....

....

Ξεκίνησαν τα σενάρια για τον πρώτο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση! Η φημολογία για Κικίλια


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου


Φουντώνουν οι φήμες για τον πρώτο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.
Ήδη άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πραγματοποιήσει την πρώτη αξιολόγηση στους υπουργούς του για το πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησης, προκειμένου να διαπιστώσει ποιο από τα έργα που τους έχουν ανατεθεί έχουν ολοκληρωθεί. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr για την αξιολόγηση στο πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησης και ποιο θα είναι το μεγάλο τεστ για τον Βασίλη Κικίλια: «Crash test Μητσοτάκη στους υπουργούς του! Τι βαθμό παίρνει ο Κικίλιας




Η νέα αξιολόγηση που πραγματοποιείται φαίνεται πως θα οδηγήσει και στον ανασχηματισμό. Βασικό ρόλο θα παίξει τόσο το πρόγραμμα της ΝΔ ανά υπουργείο, όσο και ο καυτός φάκελος που είχε παραδοθεί σε κάθε υπουργό ξεχωριστά με τις προτεραιότητες που θα έχει.

Οι φήμες για Κικίλια

Σε ότι αφορά στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι αξιολογείται θετικά το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι στιγμής. Έργο το οποίο αφορά εκτός των άλλων στην άμεση προώθηση του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και στην ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου. Επίσης θετικά κρίνονται και τα μέτρα στα φάρμακα, όπως η δωρεάν διάθεση των ακριβών φαρμάκων στα φαρμακεία της γειτονιάς και στις ιδιωτικές κλινικές, οι αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης κ.α.


Η ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Υγείας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)
Ωστόσο αυτό που φαίνεται να αποτελεί αγκάθι στο «βαθμολόγιο» του Βασίλη Κικίλια, μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr είναι τα δημόσια νοσοκομεία. Όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές, θεωρείται μελανό σημείο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την βελτίωση των νοσοκομείων, ενώ δεν έχουν οργανωθεί καν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
Από την άλλη το επιχείρημα ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διορισθεί ακόμη οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων και οι υπάρχοντες βάζουν …τρικλοποδιές, δεν φαίνεται να πείθει. Πάντως το ζήτημα είναι ότι πράγματι οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων έχουν καθυστερήσει δραματικά, αλλά όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, οφείλεται στις συνεχείς παρεμβάσεις από όλες τις πλευρές για τον διορισμό των …δικών μας παιδιών. Διαβάστε ΕΔΩ ένα χαρακτηριστικό παρασκήνιο: «Τα μεγάλα μέσα των Διοικητών Νοσοκομείων…»




Ο Βασίλης Κικίλιας πάντως θα κριθεί ιδιαιτέρως τώρα που ξεκινά το κύμα της γρίπης, όπως εξάλλου κάθε χρόνο, οπότε και γεμίζουν ασφυκτικά τα νοσοκομεία . Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα με τα κρεβάτια εντατικής. Η συμφωνία του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για την ενοικίαση κρεβατιών στις εντατικής του ιδιωτικού τομέα όπως έγινε πέρυσι, ενώ δεν έχουν ανοίξει ακόμη και τα κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις των γιατρών.
Να σημειωθεί ότι μέσα στα αρνητικά που καταγράφονται στα μπλοκάκια του Μαξίμου – όπως μεραφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr– είναι και η υπερβολική προβολή – όπως λένε- του υπουργού Υγείας στα ΜΜΕ με συνεχείς τηλεοπτικές συνεντεύξεις κ.λ.π.

Ο Βασίλης Κικίλιας

Ο ίδιος πάντως ο Βασίλης Κικίλιας δεν φαίνεται να θέλει να παραμείνει στην οδό Αριστοτέλους, μεταφέρουν ωτακουστές στο HealthReport.gr. Και αυτό διότι θα επιθυμούσε ένα μάλλον λιγότερο βαρύ υπουργείο που να μη διαθέτει ηλεκτρική καρέκλα. Άλλωστε τα μεγάλα θέματα δεν έχουν ανοίξει ακόμη στον τομέα της Υγείας και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι πρώην υπουργοί Υγείας αποφεύγουν να …περνούν ακόμη και από έξω από το κτίριο. Θα επέλεγε ένα μάλλον άλλο υπουργείο, προβεβλημένο μεν, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.



Με βάση έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, δεν θεωρείται απίθανο ο Βασίλης Κικίλιας να μετακινηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού όλα δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός δεν θα αργήσει ενώ κάποιοι τον τοποθετούν και προς τα τέλη Ιανουαρίου.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει και η έντονη ονοματολογία για το ποιος θα αντικαταστήσει τον κ.Κικίλια. Έπονται πολλά επεισόδια στο σίριαλ του ανασχηματισμού…

healthreport.gr 

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν μοιράσει σόμπες σε καφενεία και ταβέρνες, δεν βλέπω το κεφάλι να στέκεται στους ώμους του.
    Ποιο έργο και ποια Νοσοκομεία, βλακείες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.