....

....

Απάντηση στους γενναίους του... Brancaleone

 

Με έκπληξη για το πρωτοφανές της συνδικαλιστικής πρακτικής, πληροφορήθηκα την εις βάρος μου και εις βάρος του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, καταγγελία των Προέδρου και Γ.Γ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας (δηλ. της Ηπείρου) στις 24-09-2019, σχετικά με την λειτουργία της Βάσης Ασθενοφόρων του Μεσοποτάμου Πρέβεζας.
Είναι μια αντίδραση η οποία θυμίζει τον γνωστό για τα αντανακλαστικά του Ραν-Ταν-Πλαν, δεδομένου ότι από την παραίτησή μου στις 18-8-2018 έως τις 24-09-2019, έχουν παρέλθει 13 μήνες και μια βδομάδα, ένας Προεδρεύων Αντιπρόεδρος, δύο (2) Πρόεδροι, μια νέα Κυβέρνηση ΚΑΙ μια νέα Πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Υγείας.
Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν ακόμα να ξεπεράσουν το γεγονός ότι τότε σταμάτησαν οι βόλτες των εργαζομένων “από την αυλή τους”, ακυρώθηκε ο ρόλος τον οποίο είχαν μάθει ως μεσάζοντες μεταξύ Εργαζομένων και Διοίκησης και έτσι “εξαφανίσθηκαν” συνδικαλιστικά (όπως εξ άλλου συνδικαλιστικά ήταν εξαφανισμένοι και στο πιο δύσκολο διάστημα της κρίσης, 2010-2014).
Και για να ξεφύγουμε από το γελοίον του πράγματος, να υπενθυμίσουμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη ορισμένα γεγονότα :
Το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, όπως και η τότε ηγεσία του Υπ. Υγείας άλλως τε, προσπαθώντας να σταθεροποιήσει στα πόδια του ένα σύστημα Δημόσιας Υγείας καθημαγμένο από την οικονομική κρίση και στοχευμένο από τα Μνημόνια, προσπαθούσε με κάθε δυνατό τρόπο να διευρύνει της υπηρεσίες της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και παράλληλα να τις εξορθολογικεύσει επιχειρησιακά.
Έτσι με την με αρ. Συν.12/16-04-18/θ.87 ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΣ του ΕΚΑΒ, δημιουργήθηκε Βάση Ασθενοφόρων, στον Μεσοπόταμο Πρεβέζης. Είναι χαρακτηριστική, η τοποθέτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, ότι “μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο, να ορίσει ότι σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με έξι διασώστες οι οποίοι θα καλυφθούν με 4 από πρόσκληση ενδιαφέροντος και 2 επειδή έδειξαν ενδιαφέρον από το νομό Πρεβέζης”, καταδεικνύοντας έτσι την ευρύτατη αποδοχή της εισήγησης ακόμα και από τα αντιπολιτευόμενα μέλη του Δ.Σ.
Η απόφαση πάρθηκε λόγω της στρατηγικής θέσης του Μεσοποτάμου, σε ένα παραλιακό μέτωπο 85 χλμ. από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πρέβεζα, όπου δεν υπήρχε ποτέ Βάση Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στα θέρετρα της περιοχής, τα τελευταία χρόνια.
Έτσι την 1η Ιουνίου του 2018, εγκαινιάσθηκε ο Τομέας Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο. 
Δεν θα αναφερθώ στις τοποθετήσεις του Γ.Γ του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλου, τις τοποθετήσεις της Διοίκησης του ΕΚΑΒ και του Δ/ντή του Παραρτήματος, ως προς την αναγκαιότητα του εγχειρήματος και στο γεγονός ότι τότε αποφασίστηκε η λειτουργία του Τομέα.
Είναι ωστόσο ενδιαφέρουσες για τη σημασία του εγχειρήματος, ορισμένες συγκεκριμένες τοποθετήσεις από το βήμα των εγκαινίων, συγκεκριμένων παραγόντων της περιοχής, όπως καταγράφηκαν στην ιστοσελίδα https://www.mypreveza.gr
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) τις οποίες και παραθέτω :
 
1. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου αναφερόμενος στα εγκαίνια λειτουργίας του νέου Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο υπογράμμισε πως “πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός ενώ, ευχαρίστησε τους πολίτες για την επιμονή τους, τον Δήμαρχο Πάργας για την παραχώρηση του κτιρίου και την ηγεσία του Υπουργείου για την βούληση της να κάνει πράξη αυτό για το
οποίο οι κάτοικοι έδωσαν αγώνες.”
 
