....

....

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 17/12/2018



Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1ο : Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό την Τρίτη 18.12.2018
Με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει  Συλλαλητήριο την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30, Πλατεία Κοραή. Ο Προϋπολογισμός του 2019, παρ’ ότι χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση «μεταμνημονιακός, έχει στο …«DNA» του όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων, δεδομένου ότι κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του νέου «άτυπου» Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο 2018, για το διάστημα 2019-2022. Ωστόσο για την κυβέρνηση, λες και δεν …«τρέχει τίποτα», εμφανίζει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ως απαλλαγή από τη «Λιτότητα» και την «Επιτροπεία».
Απόφαση
Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό την Τρίτη 18.12.2018-Να βγει ανακοίνωση

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 2ο
Α) Μεταθέσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 7η:4/05-12-2018)  προχώρησε σε ενδυνάμωση Τομέων του ΕΚΑΒ με μεταθέσεις.
Επειδή, Οι περισσότεροι μετακινούμενοι υπάλληλοι είναι από το ΕΚΑΒ Αθήνας παρά τις αρνητικές εισηγήσεις που έχουν γίνει από την αρμόδια Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών στα αιτήματα μεταθέσεων λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη από το ΥΣ. Αποτέλεσμα αυτών είναι η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της επιχειρησιακής λειτουργίας με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην ανταποκρίνεται στον ρόλο του-την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας – προς τον πάσχοντα.
Επειδή, έχουν μετακινηθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα με αποφάσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ συνολικά 35 υπάλληλοι ΔΕ Πληρωμάτων από το ΕΚΑΒ Αθήνας σε άλλους τομείς του ΕΚΑΒ και δεν έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις (ΕΚΑΒ Αθήνας). Αποτέλεσμα αυτών είναι η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της επιχειρησιακής λειτουργίας με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην ανταποκρίνεται στον ρόλο του-την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας – προς τον πάσχοντα.
Επειδή, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρόσληψη 13  μόνιμων υπαλλήλων ΔΕ Πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ Αθήνας και συνολικά 40 σε Τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.
Επειδή, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρόσληψη 10 υπαλλήλων ΔΕ Πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ Αθήνας και συνολικά 104 σε Τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά με σύμβαση 18 μηνών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
Επειδή, οι μεταθέσεις που έγιναν με την μοριοδότηση των κριτηρίων  που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 19/19-06-2018 (Θ.107) απόφαση του Δ.Σ.  αξιολογήθηκαν και καθορίστηκαν από τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου χωρίς να αναφέρονται πουθενά στην κείμενη νομοθεσία.
Επειδή, ζητάμε την έκδοση κανονισμού μεταθέσεων (Προεδρικό Διάταγμα ή Νόμος).
Επειδή, έχει γίνει παράνομη μοριοδότηση στο κριτήριο του χρόνου υπηρεσίας κατά περιοχή (Τομέας ΕΚΑΒ Λευκάδας) η οποία συνιστά φωτογραφική και μεροληπτική διάκριση.
Επειδή, στην «Ενίσχυση ΕΚΑΒ με θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων» έχουμε την ΚΥ του ΕΚΑΒ η οποία χρήζει άμεσης ενίσχυσης με 10 θέσεις από τις οποίες δεν καλύφθηκε καμία καθώς οι αιτούντες (7) υπηρετούν σε νησιά (με 10 υπαλλήλους) και σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος «η επιλογή αναχώρησης να μην αφορά την Νησιωτικότητα και τις Επιχειρηματικές Βάσεις με διαθεσιμότητα Υπαλλήλων ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, μικρότερη των -10- (δέκα) Υπαλλήλων». Αποτέλεσμα αυτού είναι η μη πραγματοποίηση καμίας μετάθεσης προς το ΕΚΑΒ Αθήνας,  αν και υπήρχαν 7 αιτούντες από Τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου
Επειδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, αν και δεν μετατέθηκε κανένας υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Αθήνας από Τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά, μετατέθηκε υπάλληλος από το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης-Τομέας Σαντορίνης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας η οποία συνιστά φωτογραφική και μεροληπτική διάκριση.
Θα πρέπει να προσληφθεί η απόφαση αυτή με κάθε πρόσφορο νόμιμο τρόπο καθώς:
  • Με την εν λόγω απόφαση αποδυναμώνεται και δεν ενισχύεται το ΕΚΑΒ Αθήνας από προσωπικό αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών
  • Αδικούνται υπάλληλοι του ΕΚΑΒ μέλη μας με την υπάρχουσα παράτυπη μοριοδότηση των κριτηρίων

Αποφασίζεται να γίνει:
  1. Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου
  2. Μηνυτήρια αναφορά σε όλα τα υπηρεσιακά και διοικητικά στελέχη που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία
  3. Αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης αυτής.
Β) Μετατάξεις
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 7) προχώρησε σε μετατάξεις υπαλλήλων με σύσταση θέσεων και κατάργηση θέσεων με την αιτιολογία της επιτακτικής ανάγκης σημαντικών διοικητικών δομών.
Μεταξύ των μετατασσομένων περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, δηλαδή του μάχιμου επιχειρησιακού κλάδου που επιφορτίζεται με την διεκπεραίωση της αποστολής του ΕΚΑΒ.
Επειδή, η μεταφορά θέσεων πληρωμάτων στον διοικητικό κλάδο θα αποδυναμώσει την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ.
Επειδή, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθούν 79 υπάλληλοι ΤΕ και ΠΕ με σύμβαση 1+1 έτος μέσω ΟΑΕΔ από τους οποίους οι 26 στο ΕΚΑΒ Αθήνας

Απόφαση
Να γίνει αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης αυτής.
ενδυνάμωση Τομέων του ΕΚΑΒ με μεταθέσεις, με εξαίρεση τους υπάλληλους από ΔΕ Διοικητικού σε Ανώτερη Κατηγορία.

Κατά πλειοψηφία απόφαση

Θέμα 3ο : Αξιολόγηση έτους 2017
Το Σωματείο συμμετείχε στην ΑΠΕΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την Αξιολόγηση. Είχε σταλεί εξώδικο. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Δ/νσεις δεν σεβάστηκαν την ΑΠΕΡΓΙΑ η οποία αποτελεί νόμιμο και συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα.
Απόφαση
Εναρμόνιση με αποφάσεις ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ-Να βγει ανακοίνωση-καταγγελία.

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 4ο : Επιστολή διαμαρτυρίας συμβασιούχων διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
Απόφαση
Να βγει Ανακοίνωση-Καταγγελία

Ομόφωνη απόφαση

Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος - Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ


πηγή ekabnews.gr

1 σχόλιο:

  1. δεν πιστεύω μετά την αίτηση ακύρωσης της ενδυνάμωσης αυτών των τομέων, μέσα από τις μεταθέσεις, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο περιστατικό σε αυτούς τους τομείς, που δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπιστεί άμεσα από ασθενοφόρο, να υπάρχει καταγγελία από συνδικαλιστικό φορέα για ελλείψεις προσωπικού ή κοινωνικών φορέων της περιοχής!!!
    συστήνετε σε όλους αυτούς, να αποθηκεύσουν την απόφαση του σωματείου και να την δίνουν ως απάντηση.
    σήμερα, με αυτή την απόφαση, εντέχνως θα μπορεί να αποποιηθεί την ευθύνη η πολιτική ηγεσία για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και θα τις επωμισθεί ο... συνδικαλισμός!!!
    πολύ μπροστά λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.