....

....

Βάπτισαν «βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ


 Χωρίς τέλος ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της Κυβέρνησης!!!

Βάπτισαν «βοήθημα» 1000€ την Αποζημίωση Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ

Δεν έχουν το θεό τους Κυβέρνηση και παπαγαλάκια των ΜΜΕ. 

Με ακόμα ένα παραπλανητικό δημοσίευμα – πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ, προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα για την άδικη μεταχείριση και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι υγειονομικοί από την κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Όπως δηλώνει και ο πηχυαίος τίτλος: «Ποιοι Υγειονομικοί επιβραβεύονται πρώτοι. Βοήθημα 1000€».  Και πηγαίνεις στο εκτενές ρεπορτάζ, στις εσωτερικές σελίδες  και τι διαπιστώνεις;  

Άνθρακες ο Θησαυρός!!!

«Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, πάνω από 4.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ (περίπου 5.000) θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 1.000€ (1.600€ μικτά) μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα, που προωθεί το Υπουργείο.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προβλέπει την εκπαίδευσή τους σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ασφαλείς διασώσεις με τα νέα πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής (δηλαδή τα 2 νέα αεροπλάνα και τα 2 νέα ελικόπτερα, της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου).

Το σχέδιο εκπονήθηκε, με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ». Το Πρόγραμμα είναι ύψους συνολικά 12.000.000€.

Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνεται τόσο απλά. 

Οι ώρες που αφορούν τη θεωρητική κατεύθυνση (όπως λένε θα είναι 300 ώρες/εργαζόμενο) θα δοθούν σε ΚΕΚ!!!

Προφανώς τα γνωστά που διέπρεψαν με τα «σκοιλ ελικικου» και το «Μέτζη του νέουκτη» με τους Επιστήμονες!!!

Έτσι περίπου 4-5.000.000€ θα πάρουν τα ΚΕΚ, προφανώς για να ρεφάρουν τη προηγούμενη χασούρα.

Βλέπεις η Κυβέρνηση δεν ΞΕΧΝΑ ποτέ τους φίλους της…

Μάλιστα, μετά το παραπάνω δημοσίευμα και τη χορήγηση της εκπαιδευτικής αποζημίωσης μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για το ΕΚΑΒ και για να προλάβουν αντιδράσεις και το κράξιμο από τους  υπόλοιπους Υγειονομικούς,  η Υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη  δήλωσε, στα ΜΜΕ ότι «Το βοήθημα προς τους εργαζόμενους ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, όπως έχει πει ο κ Πρωθυπουργός θα ανακοινωθεί μετά την πανδημία!!». (σ.σ. Πάμε δηλαδή για 2022)

Δηλαδή από τα Χριστούγεννα, πήγαμε στο Πάσχα και τώρα πάμε στο τέλος της Πανδημίας!!!

Δηλαδή όπως λέει και ο λαός μας «Ζήσε Μάη μου…»

Κανονικό δούλεμα των Υγειονομικών από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και τη Λίστα του Πέτσα. Μην πάνε στράφι τόσα εκατομμύρια που έχουν πάρει (60.000.000€)

Απέναντι στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης με «βοηθήματα» τύπου «σκοιλ ελικικου» και «Μέτζη του νέουκτη»  και με σύμμαχο την κοινωνία που αναγνωρίζει τη συμβολή του ΕΣΥ και των Εργαζομένων στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, διεκδικούμε:

  • ΑΜΕΣΑ δίκαιες αμοιβές για τη δουλειά μας, 
  • Διπλασιασμό Ανθυγιεινού και Ωρομίσθιου, 
  • Ένταξη στα ΒΑΕ, 
  • Επαναφορά 13ου -14ου  
  • Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων

Ας καταλάβει επιτέλους η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν είμαστε κορόιδα να μας φλομώνουν με ψέματα και υποσχέσεις και βοηθήματα «μαϊμού»!!!

Τους έχουμε πάρει χαμπάρι!!!

17 σχόλια:

  1. Ο ψευτοθόδωρος που βγάζει τις ανακοινώσεις γιατί δεν τα διεκδικούσε αυτά όταν κυβερνούσε ο σύριζα ;
    Γιατί δεν φώναζε τότε για τους 8μηνίτες συμβασιούχους στανησιά ; Κότα λυράτη ήταν για να μην χαλάσει το προφίλ του υπουργείου.
    Τώρα οι συριζαίοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια να μην προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα στο εκαβ και να χάσουν οι εργαζόμενοι τα χρήματα.
    Ούτε έχουν καταλάβει τι ανόητες και επικίνδυνες ανακοινώσεις βγάζουν.
    Μια ζωή για τα μπάζα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΗΤΟΣ.ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ ΈΤΣΙ.

      Διαγραφή
  2. Είπε ο παρατρεχάμενος του Άδωνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια καραμέλα έχετε και την πιπιλάτε συνέχεια.Άδωνις και Άδωνις και ξανά από την αρχή.
      Φτηνά κομματόσκυλα είστε και κάνετε ότι μπορείτε για να χάσουν οι εργαζόμενοι αυτά τα λεφτά

      Διαγραφή
    2. Να δεις που στο τέλος θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο γίδια.