2. O βουλευτής Ν. Πρεβέζης της Ν.Δ. Στέργιος Γιαννάκης τόνισε «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά από χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων της περιοχής και κινδύνων στη Δημόσια Υγεία, θα εξασφαλισθεί η άμεση επέμβαση των διασωστών σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, μέχρι την Πάργα. Θα υπάρξει ουσιαστική λύση στα θέματα Υγείας, αλλά και στα τροχαία που συμβαίνουν στην περιοχή».
 
3. O Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για να γίνει πραγματικότητα ο Τομέας ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου, παραχωρώντας δωρεάν και χωρίς χρονικό περιορισμό το κτίριο κοινοτικού γραφείου Μεσοποτάμου επιφάνειας περίπου 100τμ και αναλαμβάνοντας όλα τα λειτουργικά έξοδα του όπου στεγάζεται, δράττονταν την ευκαιρία της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ζήτησε την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των δύο κέντρων Υγείας της Πάργας και του Καναλακίου.
 
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η Ίδρυση και λειτουργία του Τομέα του Μεσοποτάμου, ήταν επιβεβλημένη. 
Πράγμα το οποίο υλοποιήθηκε από την τότε ηγεσία του Υπ. Υγείας και την
Διοίκηση του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα τόσο πέρσι όσο και φέτος, την ουσιαστική συμβολή του Τομέα στην προάσπιση της Υγείας, στην αντιμετώπιση της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στην περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο πέρσι, όσο και φέτος δεν υπήρξε ούτε ένα δημοσίευμα αρνητικό, το οποίο να σχετίζεται με την λειτουργία του Τομέα. Αντίθετα συγκεντρώνει μόνο θετικές κρίσεις.
Έφτανε αυτό; Όχι!
Είναι γνωστό ότι μέχρι τις 18-08-2019, λόγω επιβληθέντων Μνημονίων, ίσχυε ο κανόνας 1:5 στις προσλήψεις του Δημόσιου Τομέα. 
Προσπαθήσαμε λοιπόν με τους όποιους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους και ανακατανομή του προσωπικού, να καλύψουμε μια περιοχή κατ’ ελάχιστον, βάζοντας όμως τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τομέα με την
θεσμοθέτησή του και την πρόσληψη αργότερα μέσω ΑΣΕΠ, του απαραίτητου προσωπικού.
Σήμερα όμως, ισχύει πλέον ο κανόνας του 1:1, χωρίς περιορισμούς από τους θεσμούς!
Εμπρός λοιπόν γενναίοι του Brancaleone, ιδού ο Μεσοπόταμος, ιδού και το εγχείρημα!
Διαθέτετε πλέον όλα τα μέσα στη διάθεσή σας.
Θέστε λοιπόν άμεσα, ευθέως και επιτακτικά στην Διοίκηση και το Υπουργείο, το θέμα της ενίσχυσης του Τομέα του Μεσοποτάμου, με πρόσληψη 11 ατόμων μόνιμου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ και μην προσπαθείτε να καλύψετε τη συνδικαλιστική γύμνια σας με άκαιρες καταγγελίες.
Εκτός αν δεν θέλετε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, για να ξαναδείτε κίνηση στην αυλή σας!
Υ.Γ. Στα εγκαίνια του Τομέα Μεσοποτάμου με την ελάχιστη παρουσία τους, κάποιοι έδειξαν ότι δεν αντιπροσωπεύουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Σωματείου.
 
