....

....

Αποστομωτική απάντηση του ΕΚΑΒ στην ΠΟΕΔΗΝ: Διατεταγμένοι συνδικαλιστές, δεν έχουν καταλάβει ότι οι “Λωτοφάγοι” δεν ζουν στην Ελλάδα…



«Για μια ακόμα φορά, οι γνωστοί διατεταγμένοι συνδικαλιστές “ανέβλεψαν” και ανακάλυψαν στα νησιά της χώρας, έλλειψη Διασωστών-Πληρωμάτων. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι Λωτοφάγοι δεν ζουν στην Ελλάδα», ξεκινά η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, που απαντά σε σκληρό τόνο στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΕΚΑΒ:
Για μια ακόμα φορά, οι γνωστοί διατεταγμένοι συνδικαλιστές «ανέβλεψαν» και ανακάλυψαν στα νησιά της χώρας, έλλειψη Διασωστών-Πληρωμάτων. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι Λωτοφάγοι δεν ζουν στην Ελλάδα.
Εκμεταλλευόμενοι ένα μικρό χρονικό κενό το οποίο αφορά ανανέωση και αύξηση υφιστάμενων συμβάσεων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προσπαθούν να παράξουν νέες καταγγελίες, στα πλαίσια των πολιτικών σκοπιμοτήτων που υπηρετούν με συνέπεια εδώ και χρόνια.
Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα για αυτούς είναι σκληρή. Κι επειδή και η τεκμηρίωση είναι σκληρή, ας δούμε μερικά πράγματα :
Τον Σεπτέμβρη του 2015, στο Παράρτημα Μυτιλήνης (Β. και Ν. Αιγαίο) υπηρετούσαν 192 Διασώστες. Σήμερα υπηρετούν 241 μόνιμοι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας με την παρακάτω κατανομή :
Σ’ ότι αφορά τις περιοχές σε Β. και Ν. Αιγαίο, οι συνάδελφοι των οποίων οι συμβάσεις με το Πρόγραμμα Philos του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν λήξει ανέρχονται στους 23, αλλά άμεσα επίκειται νέα πρόσληψη 50 Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για τις ίδιες περιοχές και 104 συνολικά για όλο το ΕΚΑΒ μέσω του ίδιου προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να υποστηριχτούν οι επιχειρησιακές βάσεις του ανά την Ελλάδα, οι οποίες υποστηρίζουν δομές προσφύγων. Οι συμβάσεις προβλέπεται να έχουν 18μήνη διάρκεια, με πιθανότητα ανανέωσής των για άλλους 6 μήνες.
Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με την διαρκή υποστήριξη της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και σε στενή συνεργασία με άλλους φορείς υποστήριξης της Δημόσιας Υγείας στήριξε και στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τις ανάγκες της νησιωτικότητας.
Κατά συνέπεια, τουλάχιστον υποκριτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τoν καιρό των άγριων Μνημονιακών επιθέσεων στη Δημόσια Υγεία δηλ. στο διάστημα 2010-2014, το μόνο που βρήκε να κάνει ήταν να βγάλει 57 αναιμικά Δελτία Τύπου. Βέβαια, ξαφνικά «ανέβλεψαν» και είδαν τα Μνημόνια και γι’ αυτό από το 2015 έως σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 1.700 σελίδες τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ.
Αμφιβάλλουμε αν είχαν την ευαισθησία να εκδώσουν έστω και μια (1) Ανακοίνωση, όταν άδειαζαν τα νησιά του Αιγαίου από Διασώστες, προς χάρη ψηφοθηρικών αναγκών. Χαρακτηριστικά τον Δεκέμβρη του 2015, η Σαντορίνη είχε μείνει με 2 μόνο ενεργούς Διασώστες, σήμερα έχει 12.
Προκαλούμε λοιπόν, να παρουσιάσουν έστω και μια Ανακοίνωση με το ίδιο ύφος και τις ίδιες πολιτικές προεκτάσεις για την περίοδο 2010-2015, η οποία να αναφέρεται στις ελλείψεις προσωπικού του ΕΚΑΒ στα νησιά.
Κάποιος πρόσφατα, μίλησε για «θρασίμια»…
* *
O πίνακας κατανομής του προσωπικού που επισυνάπτει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ:
Πηγή left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.