....

....

Κικίλιας: Πως θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτών!

διαγνωστικά κέντρα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με βάση τα όσα είπε σε δηλώσεις του στον Σκάι, η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες θα γίνει με την τοποθέτηση διαγνωστικών συστημάτων μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να μην υπάρχει αναμονή για μία εξέταση. Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι αντίστοιχα μηχανήματα θα τοποθετηθούν και σε κινητές μονάδες, ώστε όπως είπε να μην περιμένουν για παράδειγμα οι γυναίκες 2 και 3 μήνες για μία μαστογραφία.
διαγνωστικά κέντρα
Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη έχουν επιλεγεί τα νοσοκομεία όπου θα λειτουργήσει πιλοτικά το σύστημα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και όπου θα τοποθετηθούν πρώτα τα διαγνωστικά μηχανήματα.

Ποια νοσοκομεία θα επιλεγούν

Βασικό κριτήριο θα είναι εάν για κάποιο λόγο υπάρχει σημαντική καθυστέρηση για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα θέλοντας και μη.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, ανάμεσα στα νοσοκομεία όπου θα μπουν μηχανήματα ιδιωτών με ειδικές συμφωνίες που θα γίνουν με το υπουργείο Υγείας, θα είναι το Αττικόν αλλά και πιθανότητα και ο Ευαγγελισμός. Διαβάστε ΕΔΩ τι συμβαίνει στο Αττικόν: «Χαλασμένος εδώ και επτά χρόνια ο μαγνητικός στο «Αττικόν»! Εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα προωθεί το υπουργείο Υγείας»

διαγνωστικά κέντρα

Και βέβαια αυτή η …μόνιμη βλάβη του μαγνητικού τομογράφου στο Αττικόν δε θεωρείται τυχαία από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας. Εκτιμάται ότι γίνεται σκόπιμα προκειμένου να ευνοούνται ιδιώτες, λένε πηγές στο HealthReport.gr.
Ταυτόχρονα στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τους χρόνους αναμονής για μία εξέταση στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής και ειδικά σε αυτά του κέντρου της Αθήνας. Έτσι – περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr -θα καθορισθεί και ακριβώς με ποια νοσηλευτικά ιδρύματα θα ξεκινήσει η συνεργασία με τους ιδιώτες.


διαγνωστικά κέντρα

Το μόνο βέβαιον είναι πάντως ότι οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν τίποτε για τις εξετάσεις τους, αφού όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας: «Υπερασπίζομαι στο ακέραιο, στο 100%, το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και των νοσοκομείων του ΕΣΥ».

healthreport.gr

23 σχόλια:

  1. Σας τα είχαμε πει!!!
    η εξαφάνιση του μικρομεσαίου, έφτασε!
    το όραμα των εργαζόμενων στην υγεία, πραγματώνεται!!!
    ποιος θα είναι αυτός που δεν θα θέλει να μπει σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να έχει έξοδα, σε ενοίκια, μισθοδοσία και ενεργειακά;
    σε λίγο οι ΕΚΑΒιτες σε ιδιωτικά ασθενοφόρα, αφού το κράτος δεν θα προμηθεύεται!!!
    μπορείτε να συνεχίσετε να "τρώτε" συνένωση ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ και υπέρ ΕΚΑΒ!!!
    ας το κάνει δωρεάν σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα, αθέμιτος ανταγωνισμός σε πλήρη εξέλιξη, μεταξύ των επαγγελματιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Κικίλια, δώσε πόνο. Βάλε ιδιώτες να δουλέψει το σύστημα, βάλε ιδιώτες να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Εξαφάνισε τη σοβιετία επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν είσαι στο δημόσιο, τότε γιατί κάθεσαι και ανέχεσαι την σοβιετία και παίρνεις τα ωραία σου ευρώ!!!
    σε πληρώνει το δημόσιο, για να εκθειάζεις τους ιδιώτες;
    τι ανωμαλία κυκλοφορεί στον κόσμο ρε δικέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι ρε φίλε, δουλεύω στο δημόσιο, δουλεύω και έξω. Μπορώ να βγάζω λεφτά από όπου θέλω ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΑ. ΤΕΛΟΣ. Θεωρείς την εργασία και το χρήμα ανωμαλία, αυτό είναι ο ψευτοαριστερός. Από πότε όσοι δουλεύουν στο δημόσιο είναι κατά των ιδιωτών; Αυτά είναι στο μικρόκοσμο της δήθεν αριστεράς, οι πραγματικοί αριστεροί έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις από το ψευτοΚΚΕ και μπαχαλοΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι ρε φίλε, δεν έχω πρόβλημα που βγάζεις λεφτά, αρκεί να τα δηλώνεις!!!
    Αλλά αφού σε ικανοποιεί η εργασία στον ιδιωτικό τομέα και το χρήμα είναι αρκετό, το δημόσιο τι το θέλεις, για να ζεις στο πετσί σου την εκμετάλλευση του κάθε ενός που σε χρησιμοποιεί για τα γούστα του;
    Εκεί κολλάει η ανωμαλία, το έπιασες;
    Εγώ που δεν έχω άλλα έσοδα και ζω από την δουλειά μου στο ΕΚΑΒ, νομίζω ότι πρέπει να προσπιζω και να την περιφρουρήσω.
    Δεν είμαστε στην ίδια πλευρά, το κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα που κουβαλάει για το κράτος και το Δημόσιο, αισθάνεται κορόιδο, όταν θα κουβαλάει για τα ιδιωτικά αφεντικά του και συμφέροντα τους, τότε θα... χυνει από ικανοποίηση!!!
    Τέτοιους θέλουν εκεί στη ΝΔ, τέτοιους έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, εγώ δεν "κουβάλησα" ποτέ. Είμαι διασώστης πριν ακόμα εργαστώ για το ΕΚΑΒ. Εσύ συνέχισε να κουβαλάς.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον άλλοι κουβαλάνε κι αυτός κάνει αμπελοφιλοσοφία στα καναπεδάκια του... ΕΚΑΒ!!!

