....

....

Τρ. Παπαδόπουλος στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 21/4/2021



O Τρ. Παπαδόπουλος από το Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης μίλησε στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και τον Απόστολο Λυκεσά για την αδυναμία πρόσβασης των νεφροπαθών στα self test.
«Ζητήσαμε να δοθεί δυνατότητα οι νεφροπαθείς να τα πάρουν δωρεάν. Το ζητήσαμε στις 12 Απριλίου από τον Υπουργό Υγείας, δεν έχουμε καμία απάντηση μέχρι στιγμής. Είμαστε μια ομάδα που λόγω της θεραπείας μας πηγαίνουμε στη μονάδα αιμοκάθαρσης και συγχρωτιζόμαστε. Τα μοριακά τεστ γίνονται πολύ δύσκολα, και τα rapid test δε συμβαίνουν σε όλες τις μονάδες με τον ίδιο τρόπο, ζητήσαμε να έχουμε πρόσβαση στα self test έτσι ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα ασθενείς και να μην υπάρξει διασπορά σε μονάδες αιμοκάθαρσης» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας πως θα έπρεπε να δίνονται στις μονάδες και να έχει ο καθένας ένα τεστ την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ιδιωτικές μονάδες που υπήρξε διασπορά αυτή ήταν πολύ μεγάλη και στους ασθενείς και στους νοσηλευτές. «Είχαμε απώλειες και θανάτους σε νεφροπαθείς. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεμονωμένα κρούσματα που αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία της πόλης».

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε αυτά καθυστέρησαν και ξεκίνησαν αντί για αρχές Γενάρη τον Απρίλιο. «Τώρα πάει καλά ο εμβολιασμός και γίνεται προσπάθεια να γίνεται μέσα στα ίδια νοσοκομεία» κατέληξε.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.