....

....

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΠΟΑ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού



Μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή πρώτων βοηθειών σε δέκα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Αντώνη Αυγερινό.
Με τη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα είναι δυνατή η αξιόπιστη και διαρκής παροχή πρώτων βοηθειών στους επισκέπτες των δέκα αρχαιολογικών χώρων, καλύπτοντας την έλλειψη που σημειωνόταν έως πρόσφατα σε αυτόν τον τομέα.
Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στους εξής χώρους:
- Ακροπόλεως Αθηνών
- Κνωσού
- Ακροπόλεως Μυκηνών και Θησαυρού Ατρέα
- Δελφών
- Επιδαύρου
- Σουνίου
- Αρχαίας Ολυμπίας
- Αρχαίας Κορίνθου
- Μυστρά
- Ακροπόλεως Λίνδου
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Υπουργείου, το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και να διενεργεί επιμορφωτικά σεμινάρια στο προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα διευκολύνει το έργο των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντάς τους τα απαιτούμενα μέσα.
Για την υλοποίηση του προγράμματος, συγκροτείται κοινή Επιστημονική Ομάδα Εργασίας, η οποία θα παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών, καθώς και την εξέταση και επίλυση πρακτικών και τεχνικών θεμάτων. Η διάρκεια του μνημονίου είναι τριετής. Με τη λήξη του θα εξετασθεί η δυνατότητα επέκτασής του.

capital.gr 


6 σχόλια:

  1. Και κάπως έτσι, αρχίζει να ξηλώνει το πουλόβερ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!!!
    Τι είναι το ΕΚΑΒ;
    Ο αποκλειστικός φορέας παροχής πρώτων βοηθειών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι όλοι αυτοί που κάποτε άκουγαν Ερυθρό Σταυρό και βγάζανε φλύκταινες;
    Θα μας αλώσει, θα μας πάρει το έργο και διάφορα άλλα;
    Τώρα τα κεφάλια μέσα και μουγκα...
    Θα ρουφιανεύουμε όσους καπνίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτούς που καπνίζουν θα τους ξεσκίσουμε να είστε σίγουροι. Για τον ερυθρό σταυρό κάντε θεωρίες συνωμοσίας για να περνάει η ώρα στη βάρδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι τίποτα, θα το συνηθίσουμε, θα γίνουμε και συνεργάτες - συνάδελφοι στο τέλος, θα ψηφίσουμε και μια καταστατικη αλλαγή στην ΠΟΠ-ΕΚΑΒ, να τους κάνουμε... μέλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή λύση αυτή για τα δευτερογενή και αφού θα είναι εθελοντές και δεν πληρώνονται, το κράτος θα γλιτώσει χρήματα από τα εκτός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχουν λόγια, για τις ιδέες σου!!!
    Όσο και να θέλετε, το κράτος να αρχίσει να σκέφτεται ως επιχειρηματίας, δεν το καταφέρετε ποτέ!
    Και όταν συμβαίνει, αποτελεί φιλελε παρένθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.