Κ. Γ. Καρακατσιανόπουλος
Μηχ/γος Μηχ/κός ΤΕ
Πρώην Πρόεδρος ΕΚΑΒ

26 σχόλια:

  1. Διεύρυνση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας είναι η 60+ λεπτά καθυστέρηση στα μισά επείγοντα περιστατικά του λεκανοπεδίου Αττικής; Τώρα θυμήθηκε την επείγουσα προνοσοκομειακή, που μέχρι χθες δεν ξεχωρίζαν εξιτήριο και επείγον. Οι συνδικαλιστές επί θητείας Καρακατσιανόπουλου ενίσχυσαν το ρόλο τους και αυτό γιατί κέρδισαν στα δικαστήρια απεργιακούς αγώνες που προσπάθησε να χαρακτηρίσει παράνομους η τότε διοίκηση. Ενίσχυσαν τ ρόλο τους γιατί έσυραν τη διεύθυνση του ΕΚΑΒ 2 στον ΟΜΕΔ για το δήθεν ανθρώπινο πρόγραμμα που έπρεπε να αλλάξει μετά από χρόνια λειτουργίας και το κέρδισαν θριαμβευτικά. Τομείς με 2,3 και 4 άτομα δεν γίνονται ή μάλλον γίνονται στα μέτρα του συριζα; Αποδυναμώνουμε τους γύρω γύρο παίρνουμε ακόμα τρεις από αλλού και... το θαύμα έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση είναι η εξής: Είναι γνωστό ότι μέχρι τις 18-08-2019, λόγω επιβληθέντων Μνημονίων, ίσχυε ο κανόνας 1:5 στις προσλήψεις του Δημόσιου Τομέα.
    ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν έγινε καμιά προκήρυξη, ίσως την απάντηση θα μπορεί να την δώσει ο πρόεδρος μετά την περίοδο Καρακατσιανόπουλου, εκτός κι αν θεωρούσε ότι η αποστολή του ήταν να βγάζει στατιστικά στοιχεία για την καθυστέρηση στα επείγοντα περιστατικά, αλλά εκτός από την διαπίστωση, τι άλλο έκανε, τι ζήτησε από το υπουργείο και δεν το πήρε; προφανώς τίποτα, απλή διαχείριση και ανακύκλωση του τμήματος μηχανών, ως η θεραπεία δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία...
    όσο για τον ΟΜΕΔ, άσε, ξέρουμε πολύ καλά τι και πως έγινε...
    διαχρονικά στο ΕΚΑΒ οι τομείς έτσι άνοιξαν, με αποφάσεις ριψοκίνδυνες και από ισχυρούς επικεφαλής και προέδρους, που αν δεν υπήρχαν, το ΕΚΑΒ, θα ήταν μόνο στις επτά πρωτεύουσες των περιφερειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πες τι έγινε στον ομεδ εσύ που ξέρεις. Χειραγώγησαν οι συνδικαλιστές τον ομεδ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του ομεδ. Αυτό που ήθελαν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, αυτά που λες τώρα είναι άλλα. Ας το κέρδιζε η διοίκηση. Σαν τι να μου μετέφεραν οι συνδικαλιστές νομίζεις; Το αποτέλεσμα μου μετέφεραν και μου αρκεί. Το ανθρώπινο πρόγραμμα ναι το είδα και δεν μ άρεσε και γιαυτό το απορρίψαμε και τέλος τέλος το αποτέλεσμα τα λέει όλα, μη κουράζεσαι.

      Διαγραφή
    2. Πέτυχε να μην αλλάξει το πρόγραμμα που ίσχυε πολλά χρόνια. Το κατάφεραν οι συνδικαλιστές μας και μπράβο τους.