      Διαγραφή
    3. Είπαμε είμαι διασώστης και δεν κουβαλάω. Εσείς συνεχίστε να κουβαλάτε.

      Διαγραφή
  7. Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως κατάλαβες ότι αισθάνομαι κορόιδο, γιατί βγάζεις μόνος σου συμπεράσματα; Εκτός από το εκαβ έχω δικιά μου δουλειά, δεν παω στο μεροκάματο και δεν απολογούμαι κιόλας. Εσύ προάσπισε το δημόσιο όπως νομίζεις, κάνε εξιτήρια (όσα προλάβεις βέβαια) μη τυχών και έρθουν και σου πάρουν τη δουλειά, μη συμμετέχεις στις απεργίες και στις αποχές μη τυχών έρθει κανένας ιδιώτης και κάνει κανένα εξιτήριο. Συνέχισε έτσι, μας αρέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλαξε φανελάκι, ιδρωμένο σε βλέπω. Όταν οι απεργίες, οι αποχές κριθούν παράνομες, τότε βγες και φώναζε. Ναι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αποχή από τα εξιτήρια όποτε το κρίνουμε εμείς απαραίτητο. Περαστικά.

      Διαγραφή
  9. Αυτό έλειπε να μην την προασπιζω!
    Όσο για τα εξιτηρια και τα δευτερογεννη που λες, μέσα από αυτά μου δίνει την ευκαιρία να αυξηθεί το εισόδημα από την μοναδική δουλειά που κάνω, πηγαίνοντας εκτός έδρας.
    Αν εσύ επειδή σε κουράζει και δεν μπορείς να αποδώσεις στην επιχείρηση που έχεις, ώστε να κερδίσεις περισσότερα, δεν τα θέλεις, μπορείς να μην τα κάνεις, αλλά όχι να μου στερείς το δικαίωμα, εμένα και πολλούς άλλους, να αυξηθεί το εισόδημα.
    Υπάρχει και αυτή η πλευρά,που ίσως εσύ λόγο των εσόδων σου, να μην έχει περάσει από το επιχειρηματικό σου μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπηρεσία θα δουλέψει όπως πρέπει, όχι για να κάνεις εσύ εκτός έδρας και να αυξήσεις το εισόδημα σου. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, επείγον και μόνο επείγον. Κάνουμε μεγάλο αγώνα γιαυτό και φαίνεται ότι σιγά σιγά δικαιωνόμαστε. Αν δεν καταλάβατε τι είναι το εκαβ ξαναδιαβάστε το τελευταίο νομοσχέδιο. Περαστικά.

