Στο σημείο που έχει φτάσει η διαχείριση της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται πως ήδη μετά από 14 μήνες χρειάζεται πλέον «κασκαντέρ» για να υποκαθιστά τα πολιτικά της στελέχη, με πρώτο τον Πρωθυπουργό. 

Το κόμμα που υποστήριζε ότι θα άδειαζε το «Μάτι» σε μισή ώρα, άφησε τέσσερις μέρες αποκλεισμένους  ανθρώπους στην Καρδίτσα και έστησε επικοινωνιακό σόου όταν απεγκλωβίστηκαν. Σε αντίθεση με τους τομεάρχες και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που επέδειξαν αντανακλαστικά, ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κρύφτηκε, οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας το απέφυγα και... ο κλήρος έπεσε στον Πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε με ο 4 ημερών στην Καρδίτσα - ή αλλιώς τη δεύτερη εργάσιμη- αλλά μάλλον τα χρειάστηκε. Πίσω από τον πυρήνα των 10 κομματικών χειροκροτητών που επιστρατεύτηκαν, ξεχείλιζε η λαϊκή οργή για την ανικανότητα και την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης. Πίσω από τις πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, που επιστρατεύτηκαν για να απωθήσουν τους πολίτες και παρά την προσπάθεια των καναλιών να δείξουν ένα κοντινό πλάνο και να αποκλείσουν τον κόσμο της Καρδίτσας, ήταν εκατοντάδες οι πολίτες που «στόλισαν» τον Πρωθυπουργό για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή και την ανικανότητα της κυβέρνησης, με αρκετά επίθετα για τον ίδιο και την οικογένειά του, γιουχαϊσματα και την ιαχή «παραιτηθείτε». Είναι λοιπόν προφανές γιατί χρειάζεται ένας κασκαντέρ που θα «ντουμπλάρει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να εμφανίζεται ατάραχος και χαμογελαστός και να μην τρέχει πανικόβλητος να γλιτώσει από τη λαϊκή κατακραυγή, όπως έγινε στην Καρδίτσα.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

 

Κασκαντέρ χρειάζεται όμως και στη Βουλή, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει το ρόλο του εισηγητή για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία, που πρέπει να περάσουν από τη Εθνική Αντιπροσωπεία και να υπενθυμίσουν και στον τελευταίο πολίτη την εξαπάτηση της ΝΔ πίσω από την εθνικιστική δημαγωγία συλλαλητηρίων. Ακόμη και αν βρεθεί ο «κασκαντέρ» που θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο - ή τον παράσχει ο ΣΥΡΙΖΑ- το πρόβλημα είναι ότι οι βουλευτές πρέπει να τα ψηφίσουν και να ταπεινωθούν σε δημόσια θέα, ειδικά  οι «Μακεδονομάχοι» των πλατειών. Ακόμη χειρότερα αν η ΝΔ κρυφτεί πίσω από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διασώσει κάποιους με συνέπεια να διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη, 14 μήνες μετά την εκλογή της. 

Κασκαντέρ χρειάζεται εδώ και καιρό για να δικαιολογεί τα χωρίς λογική μέτρα που συνεχίζουν να λαμβάνονται και έχουν προκαλέσει φονική εξάπλωση της πανδημίας. 

Κασκαντέρ βέβαια θα χρειάζεται όλο και περισσότερο η ΝΔ για να αναλαμβάνει τις «ριψοκίνδυνες» αποστολές που θα πλήξουν την κοινωνία και την οικονομία και να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες συνταγές, με τις οποίες επιχειρεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, μετά την αποτυχία να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση στη χώρα.

tvxs.gr