....

....

Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου για ενημέρωση σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

Πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Τριφυλίας, για τη διοργάνωση εκπαιδευτικής δράσης με σκοπό την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια 5 ωρών, ενώ η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε προπλάσματα και χρήση εκπαιδευτικών αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. Όσοι εκπαιδευτούν θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στο facebook. 
Όπως σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος, “οι πολίτες παρευρίσκονται συχνά σε επείγουσες και απειλητικές για την ζωή καταστάσεις. Αν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν αποτελεσματικά να διασώσουν μία ζωή. Οι δεξιότητες της Βασικής Υποστήριξης Ζωής μπορεί να γίνουν απλές και να μεταδοθούν εύκολα.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η κατανόηση ότι η έγκαιρη έναρξη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και η έγκαιρη απινίδωση από τους παρευρισκόμενους, αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων ανακοπής.
Στην διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν την ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές και θα ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και αυτοί. Επίσης θα γνωστοποιηθεί και η εκπαιδευτική δράση του ΕΚΑΒ σε ομάδες πληθυσμού. Η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση”.
Πηγή: kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.