....

....

Ανάρτηση Βαξεβάνη για Μητσοτάκη: Ένα ρομποτοειδές της πολιτικής απάθειας

«Ξένος ανάμεσα, σε αυτούς που δεν μπορεί να νοιώσει», σχολιάζει ο Κώστας Βαξεβάνης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, επισημαίνοντας την αδυναμία του πρωθυπουργού να έρθει κοντά στον πόνο και την αγωνία των πλημμυροπαθών, καθώς «ανήκει αλλού». 



Το νέο επικοινωνιακό show το οποίο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Καρδίτσα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή σχολιάζει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός προτίμησε για ακόμα μια φορά να δώσει βάρος στην εικόνα του. Κι ενώ πήρε ελικόπτερο Σινούκ για να φτάσει άμεσα στην περιοχή, στην πραγματικότητα καθυστέρησε μόλις τέσσερις μέρες. 

Για ακόμα μια φορά η επίσκεψη φυσικά αποτυπώθηκε μέσα από την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, παραμορφωμένη όπως και η ουσία της ίδιας της επίσκεψης.  Ωστόσο τα βίντεο τα οποία έρχονται στη δημοσιότητα από αυτόπτες μάρτυρες - κατοίκους της περιοχής αναδεικνύουν την πραγματικότητα.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές δεν ήταν τα περιορισμένα - στημένα χειροκροτήματα τοπικής οργάνωσης, αλλά η απόγνωση μπροστά στο επικοινωνιακό show στο οποίο γίνονταν κομπάρσοι. 

Την εικόνα ενός πρωθυπουργού που περισσότερο παραπέμπει σε «ρομποτοειδές της πολιτικής απάθειας», αναδεικνύει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζοντας ανάρτηση κατοίκου της περιοχής. 

Ο εκδότης του Documento, επισημαίνει τη μηδαμινή διασύνδεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πραγματικούς ανθρώπους τους οποίους αντιλαμβάνεται ως ξένους και οποίος στην πραγματικότητα περιφέρεται ανέκφραστος χωρίς να μπορεί να βιώσει ούτε κατ' ελάχιστο τον πόνο και την αγωνία, αλλά ανάμεσα στους φουσκωτούς που τον περιτριγυρίζουν αδημονεί να τελειώσει η παράσταση. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

Είναι εντυπωσιακό. Περπατά ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν καταστραφεί, ανέκφραστος, ατάραχος χωρίς μια λέξη, ένα επιφώνημα μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία. Δεν ακούς ούτε ένα "πωωω", ένα "τι έγινε εδώ;" Σαν ρομποτοειδές της πολιτικής απάθειας, που κινείται μηχανικά με τα χέρια στις τσέπες ανάμεσα στους φουσκωτούς. Ξένος ανάμεσα, σε αυτούς που δεν μπορεί να νοιώσει. Ανήκει αλλού. Ο ίδιος βέβαια είχε κάνει αίτηση για να αποζημιωθεί ως πλημμυροπαθής για δύο λιοδεντρα. Εκεί συγκινείται. Τι να πει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.