....

....

Δυο βίντεο «καίνε» την ΣΕΦΕΕΑ...


... για τον «αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου»...

Δυο ακόμη βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα «Law &  Order» αποδομούν τους ισχυρισμούς της ΣΕΦΕΕΑ (Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής) σε βάρος υπαστυνόμου που υποτίθεται -σύμφωνα και με την μήνυση που υποβλήθη από μέλη της εναντίον του- ότι «απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου».

Από τα...
βίντεο όμως, όπως μπορούν να διαπιστώσουν και οι θεατές του, δεν προκύπτει ουδεμία χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του -αντιθέτως εκείνος επιτελώντας το καθήκον του (αφού βρισκόταν εκεί εν υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ΔΡΑΣΗΣ όταν επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Αβίαστα εξάλλου παρατηρεί κανείς ότι δεν υπάρχει κανείς κουκουλοφόρος παρών στο περιστατικό και ότι κατά την διάρκειά του δεν πραγματοποίησε καμία πράξη βίας.
Παρόλα αυτά και όπως ήταν αναγκασμένοι μετά την μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του οι συνάδελφοί του της Κρατικής Ασφάλειας στην οποία ο υπαστυνόμος παρουσιάστηκε αυτοβούλως το απόγευμα, συνέταξαν σε βάρος του δικογραφία με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου (!) με συνέπεια να παραμείνει στα κρατητήρια της Ασφάλειας ώστε το Σάββατο (11/07) να οδηγηθεί ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και από εκεί στο Αυτόφωρο.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό, το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως «χυδαίο ψέμα» ενώ παράλληλα κατήγγειλε τον «κατασταλτικό εκτροχιασμό που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό». Σημείωνε ακόμη η Κουμουνδούρου πως τα γεγονότα λαμβάνουν νέες διαστάσεις «με το πλαστό αφήγημα περί ''αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου'', το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι: «Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος».

Μάνος Τσαλδάρης

efsyn.gr

nonews-news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.