....

....

Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο έχει 'παγώσει' τις προγραμματισμένες προσλήψεις στην Υγεία

Για πρωτοφανή και σκόπιμη διαδικασία ώστε να μην ολοκληρωθούν ο σχεδιασμός και οι ήδη δρομολογημένες προσλήψεις καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μη προκήρυξη των 904 θέσεων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ που “πάγωσε” λόγω εκλογών καθώς και για την απόφασή της να αναπέμψει τους διορισμούς 208 θέσεων μονίμων γιατρών για τα ΤΕΠ και των ολοκληρωμένων κρίσεων και διορισμών των γιατρών ΩΡΛ για τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζεται, έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη του υποστελεχωμένου ΕΣΥ με προσωπικό και πόρους, την περίοδο 2015 - 2019, προχώρησε στην προκήρυξη συνολικά 3.360 θέσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, με τις 2.400 περίπου να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε εξέλιξη. Από αυτές, οι 528 αφορούσαν την κάλυψη θέσεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που συστήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.
Επίσης, με την επαναφορά του κανόνα ένα προς ένα που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε προγραμματιστεί μια παρέμβαση μακροπρόθεσμου σχεδιασμού που προέβλεπε την πρόσληψη 2.500 υγειονομικών στον τομέα της Υγείας για το 2019 και 10.000 συνολικά σε βάθος τετραετίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, στις 17.5.2019 δόθηκε η έγκριση για προκήρυξη 904 θέσεων εξειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ ενώ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους γιατρούς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η.7.2019, γεγονός που δεν προχώρησε λόγω προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Ταυτόχρονα, βρισκόταν σε εξέλιξη η κατάρτιση της προκήρυξης 1.300 θέσεων που αφορούσαν την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του ΕΣΥ, ενώ 200 θέσεις αφορούσαν την κάλυψη αναγκών σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, θεραπευτικές μονάδες ΨΝΑ και ΨΝΘ, ΕΚΑΒ”).
«Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας όχι μόνο ‘πάγωσε’ την προκήρυξη των 904 θέσεων, αλλά επιπλέον, μέσα από μια πρωτοφανή και σκόπιμη διαδικασία, επέλεξε ουσιαστικά να μην ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και ήδη δρομολογημένων προσλήψεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόφασή της να αναπέμψει τους διορισμούς 208 θέσεων μονίμων γιατρών για τα ΤΕΠ καθώς και των ολοκληρωμένων κρίσεων και διορισμών των γιατρών ΩΡΛ για τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με την πρόφαση ότι υπήρχαν παρατυπίες».
«Ως ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστούμε την τεράστια προσπάθεια που έγινε για την επιβίωση και ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με ανθρώπινους και υλικούς πόρους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: avgi.gr

1 σχόλιο:

  1. ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ 200 θέσεις για ΚΕΘΕΑ,ΨΝΑ,ΨΝΘ,ΕΚΑΒ,ΟΚΑΝΑ. Θα πλημμυρίζατε με κόσμο τις υπηρεσίες εσείς ρε του συριζα. !!!!!!!!!!!!!!!! Στην πραγματικότητα όμως και οι επικουρικοί έπιασαν δουλειά και του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούνται εδώ και μέρες για να πιάσουν δουλειά, στον εικονικό κόσμο του τμήματος υγείας του συριζα συμβαίνει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.