Παρακολουθώντας τις σκηνές της Καρδίτσας και τον κ Πέτσα να τις αποδίδει στην αποτελεσματική δράση «κομμουνιστών», έρχεται στο μυαλό το παραμυθάκι του καλού βασιλιά που αναγκαζόταν να μεταμφιέζεται και να τριγυρνάει προκειμένου να μάθει την πάσα αλήθεια για την αγάπη του λαού, χωρίς τις ωραιοποιήσεις των παρατρεχάμενων. Βέβαια, εκείνος δεν πήγαινε με ελικόπτερο …

Ο κ.  Μητσοτάκης ένοιωσε στον κάμπο οδυνηρή έκπληξη και ταραγμένος ανήγγειλε στον λαό ότι δεν θα ανεχθεί άλλη αποτυχία του επιτελικού του κράτους, κλίνοντας του έτσι το μάτι ότι «Αυτός» τουλάχιστον είναι μαζί του. Ο παλιός μύθος του καλού Τσάρου και των κακών βογιάρων του, που έπιναν το αίμα του λαού. Στην ελληνική Πολιτεία, αυτό υπήρξε το μοτίβο του «Ρωσικού» κόμματος κατά τον 19ο αιώνα.

Αν ήθελε να μεταμφιεστεί πάντως, προκειμένου να διαπιστώσει αυτοπροσώπως την αλήθεια, θα αρκούσε να πάει στα επείγοντα ενός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας αιτιώμενος πυρετό. Εκεί θα καταλάβαινε το πως η ψυχρή αλήθεια απειλεί να γελοιοποιήσει αυτοστιγμεί τους πιο περίτεχνους των ύμνων.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Στο επίσημο site του ΕΟΔΥ, ο τελευταίος από τους πίνακες προβαίνει στην αριθμητική πρόγνωση του τι θα γίνει με τα κρούσματα  και τους θανάτους, αν τυχόν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι. Μιλά λοιπόν για την προβολή σε λίγες εβδομάδες κι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε ημερήσιο μέσο όρο θανάτων από δύο έως εικοσιπέντε ημερησίως! Το δεύτερο ενδεχόμενο σημαίνει, εάν επαληθευτεί, πως το ΕΣΥ θα έχει απλώς κονιορτοποιηθεί.

Όταν φθάνει να αποτυπώνεται, έστω ως ενδεχόμενο, σε αυτό το επίπεδο ο κίνδυνος τι μας οδηγεί να συμπεριφερόμαστε σαν τους αιφνιδιασθέντες της Πομπηίας; Κατ’ αρχάς οι άμεσα εμπλεκόμενοι υπουργοί δεν φαίνεται να έχουν μεταφέρει την εικόνα ούτε καν στις διπλανές καρέκλες στο υπουργικό συμβούλιο. Δίπλα τους, ο ένας σχεδιάζει να βγάλει λεωφορεία και συρμούς αφού βρεθεί το εμβόλιο, η άλλη ανησυχεί αν «αγιάσθηκαν» επιμελώς όλες οι αίθουσες, ένας τρίτος ισχυρίζεται ότι οι πολεοδομικές τακτοποιήσεις πρέπει να γίνουν ανυπερθέτως τώρα, ενώ ένας τέταρτος μονολογεί ακόμη πως δεν έφταιγε ο τουρισμός! Πράγματι, δεν έφταιγε ο τουρισμός αλλά ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε περάσει σε άλλη φάση και η επανάληψη της ίδιας φράσης παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις.

Διαχέεται σε όλη την κοινωνία μια ατμόσφαιρα που θυμίζει ελαφρώς Φελλίνι. Στις ειδησεογραφικές προτιμήσεις του κοινού πρωταγωνιστεί ένα νούμερο της show biz, στην συζήτηση για την Μόρια και το Καρα Τεπέ κυριαρχεί το θέμα των συνηγόρων των κατηγορουμένων για εμπρησμό κι όχι η υγειονομική καταστροφή, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι χαριτωμένες ασκήσεις φραξιονισμού και αλληλοαποκλεισμών.

Χθες, το ενδεκαμελές συμβούλιο ενός σωματείου υγειονομικών συζητούσε εμβριθώς για το ποια Κυριακή του Οκτωβρίου είναι η πιο κατάλληλη για εκλογές. Ήταν περισσότεροι από εννιά, μάσκα φορούσαν μόνο οι δυο και η διαφωνία τους θύμιζε το πόσες ακριβώς καμήλες δύνανται να καθίσουν επί της κεφαλής καρφίτσας.

Στα νοσοκομεία οι ευάλωτοι υγειονομικοί περιφέρονται ατερμόνως από τα γραφεία προσωπικού, στις δ/νσεις ιατρικής υπηρεσίας και σε επιτροπές ανευθυνο-υπεύθυνων, ερμηνεύοντας εγκυκλίους καθώς και την μοντέρνα έννοια του «back office», ενόσω τα ΜΜΕ παιανίζουν τα περί 40% τηλεργασίας.

Γονείς της ελληνικής επαρχίας ετοιμάζονται να αποστείλουν τους ενθουσιώδεις πρωτοετείς γόνους τους σε αθηναϊκές πανεπιστημιακές σχολές αγνοώντας τον κίνδυνο να αποκλειστούν σε ενδεχόμενο λοκντάουν, αφού θα πρέπει να εμποδιστεί η διασπορά του αθηναϊκού υπερφορτίου στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, κάποιος στην Βουλή διαβεβαίωνε ότι έκανε σε λίγους μήνες στο ΕΣΥ όσα άλλοι δεν έκαναν σε χρόνια. Ευλόγως, δεν του έδωσε άνθρωπος  σημασία. Ενδομύχως, όλοι γνωρίζουμε ότι, αν επαληθευθεί το κακό σενάριο, δεν θα δίνουμε σημασία ούτε καν στον Ερντογάν και το Ορούτς Ρεις.

tvxs.gr