....

....

Καμία ανοχή ενάντια στην αξιοπρέπεια και την εργασία.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 11/08/2021 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ, συγκέντρωση των εργαζομένων που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με κύριο αίτημα την υπεράσπισή τους από το Σωματείο.

Κατατέθηκαν τα αιτήματά τους, όπου γνωστοποίησαν την κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία υποχρεωτικής επίδειξης ή προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρέωσης των προϊσταμένων να ζητούν ή να ελέγχουν ή να συλλέγουν ή να καταχωρούν πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους και εν γένει από οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 205 & 206 του ν.4820/2021 του προσωπικού των χώρων της Δημόσιας Υγείας παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εργαζομένων τους οποίους εκπροσωπούμε.

Η παράταξή μας ήταν συγκεκριμένη, στηρίζοντας τους εργαζόμενους και συνεχίζοντας τον αγώνα για την κατάργηση της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της επιδημίας, ζητώντας να ανακληθεί άμεσα το έγγραφο (15498-28/7/2021), κατάθεσης των Πιστοποιητικών Εμβολιασμού ή Νόσησης.

Στην συνέχεια ζητήσαμε έκτακτη - άμεση λειτουργία του Σωματείου, καταθέτοντας πρόταση έκτακτου Δ.Σ. και πρόταση σε πρόσκληση των εργαζόμενων σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα;

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται ολομέτωπη επίθεση από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, το Σωματείο κάνει διακοπές.

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  • Άμεσα την Τετάρτη 18/08/2021 έκτακτο Δ.Σ. του Σωματείου με συμμετοχή των εργαζόμενων στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

  • Να μεριμνήσει το Σωματείο, ώστε να μην λάβει χώρα η διχαστική κατάθεση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, η οποία υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των συναδέλφων, αλλά και να γίνει άμεση ανάκληση όσων πιστοποιητικών έχουν κατατεθεί.

  • Να προκηρυχθούν άμεσες και διαρκείς στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση.

  • Να κατατεθεί πρόταση για επέκταση και πύκνωση των κινητοποιήσεων με συμμετοχή των Σωματείων πανελλαδικά.

  • Να υπάρξει πλήρη οικονομική κάλυψη των νομικών ενεργειών στις οποίες πρόκειται να προβούν τα διωκόμενα μέλη μας.

  • Να πραγματοποιηθεί παράσταση στα γραφεία της Διοίκησης και αποκλεισμός τους την Τρίτη 31/08/2021 ημερομηνία που θα υπογράψουν και επικυρώσουν τις απαράδεκτες αποφάσεις τους ενάντια στους συναδέλφους μας.

  • Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της επίδειξης ή κατάθεσης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού.

  • Καλούμε τους Προϊστάμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς Διοικήσεων και Κυβέρνησης συμμετέχοντας στην Απεργία – Αποχή.

  • Η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του υποστελεχωμένου και κουρασμένου από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ΕΣΥ. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της πανδημίας ώστε να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.