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά είναι να δουλεύεις δέκα μέρες συνεχώς αντί για πέντε, έχεις πολλά ρεπό μετά, ενώ κάποιοι από τους συνδικαλιστες, που στήριξαν το παλιό πρόγραμμα, έχουν μόνιμα ρεπό!!!
      Τι άλλο να κάνουν για τους εργαζόμενους;

      Διαγραφή
    4. Βέβαια όταν δεν έχουμε επιχειρήματα οι άλλοι είναι πρόβατα. Τι άλλο περιμένεις για να καταλάβεις ότι η παράταξη που στήριζε τόσο καιρό Καρακατσανόπουλο είναι θλιβερή μειοψηφία; Οι συνδικαλιστές είναι εκλεγμένοι δεν τους τοποθέτησε η διοίκηση. Όλα δείχνουν ότι η περίοδος που πέρασε είναι η πιο μαύρη στην 35 χρονη ιστορία του ΕΚΑΒ. Εσείς ακόμα νομίζετε ότι σας φταίνε οι συνδικαλιστές. Συνεχίστε έτσι μας συμφέρει εμάς.

      Διαγραφή
    5. Αν πάμε με αυτή την λογική που λέει ότι, οι συνδικαλιστες είναι εκλεγμενοι, άρα δεν πρέπει να τους αμφισβητεί κανείς γιατί έχουν δίκιο, τότε και η κάθε κυβέρνηση είναι εκλεγμενη, άρα δεν πρέπει να την αμφισβητεί κανείς, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό.
      Πάμε παρακάτω λοιπόν...

      Διαγραφή
    6. Το παρακάτω είναι να εκλεγούν οι συνδικαλιστές της παράταξης σου, που δεν το βλέπω. Τώρα βολέψου με αυτούς μέχρι τις επόμενες εκλογές και απόλαυσε όλα αυτά που η διοίκηση σου τους έκατσε στο σκαμνί άδικα το 2017.

      Διαγραφή
    7. δηλαδή για να καταλάβω, τώρα είναι η διοίκησή σου στα πράγματα και θα εχεις πάνω σου, το βάρος των αποφάσεων και των ενεργειών της;
      πολύ εύκολα δεν μοιράζετε ευθύνες και βάρη, για να σαγηνευτούν τα πλήθη;

      Διαγραφή
    8. Τα πλήθη σαγηνεύονται χρόνια τώρα από τους υφιστάμενους συνδικαλιστές που εσύ νομίζεις ότι δεν είναι καλοί. Απόδειξη ότι εκλέγονται επί σειρά ετών. Το τι θα κάνουμε με τη διοίκηση θα το κρίνουμε εμείς, πάντως γαργάρες, χτυπήματα στη πλάτη και το άσπρο μαύρο μη τα περιμένεις. Σε λίγες μέρες έρχεται η πρώτη έκπληξη, δυσάρεστη για σένα γιατί είναι κατάκτηση των συνδικαλιστών, αλλά τι να κάνουμε...

      Διαγραφή
    9. Ναι, δίκιο έχεις, μου ξέφυγε...
      Να την δούμε και να μην την πιστέψουμε την έκπληξη και την κατάκτηση, που θα είναι... προσωπική επιτυχία, αφιερωμένη στα σαγηνευμενα πλήθη!!!
      Είμαστε γεμάτοι προσμονή!!!

      Διαγραφή
  4. Λογικό να υπάρχει μένος κατά εκπροσώπων εργαζομένων καθώς όσες φορές έβαλε υποψηφιότητα οι εργαζόμενοι συνάδελφοι δεν τον εξέλεξαν ΠΟΤΕ !

    Αυτός και κάτι σαν αυτόν δήθεν εκπρόσωποι μιλια δεν βγαζανε χρόνια ολόκληρα παρά μόνο ξεμυτησαν επί ΣΥΡΙΖΑ με τις πλάτες της εξουσίας και όχι των εργαζομένων όπως οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των εργαζομένων !

    Μιλάει για εξαφανισμένους συνδικαλιστές προφανώς βλέποντας στον καθρέφτη του και την δική που έκανε δίνοντας θεσουλες σε παρατρεχαμενους !

