....

....

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΚΑΒ για τις εκλογές στο ΥΣ του ΕΚΑΒ

 
 
ΔΑΚΕ  ΕΚΑΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Από την ανάληψη υπηρεσίας του απερχόμενου Προέδρου καθώς και του τωρινού εκτελούντος  χρέη Προέδρου επικρατεί χάος στο ΕΚΑΒ, που βλάπτει την εικόνα της υπηρεσίας δημοσίως αλλά και δημιουργεί μια τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των εργαζομένων.

Καθημερινά μετακινούνται εργαζόμενοι από την Διοίκηση, χωρίς καμία σοβαρή αιτιολογία, με μοναδικό κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Πανελλαδικά υπάρχει μια εικόνα αναξιοκρατίας σχετικά με τις αλλαγές και τις νέες τοποθετήσεις διευθυντών, προϊσταμένων και υπευθύνων. Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που μπορούν να προσφέρουν ή έχουν προσφέρει απαξιώνονται και μπαίνουν στο περιθώριο για να τοποθετηθούν «ημέτεροι». Σχεδιάζουν την αλλαγή του Οργανισμού του ΕΚΑΒ που  «υποτίθεται» θα εκσυγχρονίσει την υπηρεσία μας κάνοντας την πιο αποτελεσματική, αλλά ο μόνος εκσυγχρονισμός που πραγματοποιήθηκε από την Διοίκηση είναι η στελέχωση των ασθενοφόρων με ένα Διασώστη ή έναν υπάλληλο ΟΤΑ ή πυροσβέστη, σε τομείς όπου υπάρχει έλλειψη διασωστών.

Η αγάπη του  απερχόμενου Προέδρου για το ΕΚΑΒ  περιορίστηκε στα δεκάδες πειθαρχικά πανελλαδικά με αυστηρές τιμωρίες προς τους συναδέλφους του και ολοκληρώθηκε με την μετάταξή του στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης μετά την παραίτησή του από τον Οργανισμό.

Αντίο πρώην συνάδελφε και πρώην Πρόεδρε. Σε ευχαριστούμε για την αγάπη που έδειξες στα δικά σου κομματικά παιδιά!!!.

Την σκυτάλη παρέδωσε στον νυν εκτελούντα χρέη Προέδρου, έχοντας στο ενεργητικό του ως Αντιπρόεδρος, τα ανεξέλεγκτα ταξίδια κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα και δη σε περίοδο εκλογών για την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα συμβούλια του ΕΚΑΒ, υπερβαίνοντας το όριο των εκτός έδρας αποζημιώσεων με τις ευλογίες του Υπουργού.

Είθισται οι Διοικητές όλων των Οργανισμών να έχουν ένα πλούσιο βιογραφικό σημείωμα, τουλάχιστον Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σας καλούμε κε Αντιπρόεδρε να επιδείξετε και εσείς το βιογραφικό σας και όχι να ζητάτε «ραβασάκια» από υπαλλήλους για την ποσότητα και ποιότητα της καθημερινής τους εργασίας όταν οι περισσότεροι διαθέτουν «υψηλότερα» προσόντα από εσάς.

Ως εκτελών χρέη Προέδρου, με συνεπίκουρους τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, μετακινεί υπαλλήλους με γνώμονα συμπάθειες ή αντιπάθειες των καθοδηγητών του και κρατάει σε «ομηρία» υπαλλήλους με αντάλλαγμα τα δικαιώματά τους σε ρεπό, άδεια, μετακίνηση, απόσπαση, μετάταξη  και μετάθεση.

Μειώνεται η δύναμη των εργαζομένων από την κίνηση των ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου ανταπόκρισης στα περιστατικά και την εξάντληση των διασωστών.

Στο τηλεφωνικό κέντρο οι απειλές και η «τρομοκρατία» είναι καθημερινό φαινόμενο προς τους εργαζόμενους όπως «ότι αν δεν στηρίξετε το νέο σύστημα Τηλεματικής θα πάτε όλοι στο 112».

