....

....

Συγκινητική σήμερα το πρωί η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ, για την καθιέρωση της 14ης Ιανουαρίου ως ετήσιας "Ημέρας Θυσίας Διασώστη", ως ημέρα μνήμης δηλαδή για τους νεκρούς του ΕΚΑΒ που έπεσαν στο καθήκον.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στη σκηνή

Συγκινητική σήμερα το πρωί η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ, για την καθιέρωση της 14ης Ιανουαρίου ως ετήσιας "Ημέρας Θυσίας Διασώστη", ως ημέρα μνήμης δηλαδή για τους νεκρούς του ΕΚΑΒ που έπεσαν στο καθήκον. Μεταξύ των καλεσμένων στην εκδήλωση και πολλοί συγγενείς αδικοχαμένων διασωστών του ΕΚΑΒ.
Στον χαιρετισμό μου στην εκδήλωση, βρήκα την ευκαιρία να εξάρω το έργο και τον ρόλο του προσωπικού του φορέα και να δηλώσω την πολιτική μας απόφαση για ολόπλευρη στήριξη και ανάπτυξη του ΕΚΑΒ, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες για ποιότητα υπηρεσιών στη νέα εποχή που έρχεται.
Έτσι, μετά τα πρώτα χρόνια προσπαθειών μας για να αντιστραφεί η εικόνα κατάρρευσης που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, περνάμε τώρα στη νέα φάση εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναμόρφωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Για να φτάσουμε όμως εδώ, χρειάστηκε να ενισχύσουμε αποτελεσματικά το ΕΚΑΒ σε οχήματα και εξοπλισμό, καθώς και σε έμψυχο δυναμικό. Σταχυολογώντας συνοπτικά αυτά τα βήματα, επισήμανα τα παρακάτω που επιτεύχθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη υλοποίησης μέχρι σήμερα...:
Οχήματα - Εξοπλισμός
• Προμήθεια 90 ασθενοφόρων το 2016 μέσω παλαιού διαγωνισμού που συγκεκριμένα συμφέροντα είχαν «παγώσει»
• Προμήθεια μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος 143 ασθενοφόρων και του συστήματος τηλεματικής για την Αθήνα και 30 ασθενοφόρων από τον TAP για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας
• Το ΕΚΑΒ είναι σε διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών του διαγωνισμού για την προμήθεια 100 ασθενοφόρων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2016-2020 για τις περιφέρειες Αττικής (60), Ν. Αιγαίου (12), Κεντρικής Μακεδονίας (15) και Θεσσαλίας (13).
• Επίσης, σε διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων από ίδιους πόρους του ΕΚΑΒ. Αφορά προμήθεια 28 ασθενοφόρων για το παράρτημα Πάτρας (14), Τρίπολης (7) και Λαμίας (7).

· Το σύνολο των καινούριων ασθενοφόρων που έχει ή θα παραληφθεί το προσεχές διάστημα είναι 391.
• Το ΕΚΑΒ μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα επισκευάσει τα 3 ελικόπτερα του τα οποία είναι καθηλωμένα και θα αποκτήσει 2 νέα μικρά αεροπλάνα κατάλληλα για αερο-διακομιδές.
• Μέσω του προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Κύπρος και σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, θα αποκτηθούν 3 πλωτά ασθενοφόρα για την περιοχή του Αιγαίου.
• Ίδρυση και λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο, προσφέρει άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά, τα οποία μέχρι τώρα καλύπτονταν από την Ελευσίνα και έγκαιρη διακομιδή των βαρέως πασχόντων ή στο νοσοκομείο της Σύρου ή σε νοσοκομείο των Αθηνών μειώνοντας το χρόνο άμεσης επέμβασης, διακομιδής και νοσοκομειακής περίθαλψης ενώ έχουμε και μείωση των πλωτών διακομιδών και του συνολικού κόστους.
• Αυξήσαμε 13 εκατομμύρια ευρώ τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ, και αποπληρώνουμε τα 48 εκατομμύρια χρέη προς την Πολεμική Αεροπορία, που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας για τις αερο-διακομιδές.

Ανθρώπινο Δυναμικό
• Διάθεση 45 εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από το αρχικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (και τις ανανεώσεις του) με τίτλο «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα Υγείας».
• Πρόσληψη 187 διασωστών το 2016.
• Πρόσληψη 93 διασωστών και 20 διοικητικών υπαλλήλων από προκηρύξεις ΑΣΕΠ το 2018.
• Αναμένονται τα αποτελέσματα για την πρόσληψη 37 νέων διασωστών από την προκήρυξη 5Κ/2018
• Ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό (10 μόνιμους και 14 επικουρικούς) για τις κινητές μονάδες, κινητές μονάδες νεογνών και αερο-διακομιδές.
• Το προσωπικό του ΕΚΑΒ ενισχύεται και από 104 διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου που θα προσληφθούν με 18μηνες συμβάσεις μέσω της συνέχισης του προγράμματος PHILOS για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
• Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πρόσληψη μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ 79 νέων επιστημόνων (22-29 ετών), πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης το 2019


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος 

από fb Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis

6 σχόλια:

  1. >60 λεπτά καθυστέρηση για το 40% των περιστατικών, αλλά τα εξιτήρια... σημαία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η έλλειψη προσωπικού, για την οποία δεν μιλάει κανείς με σθένος και ένταση, ούτε τα συνδικαλιστικά όργανα, ούτε οι πολιτικές οργανώσεις των εργαζομένων, φταίει αγαπητέ ανώνυμε, όχι τα εξιτήρια και οι δευτερογενής, για τις οποίες όσες είναι εκτός έδρας είναι καλές και συμφέρουσες, αλλά όσες δεν είναι, δεν μας νοιάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, αφήστε τα επείγοντα να περημενουν και κάντε εισιτήρια εσείς. Κανένα εξιτήριο δεν είναι καλό και συμφαιρον ακόμα και όταν είναι εκτός έδρας, τουλάχιστον στον δικό μου τομέα. Αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα επειδή δεν κάνουμε εξιτήριο. Τα κάνει το νοσοκομείο όπως λέει ο νόμος και αυτό δεν θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην κρίνεις μόνο απο το ότι ισχύει στην περιοχή σου, να βλέπεις την μεγάλη εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο. Η μεγάλη εικόνα είναι η μία ώρα + αναμονή, την ώρα που τα εισιτήρια παν σύννεφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι εξακολουθείς να ερμηνεύεις κατά το δοκούν τα στοιχεία και τα βασικά αίτια των καθυστερήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.