....

....

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στην εντατική



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λάρισα 26-4-2022

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την εβδομάδα που πέρασε κορυφώθηκε το Θείο δράμα και ζήσαμε με κατάνυξη την Εβδομάδα των παθών του Θεανθρώπου.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τα πάθη του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία που το ταλανίζουν χωρίς να υπάρχει τέλος. 

Εδώ και μήνες τα πέντε ασθενοφόρα Peugeot της δωρεάς του ΙΣΝ στη Λάρισα ένα εκ των οποίων ειναι η κινητή μονάδα και, ένα του τομέα Καρδίτσας και ένα των Τρικάλων, επτά συνολικά, βρίσκονται ακινητοποιημένα, κάποια στο χώρο του ΕΚΑΒ με μηχανική βλάβη και κάποια άλλα σε συνεργείο για υλικές ζημιές μετά από τροχαία. 

Μέχρι εδώ όλα δείχνουν φυσιολογικά και εντός του πλαισίου της καθημερινής χρήσης και αναμενόμενης φθοράς.

Από την σύμβαση της δωρεάς του ΙΣΝ προβλέπεται και η χρηματοδότηση συντήρησης για οχτώ χρόνια με συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, αλλά το ποσό έχει εξαντληθεί πρόωρα, με αποτέλεσμα να μην γίνονται πλέον οι επισκευές και η ανάλογη συντήρηση των ασθενοφόρων, αφού το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την συνέχισή της.

Το παράδοξο είναι ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα νέα ασθενοφόρα Nissan του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τα οποία πρόσφατα έγινε τελετή – φιέστα παράδοσης στο χώρο του ΕΚΑΒ με καλεσμένα κορυφαία πολιτικά στελέχη, ενώ ήξεραν την ημερομηνία παράδοσης, δεν φρόντισε το ΔΣ του ΕΚΑΒ να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την χρηματοδότηση των επισκευών και τα προβλεπόμενα σέρβις στην αντιπροσωπεία, με αποτέλεσμα τα δυο πρώτα που είχαν παραδοθεί στη Λάρισα, όταν συμπλήρωσαν τα χιλιόμετρα έμειναν ακινητοποιημένα.


Η λύση δόθηκε από συμβαλλόμενο συνεργείο με το ΕΚΑΒ, μετά την παρέμβαση του Δ/ντη, κάνοντας το προβλεπόμενο σέρβις δωρεάν στα πλαίσια της προσφοράς για την πολύχρονη συνεργασία, με τον κίνδυνο μελλοντικά η αντιπροσωπεία να μην αναγνωρίζει την προβλεπόμενη εγγύηση. 

Το πρόβλημα παραμένει περίπλοκο, τα νέα ασθενοφόρα Nissan στο Παράρτημα είναι δέκα και σύντομα θα προκύψει γενικότερο πρόβλημα, με την ακινητοποίηση να είναι προ των πυλών.

Η λύση είναι στα χέρια της κεντρικής διοίκησης και του ΔΣ του ΕΚΑΒ, είναι αμιγώς κυβερνητική πολιτική επιλογή, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας του δημόσιου ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ. 

Είναι βέβαιο ότι χωρίς χρηματοδότηση και εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων δεν θα υπάρχει ΕΚΑΒ. 


Γιώργος Μυτούλας μέλος του ΔΣ στο Σωματείο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.





6 σχόλια:

  1. Για τα πεζό του Νιάρχος γιατί τελεώσαν τα λεφτά του ιδρύματος πρόωρα;Μήπως γαιτί μας φόρτωσαν προβληματικά και ζημιάρικα αμάξια και μετά έφυγαν από το εκαβ ;
    Η Θεσσαλονίκη πήρε και αυτή νισσάν.Εχει το ίδιο πρόβλημα ή μήπως όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙΝΑΛΟΚΟΥΛΗΣ26 Απρ 2022, 8:55:00 μ.μ.

    Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πεζώ που μας φορτώσανε από το ίδρυμα θέλουν όλο τον προυπολογισμό του κράτους για να συντηρηθούν γιατί αποδείχτηκαν άχρηστα και οι αντιπροσωπείες για τα μπάζα.Το ίδρυμα δεν ήξερε τι σαράβαλα θα έρθουν αλλά οι προηγούμενοι που καμαρώνανε έχουν μούτρα να πουν για το τι έφεραν που αυτά τα ασθενοφόρα θα καταστρέψουν το Εκαβ ;
    Αλλά όπως έγραψε άλλος σε πιο πάνω σχόλιο έφυγε από το Εκαβ ο προηγούμενος πρόεδρος να μας πει γιατί ήρθαν αυτά τα ζημιάρικα ασθενοφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πείτε κάτι για το σήμερα και αν θα δοθεί χρήμα για επισκευές ή θα λέτε μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΙΝΑΛΟΚΟΥΛΗΣ26 Απρ 2022, 9:47:00 μ.μ.

    Ας τα βγάλει άχρηστα και ασύμφορα η διοίκηση με απόφασή της και ας πάρει άλλα από αυτά που δεν χαλάνε, αν υπάρχουν τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό μεε τα ασθενοφόρα στα συνεργεία επί μήνες είναι η απόδειξη ότι όντως το ΕΚΑΒ είναι μια υπηρεσία δύο ταχυτήτων. Έξω επείγον, μέσα δημόσιο. Α δεν το καταλάβανε ακόμα στις κυβερνήσεις που πέρασαν, αν δεν το καταλάβουν οι επόμενες που θα έρθουν τότε ειναι ηλιθιοι. Για την νυν κυβέρνηση τα σχόλια παραλειπονται. Η ουσία είναι ότι όλα καταλήγουν στα πληρώματα και στους ασθενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.