....

....

Πόσες προσλήψεις έρχονται στην Υγεία το 2020! Ποια τμήματα και φορείς προηγούνται.


Σε προσλήψεις στην Υγεία αναμένεται να προχωρήσει στις αρχές του νέου έτους η κυβέρνηση, αφού φαίνεται ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν.
Με βάση και τις τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα ακολουθηθεί ο κανόνας της μίας πρόσληψης ανά μία αποχώρηση στο ΕΣΥ.
Με βάση τις πληροφορίες, θα δοθεί έμφαση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Εκεί αναμένεται να κατευθυνθούν και οι περισσότερες προσλήψεις, όπως και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν θα είναι μόνιμες για 2450 άτομα, που είχαν προωθηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας ετοιμάζει προσλήψεις και με συμβάσεις ώστε να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας.
Μεταξύ αυτών θα είναι 940 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Άλλωστε η παλιά φουρνιά του ΕΣΥ που διορίσθηκε όταν πρωτοδημιουργήθηκε το σύστημα, αποχωρεί με συνταξιοδότηση.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πάντως μιλώντας στο open δήλωσε σχετικά με τα όσα έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση: «Έχουν φύγει από το ΕΣΥ 8.600 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ7.000 και κάτι, άρα ούτε το ένας προς ένας δεν ισχύει. Φόρτωσαν επικουρικό προσωπικό τα νοσοκομεία. Τα έχουν φτάσει στο κόκκινο. Για αυτό και κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια να βγει η χρονιά».
Προσλήψεις στην Υγεία και μέσω ΕΣΠΑ
Φαίνεται πάντως ότι θα αξιοποιηθούν και άλλες μέθοδοι και πόροι προκειμένου να καλυφθούν κενά στα νοσοκομεία. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι γίνονται συμφωνίες με τις Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να προσληφθούν μέσω της AEMY (Ανώνυμη Εταιρεία του δημοσίου) νοσηλευτές, οδηγοί για το ΕΚΑΒ, παραϊατρικό προσωπικό κ.λ.π. ώστε να στηριχθούν τόσο τα νοσοκομεία της περιφέρειας, όσο και της Αθήνας.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια γίνονταν συμβάσεις για συγκεκριμένο χρόνο με ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη θέσεων στα νοσοκομεία ειδικά της περιφέρειας, οι οποίοι αμείβονταν με «μπλοκάκι».
Πηγή: healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.