....

....

Τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. δεν είναι taxi, για να κάνουν διακομιδές στα εξιτήρια του νοσοκομείου!



  • Έχω κουραστεί να ακούω από τους εκάστοτε προέδρους του σωματείου εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β., το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ότι πρέπει να σταματήσουν τα ασθενοφόρα να κάνουν τα taxi, για να μεταφέρουν ασθενείς που πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.
  • Δεν ξέρω αν σε άλλη χώρα, που είναι προηγμένη υγειονομικά, το αντίστοιχο Ε.Κ.Α.Β. κάνει την ίδια δουλειά. Δεν είναι ζήτημα έλλειψης ασθενοφόρων και πληρωμάτων. Ακόμα και επαρκής να είναι ο αριθμός τους στο Ε.Κ.Α.Β., η αποστολή του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας είναι άλλη. Να επιλαμβάνεται, δηλαδή, των έκτακτων περιστατικών υγείας και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όπως η άτυχη συμπολίτισσα, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα στην ακτή Ραψάνη.
  • Δεν είναι δυνατό, καρντάσια, να απασχολείται ασθενοφόρο και πλήρωμα διασωστών, για να μεταφέρει ασθενείς του νοσοκομείου που πήραν εξιτήριο! Τελεία και παύλα.
  • Επειδή δεν ευαισθητοποιούνται τα σαΐνια στο Υπουργείο Υγείας και οι διοικούντες το Ε.Κ.Α.Β., καλώ τον διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, τον συμπαθή Τάσο Καρασαββόγλου, να δώσει εκείνος λύση στο ζήτημα αυτό. Να βρει τρόπο, ώστε να αποδεσμευτεί το Ε.Κ.Α.Β. από τις διακομιδές ασθενών στα σπίτια τους και να αφοσιωθούν οι διασώστες στο πολύτιμο έργο τους.
  • Να ζητήσει, καταρχάς, από τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, να ικανοποιηθεί το αίτημα της πρόσληψης δύο οδηγών οχήματος, το οποίο θα κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, αν οι ασθενείς δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν taxi, για να επιστρέψουν στην κατοικία τους. Όλο και κάποιο όχημα θα έχει το νοσοκομείο Καβάλας, για να μεταφέρει τους πολίτες. Αλλιώς, να στείλει η Υγειονομική Περιφέρεια, ή το Υπουργείο Υγείας.
  • Υ.Γ. Το καρντάσι ο πρόεδρος του ΕΛ.ΓΑ., Θεοφάνης Κουρεμπές, έχει κάποια συγγένεια με τον Κριστιάν Καρεμπέ;
 πηγή k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.