....

....

Σεξιστικός οχετός του ΣΚΑΪ κατά επιβάτη σε πλοίο: Ρεπόρτερ την παρομοίασε με θήραμα (video)

 Πρωτοφανής τηλεοπτική «καφρίλα»


Σε νέα «βάθη» έπεσε ο ΣΚΑΪ όταν ο ρεπόρτερ Γιώργος Τσελίκας, γνωστός για τη γραφική του συμπεριφορά όταν συναντά γυναίκες κατά τη διάρκεια των ρεπορτάζ του, προσέβαλε με πρωτοφανή τρόπο μια επιβάτη πλοίου, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στο λιμάνι του Πειραιά.

Φυσικά, όλα αυτά έγιναν με την «υποστήριξη» των δημοσιογράφων Δημήτρη Οικονόμου και Μαρίας Αναστασοπούλου, που βρίσκονταν στο studio.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσελίκας «εντόπισε» μια νεαρή γυναίκα και με τη φράση που θυμίζει «αρπακτικό» είπε στο μικρόφωνο: «κάτι βλέπω, κάτι βλέπω, για να πάω να το τσακώσω».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Τσελίκας επέμεινε να της μιλήσει υποτιμώντας τη αφού όταν του απάντησε ότι φεύγει και θα μείνει στη Σαντορίνη όλο το καλοκαίρι, εκείνος άρχισε να απαριθμεί τους μήνες μέχρι τον Δεκέμβρη προκειμένου να δώσει χρόνο στον οπερατέρ να κάνει πλάνο στην πλάτη και τα οπίσθιά της καθώς απομακρυνόταν από την κάμερα.

Όλα αυτά γίνονταν καθώς οι δημοσιογράφοι από το studio ενίσχυαν με τα σχόλιά τους τη συμπεριφορά του ρεπόρτερ, με τον Δημήτρη Οικονόμου να μονολογεί «συγχαρητήρια», την Μαρία Αναστασοπούλου να αναρωτιέται «γιατί χάνεις τα λόγια σου;» και τον ίδιο τον Τσελίκα να μιλά με υπονοούμενα περί «πολύ καλού κόσμου» που έχει το καράβι.

Ωστόσο, η σεξιστική συμπεριφορά, αυτή τη φορά δεν έμεινε στο απυρόβλητο από τη νεαρή γυναίκα.

Μιλώντας στην Espresso, ξέσπασε κατά της συμπεριφοράς του δημοσιογράφου και συνολικά του σταθμού, ενώ αποκάλυψε ότι δέχεται συνεχώς προσβλητικά μηνύματα στο διαδίκτυο. Μάλιστα, κάποιοι στρέφονται και εναντίον του πατέρα της ο οποίος έτυχε να στέκεται δίπλα της τη στιγμή που την εντόπισε το «ραντάρ» του Τσελίκα, με αποτέλεσμα να κάνουν απρεπή σχόλια υποθέτοντας αυθαίρετα ότι οι δυό τους ήταν ζευγάρι.

Παράλληλα η γυναίκα, εκφράζει την οργή της σχετικά με τα συμπεράσματα που πιθανόν έβγαλε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βασισμένος στο μήκος του φορέματος που φορούσε εκείνη την ώρα.

«Ολα άρχισαν από τη live μετάδοση της εκπομπής, καθώς και ο ρεπόρτερ Γιώργος Τσελίκας, αλλά και οι παρουσιαστές με αντιμετώπισαν σεξιστικά, με τον ρεπόρτερ να λέει “κάτι βλέπω, ας πάω να το τσακώσω”, λες και είμαι θήραμα. Οι παρουσιαστές της εκπομπής τον ενθάρρυναν σε όλο αυτό και ο οπερατέρ εστίαζε σε επίμαχα σημεία του σώματός μου, αντί να εστιάζει στο πρόσωπό μου. Ηθελαν να κάνουν πλάκα μαζί μου και με εξέθεσαν παρουσιάζοντάς με ως σεξιστικό αντικείμενο. Επίσης θέλω να τονίσω ότι δεν με ενημέρωσαν ότι είμαι live στον αέρα και απάντησα από ευγένεια στις ερωτήσεις του ρεπόρτερ. To βίντεο έγινε viral και ανέβηκε σε πολλές σελίδες και κανάλια στο διαδίκτυο, με κάποιους να γράφουν κακόβουλα σχόλια και να με χαρακτηρίζουν συνοδό πολυτελείας, γράφοντας προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια του τύπου “πόσο πάει” και λέγοντας για τον πατέρα μου «ο μπάρμπας με τη βίζιτα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε όλο αυτό! Επειδή φορούσα ένα κοντό φόρεμα; Ας μας πούνε πού αρχίζει και πού τελειώνει ο ρατσισμός, τι είναι σεξισμός και τι σεξουαλική παρενόχληση! Θα φοράω ό,τι θέλω χωρίς να δώσω αναφορά σε κανέναν. Βρίσκομαι στη Σαντορίνη για να δουλέψω σε μαγαζιά, εργάζομαι σκληρά και κάνω 12ωρα μεροκάματα, μακριά από το σπίτι μου και σε δύσκολες συνθήκες, όπως κάνουν πολλά κορίτσια και αγόρια στην ηλικία μου. Γιατί να δέχομαι όλη αυτή τη συμπεριφορά, τη στιγμή που το μόνο που θέλω είναι να δουλέψω έντιμα για να βγάλω κάποια χρήματα και να χτίσω τη ζωή μου;» συνεχίζει.

Η γυναίκα τόνισε ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.