Η επιδίωξη της απαξίωσης του Οργανισμού διαφαίνεται και στις δύσκολες καταστάσεις της χώρας, όπου η Υπηρεσία λειτούργησε με το φιλότιμο και την αυτοθυσία των εργαζομένων, ενώ η Διοίκηση απουσίαζε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:

Να μην τρομοκρατούνται!!!

Να μην υποκύπτουν σε πιέσεις!!!

Να μην άγονται και φέρονται από τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Διοίκηση, οι οποίοι κατέχουν και θέσεις ευθύνης!!!

Να σκέφτονται ότι η Διοίκηση έρχεται και παρέρχεται και ό,τι γίνεται πρέπει να είναι προς όφελος των εργαζομένων, των συνθηκών εργασίας τους και γενικότερα των πολιτών.

Γι’ αυτό  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ την 16η Νοεμβρίου 2018, να στηρίξετε το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» και να ψηφίσετε εργαζόμενους που σας στήριξαν και θα εξακολουθήσουν να σας στηρίζουν και όχι εκπροσώπους  που έχουν ως μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα.

ΤΟ ΔΣ ΔΑΚΕ ΕΚΑΒ
 
EKABNews  

11 σχόλια:

  1. φίλε εκαβίτη, αφού διαβάσεις αυτή την ανακοίνωση, καταλαβαίνεις τους λόγους, γιατί ακόμα είσαι καθηλωμένος, χωρίς μετάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσύ επικαλείσαι την αξιοκρατία, εγώ θέλω να τονίσω για να καταλάβουν όλοι, τον αποτρεπτικό ρόλο που παίζουν οι συνδικαλιστές... με τέτοιες ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόνισε ότι και κάποια (πρώην) στελέχη τις δακε είναι σε συνεργασία με τη σημερινή διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ατυχής ο παραλληλισμός, καμιά αντίδραση της δακε στις τότε μεταθέσεις που ήταν οχτάμηνες και έγιναν αορίστου χρόνου τελικά, χωρίς να τις αγγίζει κανείς ως σήμερα για νομιμοποίησή τους και καμιά αντίδραση για τις μετατάξεις της Μ.Πέμπτης μιας και μέσα υπήρχαν συγγενικά πρόσωπα.
    η στάση σε τέτοια γεγονότα, νομίζω ότι θα πρέπει να έχει πάγια, την ίδια αντιμετώπιση και όχι όπως μας βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά που ήρθατε εσείς και ελέγχετε τη νομιμότητα. Μας ταράξατε ειδικά με τα ανειδίκευτα πληρώματα στα επείγοντα. Σπάσατε ρεκόρ νομιμοφροσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θέματα μείζονος σημασίας, εκτός και αν εσύ προτιμάς, αφού δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα, την μεταφορά τέτοιων περιστατικών με αγροτικά αυτοκίνητα... η άλλη όψη της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άλλη δυνατότητα υπάρχει και προσπαθείτε να την αποκρύψετε. Τα νοσοκομεία τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η δυνατότητα αυτή, ειναι στη σφαίρα της φαντασίας σου...
    Και αφού υπάρχει ποιός την εμποδίζει να αναπτυχθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος σου λεει οτι δεν εχει αναπτυχθει. υπαρχουν νοσοκομεια που κανουν εξιτηρια κανονικα και εχουν προσλαβει και οδηγους. οπως τομεις του εκαβ που ασκουν επειγουσα προνοσοκομειακη φροντιδα ΜΟΝΟ, οπως πρεπει αλλωστε. ψαξου λιγο καλυτερα. δεν ειναι φαντασιωση η δικια μου. το δικο σου ειναι εφιαλτης οταν τα ασθενοφορα κανουν εξιτηρια και τα επειγοντα ειναι στο περιμενε. αντε γεια τωρα... παω για εξιτηριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τώρα αν υπάρχουν δυο τρεις τέτοιες περιπτώσεις, δεν αποτελούν τον κανόνα.
    και αν έχουν προσλάβει συμβασιούχους, δεν είναι λύση, άσε που θα είναι του ΙΕΚ και πιστοποιημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.