    Τα εγκαίνια της κακιάς ώρας και του εφέ και μόνο που αποδυνάμωσαν πολλούς τομείς ,εξέθεσαν τελικά το Εκαβ και έθεσαν και πολίτες σε κίνδυνο μιας και δεν υπήρχε 24 ωρης κάλυψη.

    Δίνει μαθήματα για καλυψη με 11 διασώστες αλλά ο ίδιος ,εγκαινίαζε τομείς με 2-3 διασώστες !!!!

    Αυτά που πέτυχε σε συνεργασία με ορισμένες διευθύνσεις ήταν :

    Προγκρομ διώξεων εργαζομένων και ποινικοποίηση κινητοποιήσεων !

    Τελματωσε κάθε είδους εκπαίδευση από το Εκαβ και άνθισε έτσι η εκπαίδευση μόνο από ιδιώτες !

    Ακόμη και στα δημόσια σχολεία μπήκαν ιδιώτες για εκπαιδευση επειγουσας προνοσοκομειακης !

    Στην μεγαλύτερη καταστροφή στο Μάτι που ήταν ο διοικητής του Εκαβ ;

    Άνθισαν τα ιδιωτικά ασθενοφόρα !

    Από ασθενοφόρα των κλινικών έγιναν εταιρείες ασθενοφόρων και μάλιστα όχι μόνο για " μεταφορές " αλλά ακόμη και για επείγοντα πχ Κέρκυρα κλπ

    Στον ομεδ που ήμουν ο ίδιος ο διαμεσολαβητής ,(ουδέτερος ),ήταν κόλαφος για την διεύθυνση που τελικά την εβγαλε και αναρμόδια !!

    Φυσικά λογικό είναι όταν από υπεύθυνο βαψιματος κτιρίων κλπ σε κάνουν διοικητή αυτά να είναι τα αποτελέσματα

    .Όταν σε κάνουν διεύθυνση μόνο για κομματικούς λόγους !

    Η ανικανότητα διοίκησης όλων αυτών έφερε και το ρεκόρ διώξεων εργαζομένων επί των ημερών τους !

    Πρόσφατο παράδειγμα μεταξύ πολλών άλλων η ποινική δίωξη προέδρου συλλογικού οργάνου ( ποπεκαβ ) που μετά από χρόνια συκοφαντισης και παραπληροφόρησης ,τελικά αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο !

    Αυτό δεν άρεσε ! Προχώρησαν σε πειθαρχική δίωξη με παραπομπή στο πειθαρχικό του υπουργείου απ' ευθείας μια και κατά την άποψη τους η ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί ήταν μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε να επιβάλει το πειθαρχικό της υπηρεσίας !!!

    Και στο πειθαρχικό του υπουργείου αθωώθηκε ομόφωνα και πάλι από όλες τις κατηγορίες που πήγαν να του φορτώσουν !

    Το συμπέρασμα ευκολακι πως λειτουργούσαν !

    Πολλοί συνάδελφοι εργαζόμενοι ταλαιπωρήθηκαν να τέτοιου είδους πειθαρχικά ακόμη και με δυσμενη μετακίνηση !!

    Για όλα αυτά οι εργαζόμενοι τους έχουν πάντα στην ...άκρη και στην μόνιμη μειοψηφία !

    Μόνο οσοί θέλαν θεσουλες κλπ εξυπηρετήσεις προσωπικές τους πλησιάσανε μόλις μυριστηκαν εξουσία !

    Ούτε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους δεν συμμετείχαν ! Απεργοσπαστες ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ !

    Μάρτυρες κατά συναδέλφων τους πήγαιναν σε δικες που τους έσερνε η διοίκηση ,οι αυλικοί δήθεν συνδικαλιστές της αιώνιας μειοψηφίας !

    Εξαφανισμένοι ήταν πριν ,ανυπαρκτοι σε κάθε αγώνα !

