....

....

Βασ. Κοντοζαμάνης: 2.300 προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία - Προκήρυξη έως το τέλος του έτους

Οφείλονται στο προσωπικό εκατοντάδες χιλιάδες ρεπό και κανονικές άδειες στο προσωπικό και ένας ή δύο νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών...




Βασ. Κοντοζαμάνης: 2.300 προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία - Προκήρυξη έως το τέλος του έτους 
Σε προκήρυξη 2.300 θέσεων μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.
Οι θέσεις θα προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους, προκειμένου να καλυφθούν, το συντομότερο δυνατό, τα κενά που προέκυψαν τη διετία 2018 – 2019 από τις 4.000 αποχωρήσεις.
Σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το πρώην εργολαβικό προσωπικό, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων και τον νέο χρόνο.
Ο υφυπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ζήτημα  επιστροφής των “καλών” εργολάβων. Αναφερόμενος στο έκτακτο προσωπικό, είπε πως θα γίνει ανανέωση των συμβάσεων, αλλά δεν πήρε θέση στο θέμα της μονιμοποίησης, λέγοντας πως εξετάζεται επιπλέον μοριοδότηση.
Για τους νέους επιστήμονες, που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ανέφερε πως θα γίνει συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για παράταση του προγράμματος.
Για την προκήρυξη “2Κ”, είπε πως θα αποσταλεί κατάλογος με το επικουρικό προσωπικό στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να μην υπάρξουν αδικίες με τις πλαστές βεβαιώσεις που ήδη χορηγήθηκαν σε υποψήφιους.
Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, ο υφυπουργός δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και η Ομοσπονδία θα εκτιμήσει τις επόμενες κινήσεις της.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ακραίες καταστάσεις, καθώς οφείλονται εκατοντάδες χιλιάδες ρεπό και κανονικές άδειες στο προσωπικό και ένας ή δύο νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών.

Βαρέα

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας έθεσε στον υφυπουργό και το θέμα της ένταξης του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Επισήμανε πως 3.000 επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, όπως καρκίνο, αυτοάνοσα και καρδιολογικά, όπως προκύπτει από έρευνα που έχει διενεργηθεί.
Νοσηλευτές με περισσότερα από 25 έτη υπηρεσίας, πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα και οι συγκεκριμένες ασθένειες σχετίζονται με την εργασιακή εξουθένωση και τις δυσμενείς, επικίνδυνες, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σοβαρές παθήσεις προκαλούν και η ανασφάλεια από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Δημ.Κ.




2 σχόλια:

  1. 2.300! πάγωσαν τα χαμόγελα στο συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς το παρόν, προθέσεις...
    Αλλά αν όντως πραγματοποιηθουν, θα είναι συνέχεια της προοδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στην δημόσια υγεία!!!
    Εύγε στον Υπουργό και στην κυβέρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.