....

....

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε εργαζόμενους της Fraport του Αερολιμένα Σκιάθου.

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, περιλαμβάνονται οι Achilleas Papakostas και Bessy Avgeri, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Δελτίο τύπου

Σεμινάριο για την παροχή πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας από την Τρίτη έως την Πέμπτη 9 -11 Απριλίου σε αίθουσα του αερολιμένα της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
Τη βασική παρουσίαση του σεμιναρίου είχε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κα Βασιλική Αυγέρη, με τους εκπαιδευτές (πληρώματα – διασώστες) του τμήματος εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας & Βόλου.

Το σεμινάριο είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι του αερολιμένα της Fraport στη Σκιάθο και να αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία ενόψει της Καλοκαιρινής περιόδου.
Οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν πρακτικά τις σύγχρονες τεχνικές διάσωσης ασθενών, όπως την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής.
* Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και το προσωπικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας του νησιού στη διαχείριση πολυτραυματία.
το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε :
Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις – ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ
Το σεμινάριο «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους εργαζόμενους με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.
Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους παροχής Α΄ Βοηθειών, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον Τραυματία ή Ασθενή. Το ενημερωτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης & αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς.

Το σεμινάριο είχε διάρκεια 3 ημερών και περιελάμβανε αναλυτικά τις εξής ενότητες:
1) Αντιμετώπιση Τραυματισμών
Θεωρητικά : Λήψη μέτρων ασφάλειας – ατομικής προστασίας & υγιεινής, τραύματα, αιμορραγίες, κατάγματα, εγκαύματα, ηλεκτροπληξία – κεραυνοπληξία, οργάνωση φαρμακείου.
Επιδείξεις : Περιποίηση τραύματος, έλεγχος αιμορραγίας – ίσχαιμη περίδεση, ακινητοποίηση κατάγματος, τρόποι ακινητοποίησης & μεταφοράς τραυματία (αυτοσχέδιοι, λαβές κτλ).
2) Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών
Θεωρητικά : Λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία, δήγματα (τσιμπήματα) εντόμων – φιδιών, αλλεργικό σοκ (shock), δηλητηριάσεις.
Επιδείξεις : Τοποθέτηση ασθενή στην κατάλληλη θέση, αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού ασθενή, τοποθέτηση Ασθενή σε πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

3) Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή
Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).




Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται η Bessy Avgeri, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
  
πηγή απο fb  Μακης Μωυσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.