....

....

O νέος Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου στον ΑΝΑΛΥΤΗ

Περιοδεία του νέου Προέδρου ΕΚΑΒ. ENA CHANNEL GREECE ...

Ο Νίκος Παπαευσταθίου στον ΑΝΑΛΥΤΗ




ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.
Περιοδεία του νέου Προέδρου ΕΚΑΒ. ENA CHANNEL ...
Με στόχο να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν στα παραρτήματα και στους τομείς του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο, βρέθηκε στην Καβάλα το πρωί της Τρίτης (12/11), ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο οποίος την ίδια ημέρα επισκέφθηκε και τα αντίστοιχα τμήματα στις Π.Ε. Δράμας και Σερρών. 
Ο κ. Παπαευσταθίου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Καβάλας, στην περιοχή του Αγίου Λουκά, όπου και είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων.
Το ΕΚΑΒ ως φορέας, εκτός από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, διαχειρίζεται και παρακολουθεί την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας

 
 «Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που η νέα διοίκηση του ΕΚΑΒ πραγματοποιεί σε όλη την χώρα, ειδικά τώρα, μετά την συνένωση με το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ ως φορέας, εκτός από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, διαχειρίζεται και παρακολουθεί την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας. Είναι επίσης ο επιχειρησιακός βραχίονας που θα διαχειριστεί οποιαδήποτε προβλήματα εκτάκτων αναγκών και κρίσεων, ενώ καθιστά την υποχρέωση για τις συχνές επισκέψεις στη επαρχία που είναι ακόμη πιο έντονη από το παρελθόν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Παπαευσταθίου.
Στόχος του ΕΚΑΒ είναι η συνεχής ανάπτυξη, έτσι ώστε να μπορεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πάσχοντα
«Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων βρέθηκα στο παράρτημα της Καβάλας, για να δούμε τα κατά τόπους προβλήματα του ΕΚΑΒ, όπως μας έχουν αναφερθεί από τους υπεύθυνους και τους διευθυντές των παραρτημάτων, να συνομιλήσουμε με τους εργαζόμενους, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα, ότι στόχος του ΕΚΑΒ είναι η συνεχής ανάπτυξη, έτσι ώστε να μπορεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πάσχοντα και να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα  προκύπτουν», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.
Δευτερογενείς διακομιδές: «Πιστεύω ότι σε σύντομο διάστημα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο»
Μιλώντας για το ζήτημα των δευτερογενών διακομιδών, όπως και των αρμοδιοτήτων που έχουν περιέλθει στο ΕΚΑΒ από τα νοσοκομεία, ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και την διοίκηση.
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, αλλά και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Πιστεύω ότι σε σύντομο διάστημα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο. Σίγουρα όχι με λύσεις που σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν ούτε το ΕΚΑΒ, ούτε τα νοσοκομεία και τελικά ο μεγάλος χαμένος είναι ο ασθενής. Όσο για τις αρμοδιότητες των Κέντρων Υγείας, είναι των Υγειονομικών Περιφερειών. Έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους, ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν με περισσότερο προσωπικό τα Κ.Υ. κι από εκεί και μετά καταβάλλουμε προσπάθειες κι εμείς στο πλαίσιο του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για να δούμε μήπως δημιουργήσουμε τομέα ΕΚΑΒ στην Χρυσούπολη. Αλλά αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος, λέγοντας τομέα ΕΚΑΒ που να λειτουργεί συνεχώς όλο τον χρόνο, το πλήρωμα που απαιτείται είναι 11 άτομα. Για να μπορεί να γίνει ένας τομέας αποτελεσματικός, συνεχούς 24ωρης κάλυψης, θα πρέπει να μιλήσουμε για 11 άτομα προσωπικό. Η Υ.ΠΕ. θα δει τι μπορεί να κάνει με επικουρικό προσωπικό για το Κ.Υ Χρυσούπολης, μέχρι να δοθεί μια οριστική και σωστή λύση», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.
Απαντήσεις για τα ασυνόδευτα περιστατικά της Θάσου που φτάνουν σε Κεραμωτή και Καβάλα
Απαντώντας για τα ασυνόδευτα περιστατικά της Θάσου που φτάνουν σε Κεραμωτή και Καβάλα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είπε πως «είναι γεγονός που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον υγειονομικό σχηματισμό που διακομίζει το περιστατικό. Αν χρειάζεται το περιστατικό συνοδεία, το αποφασίζει ο γιατρός που επιλαμβάνεται αυτού. Είναι όμως αλήθεια πως πολλές φορές η έλλειψη συνοδείας των ασθενών, εξαρτάται και από την ελλιπή στελέχωση των Κέντρων Υγείας. Πιστεύω ότι και οι Υ.ΠΕ., αλλά και κάποια νοσοκομεία που φροντίζουν για τις διακομιδές, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα αυτό δεν είναι θέμα δικό μας. Υπάρχουν ελλείψεις στην Καβάλα, αλλά αυτό που πρέπει να πούμε πως όλα  θα γίνουν με μέτρο και με τον σωστό τρόπο. Οτιδήποτε κάνεις όσο μπορείς πιο γρήγορα, το κάνεις αποσπασματικά και δεν έχει διάρκεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε τόσο με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από το 2020, αλλά και με εισήγηση στην πολιτική ηγεσία για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία που χαράσσει όλες τις γραμμές για όλους τους υγειονομικούς φορείς».
Κ. Τσιτσιλικάκης: «Μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις. Όλα αυτά που μας είπε ο πρόεδρος, μένουν να υλοποιηθούν»
 
