....

....

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας-Τα κενά σε οδηγούς/πληρώματα ασθενοφόρου επιβαρύνουν το ΕΚΑΒ Κοζάνης



Κενά υπάρχουν και σε οδηγούς, επιβαρύνοντας το ΕΚΑΒ Κοζάνης (τα προβλήματα των εργαζομένων στην 11η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ ανέδειξε το ΚΚΕ με σχετικές Ερωτήσεις 3528/14-2-18, 4617/22-3-18, 5882/11-5-18).

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου στην ΠΕ Κοζάνης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, εξαιτίας της πολιτικής υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το κτίριο που στεγάζεται το ΚΥ, παραχωρήθηκε από την ΙΜ Σισανίου και Σιατίστης εδώ και 33 χρόνια και παρουσιάζει προβλήματα στη λειτουργία του τόσο από τις διαχρονικές ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού και όχι μόνο, αλλά και λόγω προβλημάτων στη στατικότητα του κτιρίου, που κρίθηκαν όμως επισκευάσιμες χωρίς να έχει γίνει εδώ και οκτώ χρόνια καμιά παρέμβαση.

Συγκεκριμένα τμήματα όπως το Παιδιατρικό, το Οδοντιατρικό και το Ακτινολογικό έχουν κλείσει, ενώ ακόμη και αυτές οι ειδικότητες που έχουν ορισθεί ως επισκέπτες ιατροί από τα Γενικά Νοσοκομεία της περιοχής, όπως χειρουργός, καρδιολόγος και γυναικολόγος σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες. Με αφορμή και τα προβλήματα στη στατικότητα του κτιρίου αφαιρούν λειτουργίες από το ΚΥ και καλύπτουν τα κενά σε άλλες δομές Υγείας της περιοχής.

Κενά υπάρχουν και σε οδηγούς, επιβαρύνοντας το ΕΚΑΒ Κοζάνης (τα προβλήματα των εργαζομένων στην 11η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ ανέδειξε το ΚΚΕ με σχετικές Ερωτήσεις 3528/14-2-18, 4617/22-3-18, 5882/11-5-18).

Τελικά όσες ιατρικές υπηρεσίες εξακολουθούν και παρέχονται από το ΚΥ Σιάτιστας, οφείλονται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υφιστάμενου ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων σε αυτό, που εύλογα ανησυχούν τόσο για την ασφάλεια τη δικιά τους όσο και των ασθενών που προσέρχονται σε αυτό.

Να σημειωθεί πως το ΚΥ Σιάτιστας εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 100 ασθενείς και ασφαλισμένους καθημερινά, σε τακτικά και επείγοντα περιστατικά, σε μια ορεινή περιοχή με αρκετά χωριά (συνολικά 11.000 κάτοικοι) και με ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

Να γίνει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών του υφιστάμενου κτιρίου, που καθυστερούν εδώ και οκτώ χρόνια, για να λειτουργήσει το ΚΥ με ασφάλεια για εργαζόμενους και ασθενείς μέχρι την ανέγερση και ολοκλήρωση του νέου του κτιρίου;
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά ώστε να λειτουργήσει το Παιδιατρικό, Ακτινολογικό και Οδοντιατρικό Τμήμα του ΚΥ καθώς και όλα τα κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μονίμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών της περιοχής;
Να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής και υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και οι ανάγκες θέρμανσης;
Να αρχίσει άμεσα η ανέγερση και η ολοκλήρωση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας;».

Πηγή: 902.gr
EKABNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.