....

....

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τα Επείγοντα Περιστατικά


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, η ημερίδα με τίτλο «Βέλτιστες Πρακτικές Λειτουργίας των Τ.Ε.Π.» (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών).
Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός με ένα σύντομο χαιρετισμό, τόσο στους παρευρισκόμενους, όσο και στους «διαδικτυακά παρευρισκόμενους» από 4 νοσοκομεία του Αιγαίου. Ο κ. Ροϊλός τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στον ανασχεδιασμό της λειτουργίας των ΤΕΠ και τη διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Η ημερίδα για τα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών)
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων, που υπάγονται στη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.
Παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές, οι οποίες εφαρμόζονται στα Τ.Ε.Π. των νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με στόχο να καταρτιστούν συγκεκριμένες προτάσεις, μέσω της διαλογικής συζήτησης και συνεργασίας που αναμένεται να αναπτυχθεί μεταξύ των άμεσα εμπλεκόμενων στην αποτελεσματική λειτουργία των ΤΕΠ.
Απώτερη επιδίωξη του όλου εγχειρήματος, είναι η εφαρμογή ενός ομοιογενούς κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας που είναι σκόπιμο να διέπει τα Τ.Ε.Π. στο σύνολό τους.
Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αφορούν στην αναβάθμιση της λειτουργία τους, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
Η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ήταν κατάμεστη από παλαιούς και νέους διοικητές νοσοκομείων, διευθυντές ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα ΤΕΠ, καθώς και καθηγητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το παρών έδωσαν οι κ.κ. Βασίλειος Οικονόμου, Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Αθανάσιος Βαθιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Νικόλαος Πλατανησιώτης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Σπυρίδων Παπανικολάου, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ.
Επιστημονικά υπεύθυνος της ημερίδας ήταν ο κ. Δημήτρης Τσιφτσής Διευθυντής του τμήματος επειγόντων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Εισηγητές ήταν ο Καθηγητής επείγουσας ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» κ. Ιωάννης Παρίσης, η κ. Μαρκέλα Χαραλαμπάτου Διευθύντρια ΤΕΠ στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και ο κ. Θεόδωρος Κατσούλας Επ. Καθηγητής νοσηλευτικής.
Η ημερίδα διήρκησε περίπου 5 ώρες, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να προβούν σε πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων και εκτενούς συζήτησης γύρω από το μείζον θέμα της ορθής λειτουργίας των ΤΕΠ και τις παραμέτρους που την επηρεάζουν καθώς και της ανάγκης αποφόρτισης των ΤΕΠ από περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.