Από τη μεριά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας κ Τσιτσιλικάκης, υπογράμμισε στις δηλώσεις του: «Μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις. Όλα αυτά που μας είπε ο πρόεδρος, μένουν να υλοποιηθούν. Σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για μας χρόνια τώρα και έχει παθογένειες που πρέπει να διορθωθούν. Λάβαμε την διαβεβαίωση πως σε έναν χρόνο θα φτιαχτεί ο νέος Οργανισμός του ΕΚΑΒ  που θα είναι μαζί του και το ΕΚΕΠΥ, σε μια συνένωση. Αυτό μας δίνει παραπάνω αρμοδιότητες, μας εντάσσει στην πολιτική προστασία και φαινόμαστε ότι είμαστε μια υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης. Σε ό,τι αφορά κάποια άλλα θέματα που σχετίζονταν με κινητοποιήσεις με τις δευτερογενείς μεταφορές , αποχές κλπ, ο πρόεδρος μας είπε ότι όλα θα διορθωθούν και ήδη έχει δώσει εντολή στους νέους ΥΠΕάρχες να πάρουν προσωπικό στα νοσοκομεία που θα απασχοληθεί αποκλειστικά με τις δευτερογενείς μεταφορές.  Είναι κάτι που το κυνηγούσαμε χρόνια, αλλά το καταφέραμε μέσω του προέδρου μας. Στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν προσλήψεις θα το συζητήσουμε με τον πρόεδρο και το διοικητικό του Σωματείου για να δούμε τι θα γίνει ή όχι. Έχουν προωθηθεί ήδη τρεις μεταθέσεις που αφορούν την κάλυψη του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην Καβάλα για να καλύψουμε την Χρυσούπολη που αυτή την στιγμή υποφέρει από έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων. Θα επιδιώξουμε να γίνουν και άλλες συνελεύσεις για να ικανοποιήσουμε όλα μας τα αιτήματα».

πηγή kavalawebnews.gr

 


12 σχόλια:

