....

....

Παύλος Πολάκης: 19 αξονικοί τομογράφοι σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας (Video)


19 αξονικοί τομογράφοι πηγαίνουν σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 πρόκειται για σύγχρονα θαύματα της ιατρικής τεχνολογίας. Πέντε από αυτούς είναι 64 τομών κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος διενέργειας των εξετάσεων σχεδόν μηδενίζεται. Μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει αυτό για την ανακούφιση των ασθενών και την ταχύτητα των εξετάσεων. 



Ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «το κόστος είναι 8,6 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα Νοσοκομεία που πηγαίνουν οι αξονικοί τομογράφοι. Το κόστος θα πληρώσουν τις εταιρείες μέσα από τα έσοδα που έχουν από τον ΕΟΠΥΥ. Έχουμε κάνει μεγάλη στροφή χρηματοδοτήσεων από τον ΕΟΠΥΥ προς τον δημόσιο τομέα της χώρας. Το 2015 ο ΕΟΠΥΥ έδωσε 50 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας. Το 2018 έδωσε σχεδόν 670 εκ.»
Στα περισσότερα νοσοκομεία είναι ήδη εκπαιδευμένο το προσωπικό καθώς αντικαθίστανται παλιότεροι τομογράφοι, ενώ όπου απαιτείται το προσωπικό θα εκπαιδευτεί.

Κατ. Μπρ. 

avgi.gr

6 σχόλια:

  1. Σε ποια επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν τρεις ιδιωτικοί αξονικοί και ανοίγει και τέταρτος; Μήπως στον ίδιο νομό υπάρχει νοσοκομείο που δεν έχει αξονικό; Η αριστερή διακυβέρνηση σε σθεναρή αντίσταση ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να πιουν το αίμα των προλετάριων. Άντε και μετά τις εκλογές στο βουνό! Πριν φύγετε ξεκρεμάστε τον che και τον Άρη από τους τοίχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φαντάζεσαι να είναι μια από αυτές, που θα μπει αξονικός τομογράφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σίγουρο αυτό, πόσο γρήγορα θα χαλάσει έλα να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σημασία έχει τι κάνει το κράτος και ποιος το κάνει, τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις!
    ύστερα μην ξεχνάς το πρόγραμμα και τις λύσεις που προτείνει η αντιπολίτευση σε τέτοια ζητήματα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τέτοια υπουργάρα δεν φοβάμαι τίποτα. Υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που υπηρετούσε στην ιδιωτική υγεία να είναι ενάντιος στη δημόσια; Με τίποτα! Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά εντάξει, με εξοντώνεις με τα επιχειρήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.