....

....

Ιδιωτική ασφάλιση

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Κάθε φορά που τους ακούω να ρητορεύουν υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης που και καλά θα σώσει την κατάσταση έρχεται στο μυαλό μου ο φίλος μου ο Πάνος. Ο Πάνος που έγραψε κάτι χιλιάδες νυχτοκάματα ανασφάλιστος στη ζωή του και ότι έβαζε στην άκρη για τον ίδιο και την οικογένειά του το κατέθετε κάθε μήνα στην ΑΣΠΙΣ του μακαρίτη Παύλου Ψωμιάδη. Για χρόνια κατέθετε τον ιδρώτα του σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Το που κατέληξαν η ΑΣΠΙΣ, ο Ψωμιάδης και τα χρήματα χιλιάδων πολιτών είναι γνωστό και καλό μας λένε είναι να μην το θυμόμαστε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του δοξολογούν την ιδιωτική ασφάλιση που και καλά θα έρθει και θα σώσει την κατάσταση... αλλά όταν θα σκάσει το κανόνι όλοι θα σφυρίζουν κλέφτικα όπως σφύριζαν και το 2009 όταν κάποιοι έκλαιγαν τους κόπους μιας ζωής που έκαναν φτερά. Το αν το σχέδιο Μητσοτάκη είναι σχέδιο Πινοσέτ ή δεν ξέρω γω τι λίγα μου λέει μπροστά στο ιστορικό προηγούμενο της ΑΣΠΙΣ και του κάθε απατεώνα που όποτε του καπνίσει μπορεί να εξαφανίσει κόπους και θυσίες μιας ζωής και οι νεοφιλελεύθεροι να σου απαντούν πως έτσι είναι η ελεύθερη αγορά και έχει και τα ρίσκα της.

απο το fb του Petros Katsakos

10 σχόλια:

  1. Ο φίλος σου ο Πάνος ήταν ανασφάλιστος και έβαζε λεφτά στην άκρη, δηλαδή φοροδιέφευγε. Δηλαδή δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή όταν ασθενούσε και πήγαινε σε δημόσιο νοσοκομείο πλήρωναν τα κορόιδα που ήταν ασφαλισμένοι, ενώ αυτός είχε μαύρα εισοδήματα. Δηλαδή έμπαινε σε όλες τις κοινωνικές παροχές με εισοδηματικά κριτήρια. Μπορεί και τα παιδιά του να πήραν μεταγραφή στο πανεπιστήμιο επειδή ήταν άνεργος ενώ δούλευε μαύρα. Δεν το βουλώνει καλύτερα ο Πάνος και να μιλήσει κάποιος που είναι ασφαλισμένος..; Άντε πολύ τράβηξε η προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να ήθελε να είναι ανασφάλιστος ή μήπως δεν γνωρίζεις τι συνέβαινε και συμβαίνει ακόμα στην Ελληνική αγορά εργασίας;;;
    νομίζω, ότι θα πρέπει να αναγνώσεις καλύτερα το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγνώρισε το εσύ καλύτερα. Δεν είναι κανείς αθώος απέναντι στη παρανομία. Ας έκανε καταγγελίες, ας συνδικαλιζόταν, ας έψαχνε αλλού δουλειά με ασφάλεια. Τα χιλιάδες νυχτοκάματα που λέει το κείμενο δεν δικαιολογούν κανένα, απεναντίας δείχνουν παραβατική συμπεριφορά και από τον εργαζόμενο. Φτάνει κουράσατε με τη κλάψα. Ο κόσμος που ψάχνει δουλειά με ασφάλεια είναι βλάκας και το 30% έχουν άσυλο απέναντι στο νόμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο και να θες να αντισταθείς και αντιπολιτευτική τακτική έχεις, σημασία έχει ότι αυτό που περιγράφει, απλά εχει συμβεί!
    Και η αναγκαστική μαύρη εργασία και η ΑΣΠΙΣ κορόιδεψε τον κόσμο τρώγοντας τα χρήματά του.
    Τα υπόλοιπα που λες, είναι έτσι για να περνά η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Πάνο τον φίλο σου εγώ τον πλήρωνα με την τίμια εργασία μου. Χεστήκαμε για την ασπις. Τα λεφτά που μας έφαγε με τη μαύρη εργασία ας φέρει πίσω και είμαστε εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως και πολλούς άλλους που δεν τους γνώρισες ποτέ σου, γιατί έτσι λειτουργούσε το σύστημα, με μαύρη εργασία στον ιδιωτικό τομέα που μας μοστράρει το κόμμα σου η ΝΔ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ κύριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ίδιο είναι, δεν το εχεις πάρει χαμπάρι ακόμα;;;
    χαχαχαχαχαχαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα είναι το ίδιο και ο συριζα με τους ΑΝΕΛ - ΧΑ - Βελόπουλο. Τα ματ της δεξιάς έγιναν τα καλύτερα παιδιά του Τσίμπλα. Έπεσαν οι μάσκες. Να ξέρεις το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ίδιο με τίποτα, σαν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εεεεεεεε καλά, αυτό λέω και εγώ, είναι δυνατόν να είναι ίδιο με το ΠΑΣΟΚ κάποιο άλλο κόμμα, τέτοια ουρά της ΝΔ, σαν το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.