      Διαγραφή
    2. Η πιστοποίηση του ΙΕΚ είναι το ανώτερο αναγνωρισμένο επίπεδο σπουδών διασώστη στην Ελλάδα. Αυτό έχουμε. Την αναβάθμιση της ειδικότητας την έχει προτείνει, ποιος άλλος, η ΠΟΠΕΚΑΒ εδώ και χρόνια. Όλα αυτά τα αγωνιώδη επιχειρήματα που εκφράζεις δεν είναι λόγος για να κάνει η υπηρεσία λίγο απ όλα. Άλλο το επίπεδο εκπαίδευσης και άλλο ότι το εκαβ έγινε ένα τουρλουμπούκι εξιτηρίων, μεταφορών, μετακομίσεων, βοηθητικών υπηρεσιών νοσοκομείων, αιμοδοσία και ανάμεσα επειγόντων. Απολαύστε ακόμα λίγο το χάλι γιατί έρχονται αλλαγές.

      Διαγραφή
  10. Μιλάς ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρά ως διασώστης! Το μόνο που σε νοιάζει είναι να είσαι εσύ ξεκούραστος στο οχταωρο, για να βγάζεις δουλειά στην επιχείρηση!
    Εμένα ο στόχος μου είναι να βγάζω όσα περισσότερα μπορώ μέσα από την μοναδική δουλειά που κάνω.
    Να πας στο εμπορικό επιμελητηριο να συνδικαλιζεσαι, όχι στο ΕΚΑΒ.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς ως κλασικός εξιτηριάκιας. Είμαι διασώστης 8 ώρες στη βάρδια μου και επιχειρώ σε όλα τα επείγοντα, όσα και να είναι αυτά, όπου και να είναι και με όποιες συνθήκες, τα εξιτήρια είναι δουλειά άλλης υπηρεσίας και δεν με νοιάζει καν ποια είναι αυτή.

      Διαγραφή
    2. πάντως εγώ δεν λέω ότι δεν θέλω τα δευτερόγεννη, όπως κάποιοι άλλοι στη Θεσσαλονίκη, για να πουλάω συνδικαλιστική αγωνιστικότητα και συναδελφικότητα, να χαϊδεύω αυτιά, να χτυπάω πλάτες, για τα ψηφαλάκια και να λέω ότι θα τα κανουν οι "οδηγοί" των νοσοκομείων που μετατάχθηκαν στο ΕΚΑΒ, αλλά όταν είναι εκτός έδρας να το κάνει το ΕΚΑΒ, για το χρήμα, όπως συνέβαινε ή μπορεί και να συμβαίνει ακόμα, άλλοι τη λάντζα και άλλοι το όφελος!!!

      Διαγραφή
  11. Τα παράπονα στους συνδικαλιστες της εποχής εκείνης, που κατά σύμπτωση ήταν οι ίδιοι, στον Αδωνι, τον υπουργό Υγείας, στον τότε υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκο, την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, που αποφάσισε να μας τα φορτώσει, χωρίς να αντιδράσει κανείς, τώρα για να επανέλθει στην πρώην κατάσταση, είναι δύσκολο και με πολιτικό κόστος.
    Τα καλά λόγια που ακούστηκαν, είναι εθιμοτυπικής φύσεως.
    Κρατήστε μικρό καλάθι.
    Εξάλλου, σε άρθρο καταγράφεται η ανησυχία του υπουργείου Υγείας, ότι καλά τα λέμε σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά είναι δύσκολο να καταφέρουμε να ανταποκριθουμε στις ανάγκες με τις οποίες έχει επιφορτηστει το ΕΚΑΒ, μετά το 2014.
    Τίτλος του άρθρου, τα τέσσερα σημεία των παρεμβασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέσσερις επείγουσες παρεμβάσεις για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ - 350 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και 70 μέσω PHILOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα πες την αλήθεια, ετοιμάσατε δελτίο τύπου για το βράδυ 22-11-2019; Πως θα δικαιολογήσετε τη συντριβή, πάλι θα φταίνε οι διαδικασίες και οι κακοί συνδικαλιστές που μεθόδευσαν τις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ.;

      Διαγραφή
  13. Έχουμε γνώση, ξέρουμε τα όρια, επίσης ξέρουμε τις πιέσεις που ασκεί η εξουσία στο εκλογικό σώμα.
    Επίσης, εξαρτάται και από την στάση, που θα κρατήσει το προερχόμενο εκλογικό σώμα από το ΠΑΣΟΚ και την κέντρο αριστερά!
    Επίσης ξέρουμε τους δεσμούς που υπάρχουν πλέον μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ιδιαίτερα μετά την συνκυβερνηση του 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ θα θεωρησεις το αποτέλεσμα που θα προκύψει, ότι θα είναι όλοι, αμιγώς νεοδημοκρατες;
    Αν το πιστεύεις, θα είσαι αθεραπευτα... αιθεροβάμων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.