....

....

Απίστευτο! Το Δημόσιο δεν παρέστη να υπερασπιστεί τον εαυτό του! Αθώωση με συνοπτικές διαδικασίες για τη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα στην υπόθεση απευθείας ανάθεσης του συνεδρίου eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ – Πανηγυρίζει ο Άδ. Γεωργιάδης

 


Την fast track αθώωση της Λίνας Νικολοπούλου Στουρνάρα καθώς και της πρώην γενικής γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου αποφάσισε σήμερα το Ε΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σχετικά με την υπόθεση απευθείας ανάθεση του συνεδρίου eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Ήταν μια δίκη όπου δεν παρέστη πολιτική αγωγή για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου, ενώ δεν υπήρχαν επί της ουσίας ούτε μάρτυρες κατηγορίας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επρόκειτο για μια υπόθεση ναρκοθετημένη εξ’ αρχής, αφού το κατηγορητήριο ήταν πλημμελές. Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα είχε παραπεμφθεί για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας (η Χριστίνα Παπανικολάου για παράβαση καθήκοντος). Σημαντικό στοιχείο -με το οποίο διαφώνησε η πλευρά της κ. Στουρνάρα-, ήταν η τοποθέτηση του εισαγγελέα σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, ότι δηλαδή έπρεπε να είχε γίνει δημόσιος διαγωνισμός και όχι απευθείας ανάθεση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι παρότι ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής του αδικήματος, η πρόεδρος του δικαστήριο την απέρριψε, κηρύσσοντας τις δύο κατηγορούμενες αθώες, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω αιτιολόγηση για την απόφαση του δικαστηρίου.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε την απόφαση της Δικαιοσύνης ο Άδωνης Γεωργιαδης με σχόλιό του στα social media: “Προ ολίγου το Δικαστήριο ομοφώνως έκρινε ΑΘΩΑ την κα Λίνα Νικολοπούλου/Στουρνάρα για τις γελοίες κατηγορίες περί απευθείας ανάθεσης από το ΚΕΕΛΝΟ του eHealth forum. Μία ταλαιπωρία ετών μίας αληθινής Κυρίας έλαβε τέλος. Την σπίλωσαν κυνηγώντας τον σύζυγό της και απεδείχθη σήμερα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.