  1. Εσείς από την Χρυσούπολη, το ακούσατε;
    Δεν είναι ευθύνη του πανελλαδικου ΕΚΑΒ, που έχει την ευθύνη για ότι δηποτε έκτακτο προκύψει, ιδιαίτερα μετά την ενοποίηση με το ΕΚΕΠΥ, αλλά της ΥΠΕ!!!
    Εκτός από τον μοναδικό φορέα παροχής πρώτων βοηθειών, που είναι το ΕΚΑΒ, όπως λένε, τώρα είπαν ότι είναι και οι ΥΠΕ...
    Ααααααααα και πολλές καλενδες βλέπουν αρκετά ζητήματα, καυτά μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που τους το λέει ο Παπαευσταθίου και η ΝΔ, για τις δευτερογεννης... μουγκα!!!
    Τα αυτονόητα τους εξηγεί με όσα λέει...
    Αλίμονο, θα ήταν παράξενο να μην έλεγε τα καλύτερα ο πρόεδρος του σωματείου, τόσο αγώνα έκανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτερογενή στα νοσοκομεία. Αυτό είπε ο Πρόεδρος και η διαδικασία ξεκίνησε. Για τα κέντρα υγείας αυτή είναι η αλήθεια, εφ όσων δεν γίνετε η ενοποίηση του προσωπικού εκαβ-κ.υ. μιλάμε για διαφορετικές υπηρεσίες που η κάθε μια έχει τον τομέα ευθύνης της, απλώς όταν αδυνατούν να καλύψουν καλύπτει το εκαβ ή το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλεύσπλαχνοι και αριστερούλιδες, συνεχίστε να στηρίζετε τα εξιτήρια, δεν ξέρετε πόσο καλό μας κάνετε. Φτάσαμε να κάνουμε τα εξιτήρια και να μην υπάρχουν ασθενοφόρα για καρδιολογικό περιστατικό, καταγγέλλει η δημοσιογράφος επαρχιακού καναλιού τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Ανεπίτρεπτο και έξω από κάθε λογική. Γιαυτό ψάχνετε ακόμα τις έδρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άκουσες πως τοποθετήθηκε ο πρόεδρος;
    Είναι υποχρέωση του ΕΚΑΒ, μετά από την κατάργηση της δομής από τα νοσοκομεία!!!
    Πόσο ακόμα θα λέτε το αντίθετο;
    Σας ξεβράκωσε σε τηλεοπτικό χρόνο!
    Η αποστροφή του λόγου του, ότι θα βρούμε λύσεις, λογική ακούγεται, γιατί ο πρόεδρος είναι και αισθάνεται υπεύθυνος, για λύση του προβλήματος.
    Η λύση για τους ασθενείς που μας αφορά, περνάει μέσα από το δημόσιο σύστημα και χαρακτήρα, που την εξασφαλίζει το ΕΚΑΒ.
    Όσο και να θέλετε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εξιτήρια στα νοσοκομεία, θα περάσει από τον τομέα σου και θα το ακούσεις σε πραγματικό χρόνο. Το ΕΚΑΒ εξασφαλίζει μόνο την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα εδώ και χρόνια. Τ δευτερογενή είναι έργο των νοσοκομείων. Ότι προλάβεις...

      Διαγραφή
  6. Σιγά σιγά, θα αποδέχεστε τις αλήθειες έχοντας τις... έδρες!
    Θα πρέπει να πείθετε το κοινό σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο τρίτη φορά πρόεδρος του ΕΚΑΒ, είπε ξεκάθαρα τι ισχύει!
    Παραλίγο να έλεγε ότι οι συνδικαλιστες της εποχής Γεωργιάδη, ήταν λίγοι και ότι είχαν εξαφανιστεί!!!
    Την εποχή εκείνη, αυτό που έκαναν ήταν να διοργανώνουν γενικές συνέλευσης, για να εξηγήσουν πόσο σημαντικό ήταν να καταφέρουμε να βγάλουμε επάξια το έργο που μας ανέθεσε το υπουργείο Υγείας, μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων, με τα εξιτηρια, καθώς και με τα φαγητά, εργαλεία και ότι άλλο θες...
    Οι ίδιοι συνδικαλιστες τότε που έκαναν το παπί, σήμερα σηκώνουν το ανάστημα, τάχα, με την αντίθεση που εκφράζουν στα ωττα των συναδέλφων, ενώ πίσω από κλειστές πόρτες, συμφωνούν με όσα λέει ο πρόεδρος, ότι είναι υποχρέωση του ΕΚΑΒ, αλλά θαααα... βρούμε λύση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που οι συνάδελφοι συνεχίζουν να εκλέγουν. Η λύση έρχεται, κάνε λίγο υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γι αυτό συνεχίζουν να τους εκλέγουν, γιατί ακόμα έχουν θράσος, ώστε να ψευδονται και την καλλιέργεια προσδοκιών στους συναδέλφους μας...
    Όποιος γνωρίζει τη γλώσσα της πολιτικής, καταλαβαίνει με μιας, την στάση και τους ελίγμους, του έμπειρου πλέον προέδρου!!!
    Όλοι μένουν ευχαριστημένοι και κάνουν εξιτήρια, ώσπου να βρεθεί λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι συνδικαλιστές επί Γεωργιάδη, βάλανε την ουρά στα σκέλια και ήταν χεσμένοι, μήπως τους απολύσει. Γι' αυτό και στεκόταν σούζα μπροστά του!
    Μάλιστα μερικοί έγλειφαν και με τον απάτη του "πρωτογενούς πλεονάσματος", μπας και πάρουν κανένα κόκκαλο για να δείξουν κάτι στους "πελάτες" τους.
    Όσο για τις δευτερογενείς, αφήστε να απολαύσουν τον αγώνα που έδωσαν για να πάνε στους ιδιώτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να παν στους ιδιώτες. Αργήσαμε κιόλας.

      Διαγραφή

Από το Blogger.