....

....

Ανάγκη πρόσληψης δύο μόνιμων οδηγών στο Κ.Υ. Πάτμου


Τη στήριξή της στο αίτημα των οδηγών-πληρωμάτων ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Πάτμου για πρόσληψη 2 μόνιμων οδηγών-πληρωμάτων, εκφράζει η Ένωση Γιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «δεν επιτρέπεται εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι συγκεκριμένοι τρεις εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Πάτμου απασχολούνται πέραν των νόμιμων πέντε βαρδιών ανά εβδομάδα για να καλύψουν το 24ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις και της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Πάτμου, δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα που χρονίζει. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να πάρουν τη νόμιμη άδειά τους, καθώς και τα οφειλόμενα ρεπό».
Η Ένωση προσθέτει πως «η υποστελέχωση, οι τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, η μη ύπαρξη κατάλληλων μέσων για διακομιδές ασθενών είναι η καθημερινή πραγματικότητα που ζούμε στα νησιά μας. Συχνά το ΕΚΑΒ δηλώνει αδυναμία διακομιδής ασθενών σε βαριά κατάσταση, με πτητικό μέσο, σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με αποτέλεσμα η διακομιδή να γίνεται με πλωτά μέσα, προφανώς ακατάλληλα, από τα Κέντρα Υγείας σε νοσοκομεία που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες αντιμετώπισης του αρρώστου».
Καταλήγοντας, τονίζει: «Δεν έχουμε αυταπάτες, η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα των επιλογών που συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες γιατί θεωρούνται κόστος, την ίδια ώρα που χαρίζουν δισεκατομμύρια σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα που δαπανώνται δισεκατομμύρια για τις στρατιωτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο ρεαλισμός που επιβάλλει η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.