....

....

Συνέντευξη ο πρόεδρος του «Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας» Θωμάς Σαραφίδης



 Θωμάς Σαραφίδης: «Δεν υπάρχει ελπίδα για έμψυχο δυναμικό στο ΕΚΑΒ

Πολλά βράδια έχει μείνει ο νομός σε 1 ασθενοφόρο και παρακαλάμε να μην χτυπήσει το τηλέφωνο»


Ο Θωμάς Σαραφίδης, πρόεδρος ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας  μίλησε στο ραδιοΛόγος για την κατάσταση που επικρατεί σε τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό  .Ο ίδιος ανέφερε: «Στα υλικοτεχνικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν υπάρχει όμως εξοπλισμός κινητής ομάδας». «Ενόψει των ασθενοφόρων του ΤΑΠ ήταν να έρθουν 7 ,θα έρθουν 5 τελικά με κινητές ομάδες».

Από έμψυχο υλικό όμως υπάρχει πρόβλημα, ανέφερε ο ίδιος μιλώντας για ελλείψεις και σε ιατρούς.  «Το αντικαρκινικό στο Μποδοσάκειο παραμένει κλειστό.  
Δεν υπάρχει ελπίδα να έρθει άλλο έμψυχο δυναμικό. 
95-96 άτομα δραστηριοποιούνται καθημερνά με 9 ή 10 ασθενοφόρα. Με τις συντάξεις δεν θα μπορούμε ν βγάζουμε πάνω από 7 ασθενοφόρα. Έχουμε πέντε νοσοκομεία και έξι κέντρα υγείας σε μια περιφέρεια που θέλει πολλά χιλιόμετρα να διανύσεις. Ενοχλήσαμε την  ΥΠΕ , διοικητές, η αδιαφορία είναι  πασιφανής. Ενώ ο νόμος υποχρεώνει τα νοσοκομεία να αναλάβουν μόνα τους κάποιες διακομιδές φορτώνονται όλα στο ΕΚΑΒ».
 «Δεν είμαστε ιδιωτική υπηρεσία για VIP πελάτες» ανέφερε ο κ. Σαραφίδης.. «Βελτίωση σε ασυρματικό κέντρο θα υπάρχει, αλλά δεν θα υπάρχουν ασθενοφόρα. Θα έχουμε το δορυφορικό σύστημα, αλλά χωρίς στόλο και προσωπικό δεν εξυπηρετεί. 
Πολλά βράδια έχει μείνει ο νομός σε 1 ασθενοφόρο και παρακαλάμε να μην χτυπήσει το τηλέφωνο. 
Στα σκαριά καινούριος οργανισμός χωρίς δυστυχής τη συμμετοχή των εργαζομένων. Διεύθυνση και διοίκηση μας βάζει τρικλοποδιές».





Ιωάννα Παπαδημητρίου



Δημοσιεύτηκε 6/6/2018
πηγή prologos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.