....

....

«Μετωπική» στα κολονάκια…

ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

«Μετωπική» στα κολονάκια…

Την αντίδραση του Δήμου Λαρισαίων προκάλεσε η παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννη Γούλα στην ιστοσελίδα «Onlarissa.gr» ότι ο Δήμος «γέμισε, και μάλιστα απροειδοποίητα, το κέντρο της Λάρισας με νέες μπάρες, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε το παραμικρό».


Η παρέμβαση του κ. Γούλα προκλήθηκε από το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες διασώστες του ΕΚΑΒ πήγαν πεζή με το φορείο σε καφέ στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή, λίγο πριν την πλατεία Ταχυδρομείου, προκειμένου να παραλάβουν ασθενή.
Και αυτό γιατί στη διασταύρωση της Παπακυριαζή με τη Μεγ. Αλεξάνδρου τοποθετήθηκαν μεταλλικά κολονάκια με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να μην μπορεί να διέλθει και να σταθμεύσει στη Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο Δήμος Λαρισαίων, με την παράδοση του δρόμου και προκειμένου να εμποδίσει την αυθαίρετη διέλευση επιβατικών Ι.Χ., τοποθέτησε μεταλλικά κολονάκια επί της Μεγ. Αλεξάνδρου και στις εισόδους των πεζοδρόμων, της Παπακυριαζή (με κατεύθυνση προς την Ταχυδρομείου), της Πατρόκλου (προς την Παπαναστασίου) και της Κουμουνδούρου (προς την Παπαναστασίου).

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κ.λπ.) ενημερώθηκαν εγγράφως για την απόφαση να τοποθετηθούν κολονάκια, από τις 11 Δεκεμβρίου 2018.  

Με αφορμή ωστόσο το συμβάν με το ασθενοφόρο, όπως σημειωνόταν και στο δημοσίευμα του «Onlarissa.gr», «για το θέμα παρενέβη σε αυστηρό τόνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας, ο οποίος αν και ευρισκόμενος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, επικοινώνησε με το «Onlarissa.gr» καταγγέλλοντας πως «ενώ στη συνάντηση που είχαμε ως Σύλλογος με τον δήμαρχο Λάρισας είχαμε ζητήσει να υπάρχει ευελιξία στις μπάρες που είναι τοποθετημένες στην είσοδο των πεζοδρόμων, αντί αυτού, γέμισαν και μάλιστα απροειδοποίητα, το κέντρο της Λάρισας με νέες μπάρες, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε το παραμικρό! Μπάρες που μάλιστα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν! Έτσι, οι συνάδελφοι διασώστες που πρέπει να εκμεταλλευτούν και το δευτερόλεπτο για να σώσουν ζωές, είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων που καθυστερούν το έργο τους».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο Δήμος Λαρισαίων με χθεσινή ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό σχετικά με την προσέγγιση του ασθενοφόρου στην οδό Παπακυριαζή η δημοτική αρχή εκφράζει την έκπληξή της για την ανακοίνωση του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος πιθανότατα έπεσε θύμα άγνοιας ή παραπληροφόρησης.

Κι αυτό γιατί από τις 11 Δεκεμβρίου του 2018 η δημοτική αρχή είχε φροντίσει, όπως όφειλε, να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (μεταξύ των οποίων και το ΕΚΑΒ) για την τοποθέτηση εμποδίων πρόσβασης μεταξύ των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή. Θέλουμε να ελπίζουμε πως ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ απλώς δεν ενημερώθηκε για το έγγραφο των δημοτικών υπηρεσιών και αναμένουμε από την πλευρά του τη σχετική επανόρθωση.
Διαφορετικά θα μείνει έκθετος απέναντι στην κοινωνία της πόλης, όπως και διάφοροι άλλοι «πρόθυμοι» που το τελευταίο διάστημα και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, πλημμυρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες με κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή, προσπαθώντας έτσι να μετριάσουν την αποδοχή του έργου της.

Για τους «πρόθυμους» δεν έχουμε να πούμε πολλά. Οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Αλλά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ που εκπροσωπεί έναν κλάδο με τον οποίο τόσο η παρούσα δημοτική αρχή, όσο και όλες οι προηγούμενες είχαν άριστη συνεργασία, είναι κρίμα να χαρίζει τον εαυτό του σε προεκλογικά παιχνίδια και μικροπολιτικούς τακτικισμούς. Ο θεσμικός του ρόλος και η αλήθεια δεν το επιτρέπουν.

Τέλος, για όσους επιδίδονται το τελευταίο διάστημα σε διάφορα «φακιρικά κόλπα» προκειμένου να κάνουν την τρίχα τριχιά και να μειώσουν το κύρος της δημοτικής αρχής, ελπίζουμε πραγματικά να μη χρειαστεί να επανέλθουμε. Παρά το μέγεθός της η πόλη είναι μικρή και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι εκλογές περνούν μα η αξιοπρέπεια μένει. Όπως και η μικροπρέπεια…» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.