....

....

Επικίνδυνη η έλλειψη ασθενοφόρου…

Η έλλειψη ασθενοφόρου στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και ιδίως στα ορεινά του δήμου, προκαλεί πολλά προβλήματα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, από την καθυστερημένη, λόγω απόστασης, μεταφορά τους στο νοσοκομείο του Πύργο.
Χθες λοιπόν το απόγευμα στην περιοχή της Λινίσταινας, μια γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό και λόγω της έλλειψης ασθενοφόρου σε κοντινή απόσταση, οι συγγενείς της αναγκάστηκαν να την μεταφέρουν με ταξί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Όπως μας τόνισε η κόρη της ασθενούς, «αν περιμέναμε το ασθενοφόρο από τον Πύργο, που θα έκανε τουλάχιστον μιάμιση ώρα για να έρθει στο χωριό και άλλη μιάμιση ώρα για να πάει στο νοσοκομείο του Πύργου, ίσως να είχαμε δυσάρεστες καταστάσεις. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ασθενοφόρο στα χωριά μας και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».
Να τονισθεί ότι πέρα από την έλλειψη ασθενοφόρου, υπάρχει πρόβλημα και με το κέντρο υγείας της Ανδρίτσαινας που είναι κλειστό το Σαββατοκύριακο, λόγω έλλειψης ιατρού.
Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα, που πρέπει να επιλυθούν άμεσα, για να μην θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, οι οποίες μπορούν να σωθούν με κάποιες μικρές επενδύσεις στον χώρο της υγείας.

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.