....

....

Εγκαινίασε την ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ο Π. Πολάκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

undefined

Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

xal-1.jpg 

Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr,ο κ. Πολάκης συνοδευόμενος από τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη και το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Ευστράτιο Πλωμαρίτη έφθασαν στο Νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι και είχαν συνάντηση εργασίας με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Λαμπρινή Στεφανίδου. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ο κ. Πολάκης ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Διευθυντή της ΜΕΘ.
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πολυγύρου διαθέτει έξι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, εκ των οποίων αρχικά θα λειτουργήσουν οι δύο απ΄αυτές. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας και ήδη υπηρετούν σ΄ αυτήν τρεις γιατροί εντατικολόγοι.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Λαμπρινή Στεφανίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία της ΜΕΘ, καθώς ήταν ένα πάγιο αίτημα των διοικήσεων του Νοσοκομείου. Η ΜΕΘ στεγάζεται στον 1ο όροφο της νέας πτέρυγας από το 2010, το 2013 εξοπλίστηκε με μηχανήματα, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Η κ. Στεφανίδου ζήτησε από τον υπουργό να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου, λόγω των αυξημένων αναγκών των θερινών μηνών.
Ο κ. Πολάκης στην ομιλία του τόνισε ότι είναι ευτυχές γεγονός για τη Χαλκιδική η λειτουργία της ΜΕΘ, η οποία αναβαθμίζει τη γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ο κ. Πολάκης ανέφερε σύμφωνα με το halkidikinews.gr: " Η νέα ΜΕΘ, που για πρώτη φορά αποκτά η Χαλκιδική, ενόψει και της τουριστικής σεζόν θα αναβαθμίσει άμεσα το επίπεδο ιατρικής κάλυψης και περίθαλψης του νομού και συνολικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα θα "ανακουφίσει" τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.

xal-2.jpg 

Έτσι σήμερα, πραγματοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, αξιοποιώντας ιατρικό εξοπλισμό που είχε αγοραστεί το 2013 και είχε μείνει ανεκμετάλλευτο στις "κούτες". Mε 4 πλέον γιατρούς και 12 νοσηλευτές/τριες η ΜΕΘ είναι έτοιμη για την κάλυψη των άμεσων βαρέων περιστατικών της περιοχής.
Συγχαρητήρια αξίζουν στη Διοικήτρια του νοσοκομείου, στον διευθυντή της ΜΕΘ και όλο το προσωπικό της μονάδας, καθώς πρόκειται για την πιο δύσκολη μονάδα εντός ενός νοσοκομείου. Με τα 2 αυτά άλλωστε κρεβάτια ΜΕΘ στη Χαλκιδική, φτάνουμε τις 574 λειτουργούσες κλίνες σε όλη τη χώρα από τις 438 που παραλάβαμε το 2015".
Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, o κ. Πολάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έργων του υπουργείου Υγείας και ανέφερε από το 2015 έχουν γίνει 19.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας και αναμένονται άλλες 4.500 προσλήψεις.

xal-3.jpg

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ τόνισε ότι από τα 700 ασθενοφόρα που κυκλοφορούν, έχουν ήδη ανανεωθεί τα 350 και ξεκαθάρισε ότι και το φετινό καλοκαίρι θα λειτουργήσει το πρόγραμμα αεροδιακομιδών στη Χαλκιδική, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η εφαρμογή του κρίθηκε επιτυχημένη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης άκουσε στη συνέχεια τα αιτήματα των γιατρών και των εργαζομένων, οι οποίοι του έθεσαν μεταξύ άλλων το θέμα της έλλειψης προσωπικού. Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρας αναφέρθηκε στις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας, ιδιαίτερα της Κασσάνδρας και του Αγίου Νικολάου, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Χαλκιδικής ζήτησε να μεταφερθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εντός του κτιρίου του Νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος στους ασθενείς.
 
xal-4.jpg 

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, στο χαιρετισμός της ανέφερε ότι με τη λειτουργία της ΜΕΘ λύνεται επιτέλους ένα πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου Χαλκιδικής και θα καλύψει μια σημαντική ανάγκη των κατοίκων του νομού.

 
 thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.