....

....

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ν.Ε. – Προέδρου Ε.Κ.Α.Β. κ .Παναγιώτη Τζανετή

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ν.Ε. – Προέδρου Ε.Κ.Α.Β. κ .Παναγιώτη Τζανετή

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος συναντήθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου 2019, με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κ. Παναγιώτη Τζανετή και αντιπροσωπεία Νοσηλευτών του οργανισμού, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του νέου οργανισμού του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ομαλό κλίμα και πραγματοποιήθηκε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, σχετικά με τα μακροχρόνια προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζει η Νοσηλευτική Διεύθυνση του Ε.Κ.Α.Β. πανελλαδικά. Ξεκινώντας από την επικαιροποίηση της λειτουργίας του οργανισμού του Ε.Κ.Α.Β., αναφέρθηκε το γεγονός, ότι ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτών (είναι στελεχωμένες μόνο οι 30/80 οργανικές θέσεις Νοσηλευτών, πανελλαδικά), σύμφωνα με τις προτάσεις για το νέο οργανισμό της υπηρεσίας, οι οργανικές θέσεις των Νοσηλευτών μειώνονται δραματικά, αποκλείοντας – απομονώνοντας έμμεσα τη Νοσηλευτική Υπηρεσία από τη λειτουργία του οργανισμού.
Ακόμη, συζητήθηκε η πρόταση από την Ε.Ν.Ε. για την άμεση στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β. με Νοσηλευτές από προγράμματα εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ. και των Δ.Υ.ΠΕ., έτσι ώστε να επανδρωθούν τα κενά στα πληρώματα των ασθενοφόρων και να επέλθει «εργασιακή ισορροπία» μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα. Στο σημείο αυτό, η Ε.Ν.Ε. δήλωσε την πρόθεση της, ως προς την παροχή οποιασδήποτε επιστημονικής συνεργασίας μέσω του Τμήματος Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, του Επιστημονικού Τομέα Νοσηλευτικής Μ.Ε.Θ. και Επείγουσας Νοσηλευτικής. Επιπλέον, έγινε αναφορά στον συστηματικό αποκλεισμό των Νοσηλευτών από τη σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Α.Β., στη συνεχιζόμενη κάλυψη των νοσηλευτικών αρμοδιοτήτων από άλλες ειδικότητες και στην «παθολογική» υπηρεσιακή αξιολόγηση των νοσηλευτών από αναρμόδια προς αξιολόγηση ειδικότητα και όχι από την υπάρχουσα Νοσηλευτική Διεύθυνση.
Στον εποικοδομητικό διάλογο που έλαβε χώρα, αποτυπώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα προαναφερόμενα πάγια προβλήματα, μαζί με τις παρελκόμενες αρνητικές συνέπειες, οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα στο χώρο της Προνοσοκομειακής Φροντίδας και του Επείγοντος, οι νοσηλευτές αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και παράλληλα στηρίζουν τον κόμβο διασύνδεσης μεταξύ των επαγγελματιών υγείας από το χώρο του συμβάντος έως την εισαγωγή του ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Στα συμπεράσματα της συνάντησης διαπιστώθηκε, ότι υφίσταται άμεση ανάγκη της αναπροσαρμογής του νοσηλευτικού ρόλου σε όλες τις διαδικασίες λειτουργίας του Ε.Κ.Α.Β., ώστε όλοι οι επαγγελματίες υγείας να αποδίδουν τα μέγιστα στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, βάσει των νόμιμων επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, χωρίς να υπάρχει επικάλυψη ρόλων και διαδικασιών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και η Ε.Ν.Ε. δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα υπόμνημα σχετικά με τις αρμοδιότητες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο νέο οργανισμό του Ε.Κ.Α.Β., ευελπιστώντας στην αναδιαμόρφωση των προτάσεων του νέου οργανισμού, ώστε να ξεκινήσει από κοινού ένας παραγωγικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό και της περαιτέρω αξιοποίησης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προς όφελος του οργανισμού.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε        
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Σκουτέλης                                                     Αριστείδης Δάγλας


http://enne.gr

2 σχόλια:

  1. Έλα παιδιά φορτσάρουμε τώρα! Κάνουμε τα πάντα για να μην γίνουν μάγκες οι ΕΚΑΒΙΤΕς. Βάλτε κι άλλους στο παιχνίδι να σηκωθεί αντάρα. Οι νοσηλευτές; Είναι οι καλύτεροι, τι διασώστες και μλκς τώρα. Στο ΕΚΑΒ εργάζονται οδηγοί τεχνικής υπηρεσίας, νοσηλευτές αλλά όχι διασώστες. Σύνθημα. Πάμε! Οργανισμός χωρίς διασώστες.!!! Ο χρόνος τελειώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαα!!!
    αν κάποιοι εξακολουθούν ακόμα να πιστεύουν, ότι θα γίνει αλλαγή στον οργανισμό και να μην υπάρχει διεύθυνση νοσηλευτικής που να ανήκουν τα πληρώματα, μετά την συνάντηση της ΕΝΕ, είναι γελασμένος!!!
    οι συνταξιούχοι του παλιού συστήματος, ανέλαβαν δράση, έχοντας μάλιστα τον πρώτο λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.