      Διαγραφή
  3. Εμείς μπορεί να έχουμε καραμέλα τον Άδωνι, εσείς όμως τον έχετε κορώνα στο κεφάλι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς να χάσουν οι εργαζόμενοι λεφτά όταν λεφτά δεν υπάρχουν για να δώσουν.
    Αν χαθεί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θα φταίνε αυτοί που το διαχειρίζονται και που έχουν αναλάβει την ευθύνη της υλοποίησης.
    Τώρα αν οι πολιτικοί της ΝΔ και οι υπουργοί προσπαθούν με διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια να έχουν προσωπικό πολιτικό όφελος μέσα από αυτό το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και ρίχνουν πυροτεχνήματα για δήθεν βοήθημα στους εργαζόμενους της υγείας αρχίζοντας από το ΕΚΑΒ, δε νομίζω ότι έχουν ευθύνη όσοι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή αλλού.
    Τα καθρεφτάκια έχουν τελειώσει, μοιράστηκαν στους Μακεδονομάχους των Πρεσπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό και εσείς σαν γνήσιοι συριζαίοι δίνετε μάχη να μην προχωρήσει το πρόηραμμα σαμπόταροντας το με ηλίθιες ανακοινώσεις

      Διαγραφή
    2. Την ανικανότητα και την επικοινωνιακή σας εκμετάλλευση του θέματος από τους πολιτικούς προϊσταμένους της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθείτε όπως πάντα να τις μεταβιβάζεται στους αντιπάλους σας.
      Σανός και καθρεφτάκια τέλος.

      Διαγραφή
  5. Ο υπαινιγμός των δημοσιευμάτων είναι σαφής.
    Πρόκειται για εύσχημο τρόπο αποζημίωσης, με πρόσχημα την εκπαίδευση και πληρωμένη μάλιστα από ευρωπαικά κονδύλια!
    Θα γινόταν σου λέει τέτοια πράγματα, αν το υπουργείο δεν επειγόταν να δώσει μια ελεημοσύνη … με ξένα κόλλυβα; Προφανώς η διοίκηση των... διαρροών δεν συμμερίζεται αυτές τις κρίσεις των δαιμόνιων ρεπόρτερ, οπότε δεν έχει παρά να τους βάλει στην θέση τους.

    ZK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι η διοίκηση σου φταίει εσένα;

    άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να είναι σύμπτωση αλλά είναι τα ίδια έντυπα που λιβανίζουν χρόνια τον τιτανομέγιστο Νικολάκη και θάβουν με συνέπεια όποιον άλλο ήταν πριν στην καρέκλα αυτή

    ΜΑΥΡΟΣ Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΣΚΑΙ τι είπε που έχει και ανταποκριτή;
    Αυτός είπε ότι θα βάλουν και για διοικητικούς;

    άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασε ντούκου στις κωλοφυλάδες του Μαρινάκη ότι η προσθήκη 2+2 πτητικών μέσων της δωρεάς Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι έργο και νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης.

      dr Agrofylax

      Διαγραφή
  9. Αυτά τα πτητικά μέσα έχουν ήδη παραληφθεί αλλά δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία όπως εξάλλου και τα τρία πλωτά ασθενοφόρα που δεν λειτουργούν ακόμη, ένα χρόνο μετά την καθέλκυση τους. Αντιθέτως, για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν ενοικιασθεί άφθονα κατάλληλα και μη, μέσα από την Πολιτική Προστασία που όμως δεν καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες των νησιών όπως έδειξε και η πρόσφατη περίπτωση της Γαύδου.

    ΠΑΛΗΟΣ Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε κάθε περίπτωση, δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για καινούργια δραστηριότητα του ΕΚΑΒ που εκτελεί αεροδιακομιδές από 30ετίας και είναι απορίας άξιο το ποιος άλλος στην Ελλάδα διαθέτει την τεχνογνωσία να του εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους.
    Προπαγάνδα χοντροκομμένη ακόμη κι εδώ από τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.

    ΖΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επ’ ευκαιρία, τονίζεται ότι το όλον πρόγραμμα συμπίπτει με τη στιγμή που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της προκειμένου να υποδεχθεί πλήθη τουριστών κλπ κλπ (ετοιμότητα, αναβάθμιση, θωρακισμένα νησιά και άλλα παραμύθια).

    Όχι απλώς δεν έχει γίνει ακόμη η εν λόγω εκπαίδευση, όχι δεν έχει καν αρχίσει ώστε να συμπίπτει με αυτή την ερμηνεία αλλά δεν έχει καν γίνει ο διαγωνισμός!

    Τώρα, λέει, το καραφλό ΕΚΑΒ θα μπορεί επιτέλους να τους σώσει γιατί τόσο καιρό με τα μέσα της ΠΑ τους άφηνε και πέθαιναν.

    Άλλους ΠΑΟΚτζήδες που να τρώνε τόσο φρέσκο σανό Μαρινάκη ξέρετε;

    GMyt

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.