....

....

ΣΟΚ>Πρώτες βοήθειες σε 200 δρομείς, δύο υπέστησαν έμφραγμα και δίνουν μάχη ζωής!

Οδυνηρός απολογισμός

Κι όλα αυτά εξαιτίας της άγνοιας βασικών κανόνων γύρω από την άσκηση

Σοκ και δέος προκαλεί η είδηση ότι σε 200 άτομα που πήραν μέρος στο Μαραθώνιο χρειάστηκε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, 17 οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία και 2 υπέστησαν έμφραγμα και κινδυνεύουν να πεθάνουν!
Κι όλα αυτά εξαιτίας της άγνοιας βασικών κανόνων γύρω από την άσκηση.
Με το πάμε γιούργια να μας δείξει η τηλεόραση και να ανεβάσουμε φωτογραφίες στα social media ρισκάρουμε τη ζωή μας σε περιπτώσεις όπως ο Μαραθώνιος των 42χλμ.
Ετσι χιλιάδες δρομείς από κάθε «γωνιά» του κόσμου συμμετείχαν σήμερα στον Μαραθώνιο όμως απ’ ό,τι φάνηκε δεν ήταν όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Η συμμετοχή, ειδικότερα σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, χρειάζεται ειδική διατροφή και προπόνηση κάτι που ορισμένοι αγνόησαν.
Στη φετινή διοργάνωση χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε 200 άτομα που αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά, είτε ορθοπεδικά προβλήματα καθώς ο δρόμος λόγω της βροχόπτωσης ήταν ολισθηρός.
Από τους διακόσιους δρομείς, οι 17 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και κάποιοι άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Δύο από τους δεκαεπτά είναι σε σοβαρή κατάσταση με έμφραγμα. Οι δύο τους είναι άνδρες άνω των 50 ετών.

kourdistoportocali.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.