    Για το Εκαβ ως οργανισμό και όχι στα νοσοκομεία όπως ήταν παλιά

    Για τις σχολές ,για την στολή ,για την άδεια ,για την ιδ ασφάλιση ,για τα εκτός κλπ

    Ανυπαρκτοι ..όπως και τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για τις αλλαγές στο γραφείο κίνησης, όπου αντικαταστάθηκαν αυτοί που μπήκαν με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από άλλους που ήρθαν τα ονοματάκια τους από τα κεντρικά, οι αρεστοί, για τα πληρώματα που επέστρεψαν στις διοικητικές θέσεις που κατείχαν από παλιά, στα αλλότρια δηλαδή, που τόσο λυσσαλέα πολέμησες την προηγούμενη περίοδο, εχεις να πεις κάτι ΠΑΣΟΚοΚΙΝΑΛητικο λιβανιστήρι της ΔΕΞΙΑΣ;
    αν δεν εχεις, άραξε εκεί που είσαι και κανε το παπί λοιπόν, ή την κότα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια εκδήλωση ενδιαφέροντος; πλάκα έχετε. Έβγαλε εκδήλωση ενδιαφέροντος αλλά τελικά έβαλε αυτούς που ήθελε. Δηλαδή ποια παραπάνω προσόντα είχαν οι επιλογές Καρακατσιανόπουλου που τώρα θίχτηκαν; Άσε που τώρα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσα εξιτήρια θέλουν μιας και είναι ανθρωπιστές και τα αγαπάνε τόσο πολύ. Μ αρέσει που είχατε τη προσδοκία ότι θα τους άφηνε στην ίδια θέση η επόμενη διοίκηση. Ένα καλό που του χρωστάμε όλοι εμείς είναι ότι κατάφερε να μας συσπειρώσει, αυτό το παραδέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι, δεν περίμενε κανείς να κρατήσει τους ίδιους η επόμενη κυβέρνηση, είναι γνωστό αυτή η πρακτική, το παράξενο είναι που όλους αυτούς, τους καθυβριζε συστηματικά ο Αδωνις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, ενώ τώρα που μπήκαν οι κολλητοί και οι κουμπάροι, κότα ο κόκορας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλήθεια, οι αγωνισταράδες εκεί στο Κουκουριστάν, όταν έχει απεργία, παίρνουν συνδικαλιστική άδεια ή αναρρωτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι κάνουν οι συνδικαλιστές μας ,το κρίνουν οι συνάδελφοι τους !

      Όλους τους υπόλοιπους ...

      Για Διοικουντα μίλησα εγώ .

      Τα τσιράκια τους ,δεν υπάρχουν .

      Ήδη γλύφουν για θεσουλες ,παίρνουν σναρωτικες κλπ ...μην και γυρίσουν στην κίνηση !

      Που την θεωρούν ...τιμωρία !

      Από διοικούντες και πάνω λοιπόν !


      Με τα τσιρσκια, τους παρατρεχαμενους των πρώην διοικούντων ,δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς ,μιας και οι εργαζόμενοι τους βαλανε στην θέση που τους αξίζει !

      Ας μυξοκλαινε από εδώ κι εκεί τώρα !

      Αυτοξευτλιστηκαν οσο κανείς άλλος !

      Διαγραφή
    2. Κάτι σαν τα σουβλάκια με απ όλα, με τσατζικι και κρεμμύδι, με κέτσαπ και μουστάρδα και κόκα κόλα που πάει με όλα!!!

