....

....

Το «τσάμπα τέλος» στην δημόσια υγεία, η Ν.Δ. απειλεί τους ανασφάλιστους (βίντεο)


Στο στόχαστρο της Ν.Δ. οι «ανασφάλιστοι» πολίτες, μετά το τέλος στα επιδόματα που υπόσχεται η Ν.Δ. έρχεται και το τέλος στην δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες. «Δεν υπήρχε η έννοια του τσάμπα» επί Ν.Δ. υποστήριξε ο τομεάρχης υγείας της, Βασίλης Οικονόμου προσθέτοντας μάλιστα ότι η έννοια του τσάμπα δεν είναι κοινωνική πολιτική, όπως μεταδίδει το avgi.gr.

Η ακροδεξιά προπαγάνδα όλο και περισσότερο καταλαμβάνει τον δημόσιο λόγο της Ν.Δ. Χθες στην ΕΡΤ1 ο κ. Οικονόμου προκειμένου να εκμηδενίσει το τεράστιο έργο του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα την μέριμνα για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες δεν δίστασε να βαφτίσει 2.5 εκ. ανασφάλιστους σε «αλλοδαπούς».




«Ο νόμος που ψήφισε ο κ. Ξανθός και Πολάκης συμπεριέλαβε μόνο τους αλλοδαπούς» διότι όπως εξήγησε «οι Έλληνες ανασφάλιστοι ήταν καλυπτόμενοι» από την «επιτροπή εισοδηματικών κριτηρίων» ενώ οι άνεργοι και οι  άποροι δεν πλήρωναν».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου σήμερα δεν πληρώνουν οι αλλοδαποί ούτε ένα ευρώ σε πλήρη αντίθεση επί Ν.Δ. που δεν υπήρχε «η έννοια του τσάμπα». «Η έννοια του τσάμπα δεν είναι κοινωνική πολιτική, αλλά ασύδοτη πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«15 εκ. επισκέψεις αλλοδαπών στο σύστημα υγείας της χώρας μας νοσοκομεία και κέντρα υγείας δεν επληρώθη ούτε ένα ευρώ. Οι έχοντες και κατέχοντες δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ. Δεν εννοώ μόνο μετανάστες και πρόσφυγες εννοώ αλλοδαπούς, τουρίστες κλπ. Μιλάμε για μία ασύδοτη και ασυνάρτητη πολιτική εις βάρος του Έλληνα πολίτη και ειδικά της μεσαίας τάξης».

Τουλάχιστον παράλογο, να θεωρεί τους ανασφάλιστους πολίτες «έχοντες και κατέχοντες» αλλά η ψηφοθηρία της Ν.Δ. προφανώς δεν έχει όρια. Καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ πεισματικά αρνούνται να καταλάβουν ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να νομιμοποιούν την ακροδεξιά και το ρατσιστικό μίσος.

Ο κ. Οικονόμου εκφραστής της επιθετικής κατά των ασθενέστερων στρωμάτων πολιτικής της Ν.Δ. το είπε ξεκάθαρα… αν έρθει η Ν.Δ. «το τσάμπα» τέλος, προμηνύοντας έτσι την επαναφορά του 5ευρου αλλά και την επιστροφή σε ένα σύστημα υγείας με το οποίο αν δεν είχες χρήματα και τυγχάνεις ανασφάλιστος (με μια ανεργία στο 18% που την περέλαβε η κυβέρνηση στο 28%, αλλά παραμένει υψηλή), να μην δικαιούσαι καμίας ιατρικής περίθαλψης.

Αυτή η ακραία αντικοινωνική πολιτική δεν στρέφεται μόνο κατά των ασθενέστερων αλλά όλης της κοινωνίας αφού η πιθανότητα εξάπλωσης ασθενειών θα είναι τεράστια, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

https://thefaq.gr

14 σχόλια:

  1. Αμήν. Απ το στόμα σου Οικονόμου και στου Θεού τ αφτί. Μακάρι και στο ΕΚΑΒ να σταματήσει το τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να βγεις με το ονοματάκι σου να το δηλώσεις αυτό και μάλιστα επίσημα!!!
    πίσω απ την κουρτίνα αμπελοφιλοσοφίες και μαγκίτσες, έχουμε χορτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλήση και 50 ρικο. Τσάμπα τέλος για να έχουν παιχνιδάκι το ΕΚΑΒ ορισμένοι. Και μιλάω για τους από μέσα. Τις αμπελοφιλοσοφίες ψάξτες στους άσχετους που διοικούν και ανοίγουν το στόμα τους για να μας πουν μαρξιστικά σποτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κανε πρόταση με το ονοματάκι σου, που να λέει ότι θα πρέπει να πέφτει 50ρικο με κάθε κλήση στο ΕΚΑΒ!!!
    έχουμε χορτάσει από αυτούς που φορούν... πάνες, είτε ακράτειας, είτε διάρροιας!
    αυτοί που διοικούν κατά καιρούς και ανοίγουν το στόμα τους για να μας πουν μαρξιστικά σποτάκια, έχουν όνομα και κρίνονται!
    εσύ, πότε θα το καταφέρεις αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μπαλάφας τι σημειώσεις κρατάει; Κάνει πρόγραμμα για την επόμενη διακυβέρνηση; Πολύ σοβαρό τον βλέπω. Μόλις πουληθεί το εκαβ στους ιδιώτες θα σου πω το όνομα μου, θα είμαι προϊστάμενος έτσι κι αλλιώς τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με αυτό το όνειρο θα πάρεις σύνταξη!
    και από που προκύπτει ότι θα πωληθεί το ΕΚΑΒ;
    το είπε ο Κυριάκος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν ξεκινάν κινητοποιήσεις δεν πουλιέται το εκαβ κάθε φορά; Αυτό το παραμυθάκι δεν λέτε; Ήρθαν οι μέρες για την καραμέλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα σ αφήνω για να πάω στη συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά. Θ κατέβω με τη ΔΑΚΕ φέτος γιατί του χρόνου αυτοί θα είναι κυβέρνηση απ ότι φαίνεται. Του χρόνου βλέπουμε... Ζήτω η 1η Μάη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έτσι μπράβο, να είσαι σταθερός στις απόψεις και στις ιδέες σου!!!
    πάντα με τον νικητή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως έκανε ο Τσίπρας με τους podemos; Που τους πούλησε για να το παίξει νικητής με το ΠΑΣΟΚ της Ισπανίας; Αν εννοείς αυτό, ναι έτσι θα κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κεντροαριστερά είναι εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πλειοψηφία!
    Οι του ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, όπως λέγονται τώρα, πρέπει να διαλέξουν με ποιούς θα πάνε!!
    Τα υπόλοιπα είναι για να έχουν να λένε στα καφενεία οι μπαρμπάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τους επαγγελματίες επιδοματάκιδες που επιδιώκουν να παραμένουν άνεργοι ή να εργάζονται μαύρα, τους σλαβόφωνους που τους αναγνώρισε το ψευδοκράτος, τους χιλιάδες που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, τους λούμπεν αριστερούς που απέμειναν στο χώρο της αριστεράς, διάφορες ψευτοκουλτουριάρικές συλλογικότητες, παρατρεχάμενοι βολεμένοι σε δημόσιες υπηρεσίες με αδιαφανείς διαδικασίες, κάποιοι δεξιοί ξεπεσμένοι που δεν ικανοποιήθηκε το ρουσφέτι τους με τη ΝΔ και έσκασαν από καημό. Κανένας σοβαρός αριστερός ή κεντροαριστερός δεν υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και να ψάξεις. Οι ψήφοι είναι καταμετρημένοι ήδη. Η πάλη με τη Χ.Α. για τη τρίτη θέση θα είναι σκληρή. Πάντως το ΠΑΣΟΚ στη Ισπανία είναι πρώτο και οι podemos στο πάτο. Τους θυμάστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρνούμαι να απαντήσω σε τέτοια ρητορική, ακροδεξιού περιεχομένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί εμένα μ αρέσει η ρητορική ακροαριστερού περιεχομένου νομίζεις; Δεν μπορούμε όμως, πρέπει να απαντάμε σε ότι λέτε για να μην νομίζετε στο τέλος ότι σας πιστεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.