....

....

Ξανθός: Τώρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αναχαίτιση της πανδημίας



«Όταν η πανδημία είναι στο όριο απώλειας ελέγχου, όταν καθημερινά αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 και οι διασωληνωμένοι χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία ενίσχυση του ΕΣΥ, είναι εύλογο η κυβέρνηση να "τρέχει και να μην φτάνει’" σημειώνει με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός.

«Η παταγώδης κατάρρευση του αφηγήματος των ‘χιλιάδων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών’, του ‘διπλασιασμού των ΜΕΘ’ και της ‘θωράκισης’ του συστήματος Υγείας’ συνοδεύεται τώρα με απροετοίμαστες και εκ των υστέρων κινήσεις μετατροπής υπαρχουσών κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε κλίνες Covid εντατικής νοσηλείας. Περιορίζοντας σε επικίνδυνο βαθμό τις διαθέσιμες δημόσιες κλίνες ΜΕΘ για τη φροντίδα σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή περιστατικών πέραν της πανδημίας» εκτιμά (ΑΥΓΗ) ο πρώην υπουργός και συνεχίζει: «Το είχαμε επισημάνει από την αρχή: Δεν μπορεί να επαναληφθεί το σενάριο της πρώτης φάσης, με το άτυπο lockdown εντός του ΕΣΥ, που συμπίεσε δραματικά την τακτική του λειτουργία και την αξιόπιστη φροντίδα των ασθενών.

Τώρα χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αναχαίτιση της πανδημίας και την ενδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης. Με έμφαση σε όλους τους κρίσιμους ‘κρίκους’ αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης, όπως ΠΦΥ, κατ’ οίκον φροντίδα, ΤΕΠ, ΜΕΘ, παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές, εργαστήρια, μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και, φυσικά, επιστράτευση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ της χώρας με όρους δημοσίου συμφέροντος».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.