....

....

Προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο με «εργαλείο» τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης


Προσλήψεις με προεκλογικό άρωμα ετοιμάζει η κυβέρνηση σε δήμους, υπουργεία, νοσοκομεία, Ταμεία και κρατικές επιχειρήσεις.
Τα μαζικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, που κλείνουν όμως το μάτι για μακροχρόνια εργασία αλλά και άλλες προσλήψεις στο Δημόσιο, αποτελούν τα ρέστα που παίζει εσχάτως η κυβέρνηση, «εργαλειοποιώντας» δράσεις που όφειλαν να έχουν γίνει εδώ και καιρό και να απευθύνονται όχι σε λίγους και ημέτερους αλλά σε όλους τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τις επόμενες 40 ημέρες θα ξεπεράσουν τις 6.500 οι προσλήψεις μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), ασφαλιστικά ταμεία, στις συγκοινωνίες, στην υγεία και αλλού. Οι μόνιμες θέσεις που ήδη έχουν προκηρυχθεί φτάνουν τις 2.800, με τους εποχικούς να ξεπερνούν τις 3.700 σε μια σειρά ειδικοτήτων.
Το πρόγραμμα για την υγεία
Το μεγαλύτερο μπαράζ προσλήψεων (1.200) αναμένεται στον χώρο της υγείας και εντάσσεται σε πρόγραμμα που φέρει τη σφραγίδα του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν εντός του Σεπτεμβρίου και θα αφορούν κυρίως χαμηλές βαθμίδες εργαζόμενων, όπως νοσηλευτές, πληροφορικάριους, λογοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό κ.ά. Επίσης, θα προσληφθούν 1.000 εποχικοί υπάλληλοι έως τον Οκτώβριο στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΦ, στις ΔΥΠΕ, 215 γιατροί και φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ κ.ά.
Μεγάλο σχέδιο σε εξέλιξη βρίσκεται και σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις 1.000 συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς δήμων της χώρας, σε προσλήψεις που ήδη ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν στα μέσα του επόμενου μήνα -το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, 500 θα είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, 160 προσλήψεις θα γίνουν στο υπουργείο Οικονομικών και 140 στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κυρίως δικηγόρων και οικονομολόγων. Προσλήψεις επίσης θα υπάρξουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε δήμους, στη ΡΑΕ κ.α.

Πηγή: economico.gr

1 σχόλιο:

  1. Tα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης; Δηλαδή στο ΕΚΑΒ θα πάρουν διασώστες κανονικούς από αυτούς που ορίζει το προεδρικό διάταγμα; φτου! κακά!. Οδηγούς θέλουμε, με δίπλωμα μόνο, μη γίνει καμία στραβή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.