      Διαγραφή
  9. Τους συνδικαλισταράδες δεν τους συμφέρει να πάρουν συνδικαλιστική άδεια επειδή ο συριζα έκανε νόμο που λέει ότι ο Πρόεδρος στα πρωτοβάθμια σωματεία, κάτω των 500 μελών, δικαιούται 3 ημέρες συνδικαλιστική άδεια το μήνα χωρίς αποδοχές. Οπότε είναι προτιμότερο να απεργήσει παρά να πάρει συνδικαλιστική. Αν έχετε τη δύναμη αλλάξτε τους, οι συνάδελφοι αυτούς ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.diorismos.gr/dhmosia-dioikhsh/28634/ti-isxyei-gia-tis-syndikalistikes-adeies-ton-ergazomenon-sto-dimosio-tomea
      Επειδή επιμένεις ανεπιτυχώς να ρίξεις λάσπη στους δημοκρατικά εκλεγμένους συνδικαλιστές, διάβασε καλά τι ισχύει για τους συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων με λιγότερα από 500 μέλη. Διασπείρεται την άποψη ότι οι συνδικαλιστές παίρνουν άδεια και πληρώνονται. Χορτάσαμε ψέματα. Νόμος 4472/2017 άρθρο 19. Καλημέρα τώρα

      Διαγραφή
    2. Όχι βρε παίρνουν συνδικαλιστική και κατά παρέκκλιση του νόμου η διοίκηση τους το δίνει επειδή είναι όμορφοι. Εσύ νομίζεις ότι τα λεφτά τα χαρίζουν στους συνδικαλιστές; Αν γινόσουν κάποτε εκπρόσωπος εργαζομένων θα έβγαζες άλλα συμπεράσματα, πίστεψε με.

      Διαγραφή
  10. εσυ εβγαλες λαβρακι βρε μεγαλε, γιατι λεει και αλλα παρακωτω, λεει οτι:

    3. Οι αναφερόμενες στην παράγραφο 2 άδειες απουσίας περιορίζονται σε τριάντα (30) μέρες το χρόνο για τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή αλλιώς του Προεδρείου των μη αντιπροσωπευτικών τριτοβάθμιων οργανώσεων, καθώς και για τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου για την αμέσως επόμενη, της πιο αντιπροσωπευτικής, δευτεροβάθμια οργάνωση, εφόσον αυτή έχει τόσα ψηφίσαντα μέλη όσα αναφέρονται στις περιπτώσεις β΄ και γ΄, και στο 1/3 του αναφερόμενου στις περιπτώσεις δ΄, ε΄ στ΄, ζ΄ και η΄ χρόνου, προκειμένου για την αμέσως επόμενη, της πιο αντιπροσωπευτικής, οργάνωση για τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά στελέχη.

    ΠΗΓΗ: https://www.diorismos.gr/dhmosia-dioikhsh/28634/ti-isxyei-gia-tis-syndikalistikes-adeies-ton-ergazomenon-sto-dimosio-tomea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα πρέπει να τώρα να δει η υπηρεσία αφού έχει δυο δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, ποιο είναι το αντιπροσωπευτικότερο, η ΠΟΕΔΗΝ ή η ΠΟΠ-ΕΚΑΒ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη μου πεις ότι δεν ξέρεις η ότι η διοίκηση έθεσε το ερώτημα αυτό στη νομική υπηρεσία του κράτους; αδιάβαστο σε βρίσκω.Σε πρόλαβε η διοίκηση μη στεναχωριέσαι. Το ΕΚΑΒ τι σχέση έχει με τα δημόσια νοσοκομεία δεν ξέρω, ποιος ο λόγος να εργαζεσαι στο ΕΚΑΒ και να ανήκεις σε συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί νοσοκομειακούς, περίεργο... δεν βολεύουν τα αυτονόητα μάλλον. Όποια και να διαλέξει να δίνει τις άδειες από την ΠΟΠΕΚΑΒ θα την τρώνε πάντα. Περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. έκανε ερώτημα η διοίκηση;
    και πως να ξέρουμε εμείς οι κοινοί θνητοί, τι κάνει η κάθε διοίκηση;
    οι μισοί είναι στην ΠΟΠ και οι άλλοι μισοί είναι στην ΠΟΕΔΗΝ, σου διαφεύγει αυτό και μου κάνεις ερώτημα άκαιρο, εσύ που όλα τα ξέρεις;
    όσο ποιοι θα την τρώνε και από ποιους, αν εφαρμοστεί, τότε θα δούμε αντιδράσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.