....

....

Κικίλιας: Προτεραιότητα μας να ενισχύσουμε με προσωπικό και εξοπλισμό τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας



Συνάντηση εργασίας με τους Διευθυντές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είχε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το μείζον πρόβλημα των κλειστών κλινών ΜΕΘ  στο ΕΣΥ.
Όπως είπε ο υπουργός υγείας βασική προτεραιότητα του Υπουργού Υγείας είναι η στελέχωσή των ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, με στόχο να λειτουργήσουν επιπλέον κλίνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Υγείας στην Αττική είναι πλήρως ανεπτυγμένες 231 κλίνες ΜΕΘ, και παραμένουν κλειστές άλλες 20.



Μάλιστα και ενόψει του κύματος γρίπης το οποίο σαρώνει την χώρα από τέλος Δεκεμβρίου έως και μέσα Μαρτίου ο υπουργός Υγείας είχε δώσει το προηγούμενο διάστημα σαφείς εντολές στις νέες διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών να λάβουν μέτρα προκειμένου να θωρακιστούν τα δημόσια νοσοκομεία για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Νέο σύστημα διαχείρισης των κλινών Εντατικής Θεραπείας
Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου σκούπα αναμένεται το επόμενο διάστημα να τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα διαχείρισης των κλινών Εντατικής Θεραπείας με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των «ανοιχτών» κλινών και τον περιορισμό της λίστας αναμονής.
Σε πρώτη φάση το σύστημα αυτό θα ενεργοποιηθεί πιλοτικά στις αρχές Ιανουαρίου σε τρία μεγάλα νοσοκομεία και μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να αναπτυχθεί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.