....

....

Σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου


Σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου ζητά ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. Τα κενά παραδέχτηκαν και οι επικεφαλής του ΕΚΑΒ .Προβληματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης και στην όμορη ορεινή Χαλκιδική, στον τομέα της υγείας, αφού το ΕΚΑΒ δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και τα ασθενοφόρα για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.Τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτές τις ελλείψεις επισήμανε στη διευθύντρια του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, Αγγελική Τσιούπα, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης.

Η περιοχή συν τοις άλλοις είναι και τουριστική, καθώς έχει στα όριά της τις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου, με αποτέλεσμα οι ανάγκες να είναι αυξημένες, ενώ και οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις φέρνουν πρόσθετα εμπόδια.Όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης στη διευθύντρια του παραρτήματος και στο συντονιστή του, οι ανάγκες για μετακομιδές από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια.
Τα κενά όπως παραδέχτηκαν και οι επικεφαλής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης είναι σημαντικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το υπάρχον προσωπικό.Ο δήμαρχος Λαγκαδά έθεσε εκ νέου το αίτημα της ίδρυσης σταθμού του ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου και ζήτησε από τους επικεφαλής του ΕΚΑΒ να στηρίξουν το αίτημά του, το οποίο έχει επανειλημμένα υποβάλει στο υπουργείο Υγείας και στην κεντρική διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
«Η ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος θα διευκόλυνε στην υγειονομική εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής και θα βελτίωνε καθοριστικά την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.Το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος Λαγκαδά με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει επαφές με το αρμόδιο υπουργείο για την προώθηση προγραμμάτων με σκοπό την κάλυψη θέσεων εργασίας στα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Πηγή: livelagadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.