....

....

Αποκλειστικές φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ από την σπασμένη παιδιατρική κλινική...


Αποκλειστικές φωτογραφίες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ από την κατάσταση στην οποία έφερε η έφοδος των τσιγγάνων στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας, όπου έσπασαν πόρτες, γραφεία, υπολογιστές και χτύπησαν γιατρούς και άλλους υπαλλήλους.

Παραιτούνται ομαδικά οι γιατροί της παιδιατρικής που παραμένει κλειστή από την περασμένη Τετάρτη και κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα λειτουργήσει ξανά.

Κλειστή είναι από την περασμένη Τετάρτη 13 Ιουνίου η παιδιατρική του νοσοκομείου Καρδίτσας, μετά την καταδρομική επίθεση 15 “φουσκωτών” και άλλων 15 τσιγγάνων, δημιουργήθηκε το απόλυτο χάος, με αφορμή τον θάνατο ενός παιδιού 13 μηνών.
Αυτά που έζησαν γιατροί, νοσοκόμες και άλλοι εργαζόμενοι στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας, δεν έχουν προηγούμενο, μιας και δέχθηκαν χτυπήματα ακόμη και με γκλόμπς. Συγκεκριμένα, οι τσιγγάνοι εισέβαλαν με τρία αυτοκίνητα στο νοσοκομείο Καρδίτσας και κατευθύνθηκαν στην παιδιατρική κλινική. Εκεί, ζήτησαν πρώτα να μιλήσουν με συγκεκριμένη γιατρό που όμως απουσίαζε.
Στο άκουσμα ότι η γιατρός έλλειπε, άρχισαν να βρίζουν και να σπάζουν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα, χτύπησαν γιατρούς και νοσοκόμες, ενώ έβγαλαν γιατρούς στο μπαλκόνι και απειλούσαν να τους πετάξουν από τον δεύτερο όροφο.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε Η ΑΛΗΘΕΙΑ, δείχνουν ανάγλυφα ότι οι τσιγγάνοι μπήκαν στην κλινική έτοιμοι για όλα και αν έβρισκαν εκεί μια συγκεκριμένη ιατρό, ίσως σήμερα να θρηνούσαμε θύματα.

Αιτία για όλα αυτά, ήταν ο θάνατος ενός παιδιού 13 μηνών που πέθανε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο διακομίσθηκε από το νοσοκομείο Καρδίτσας.
Το παιδί εισήχθη αρχικά στην παιδιατρική του νοσοκομείου Καρδίτσας και όταν διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από μικρόβιο που απειλούσε τη ζωή του, διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας,, όπου μετά από τρεις ώρες εξέπνευσε.
Το ίδιο παιδί ήταν η τρίτη φορά που είχε νοσηλευτεί με διάφορα προβλήματα στο νοσοκομείο Καρδίτσας και σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, όταν πήγε στο νοσοκομείο ήταν σε άσχημη κατάσταση.




Η είσοδος της κλινικής είναι πλέον ερμητικά κλειστή.

Η προειδοποίηση

Οι γονείς του παιδιού θεώρησαν υπεύθυνη, γιατρό του νοσοκομείου Καρδίτσας και την περασμένη Δευτέρα, πήγαν στο νοσοκομείο πέντε μεγαλόσωμοι άντρες και την αναζήτησαν. Όταν τους είπαν ότι η γιατρός δεν εφημέρευε, απάντησαν ότι θα πάνε να κάνουν πρώτα την κηδεία του μωρού και θα γυρίσουν να λογαριαστούν μαζί της.
Η διευθύντρια της παιδιατρικής ενημέρωσε εγγράφως τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Βαρελά και την Τρίτη 12 Ιουνίου η νομική σύμβουλος του νοσοκομείου μετέβη στην εισαγγελία Καρδίτσας και ζήτησε προστασία. Η εισαγγελέας μάλλον υποτίμησε τις απειλές και δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα. Έτσι, την Τετάρτη φτάσαμε στο θλιβερό συμβάν που περιγράψαμε στην αρχή του ρεπορτάζ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στην παιδιατρική μετέβη αμέσως η ασφάλεια του νοσοκομείου, κανείς δεν σκέφτηκε να μπλοκαριστούν οι είσοδοι και έξοδοι του νοσοκομείου με αποτέλεσμα οι δράστες να επιβιβαστούν στα οχήματά τους και να φύγουν ανενόχλητοι. Λίγο μετά πήγε και η αστυνομία για να κάνει ανακρίσεις!
Στον χώρο του νοσοκομείου βρίσκονταν και πολλοί ακόμη τσιγγάνοι που είχαν πάει εκεί για συμπαράσταση, αλλά τελικά δεν έγινε καμία σύλληψη. Μάλιστα, καταγγελίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί κάλεσαν τους προπηλακισμένους ιατρούς να πάνε να αναγνωρίσουν τους δράστες στο προαύλιο του νοσοκομείου, κάτι που φυσικά δεν συνέβη μιας και οι άνθρωποι φοβήθηκαν ότι αν εμφανίζονταν μπροστά τους να τους καταδώσουν, θα έπρεπε πλέον να κρύβονται για πολύ καιρό στη συνέχεια.



Η πόρτα και το τζάμι στο γραφείο ιατρών είναι σπασμένες, σε ένα γραφείο που χτυπήθηκαν άσχημα ιατροί στον βωμό του καθήκοντος.

Ομαδικές παραιτήσεις ιατρών

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι γιατροί που υπέστησαν όλα τα παραπάνω, αρνούνται πλέον να επιστρέψουν στην κλινική. Συγκεκριμένα, δύο επικουρικοί γιατροί που η σύμβασή τους τελειώνει στο τέλος του Ιούνη, αλλά και άλλοι δύο δύο ειδικευόμενοι, είναι έτοιμοι να υποβάλλουν την Δευτέρα τις παραιτήσεις τους. Η άλλη γιατρός που έχει πλέον στοχοποιηθεί, λέγεται ότι το υπουργείο της εξασφάλισε απόσπαση για έξη μήνες σε νοσοκομείο της Αθήνας, μιας και σε διαφορετική περίπτωση θα υπέβαλε την παραίτηση της.

Με τα δεδομένα αυτά, από την Δευτέρα στην κλινική θα μείνει μόνο η διευθύντρια κ. Μπάρκα και φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ούτε η κλινική, ούτε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ούτε καν τα εξωτερικά ιατρεία.

Ήδη, την περασμένη Τετάρτη μετά το επεισόδιο που οδήγησε σε κλείσιμο της κλινικής, δόθηκε εξιτήριο σε 13 παιδιά που νοσηλεύονταν στην κλινική και διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας και των Τρικάλων.

Από τότε δεν έχει λειτουργήσει το ΤΕΠ, ενώ το πρωί της Πέμπτης που βρεθήκαμε στα επείγοντα, δεκάδες Καρδιτσιώτες που πήγαν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο, τους έστελναν στα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

Τι θα γίνει από Δευτέρα; Θα βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η λειτουργία της κλινικής και να δοθεί λύση στα προβλήματα των οικογενειών της Καρδίτσας που θα αναγκάζονται να ξεσπιτώνονται ακόμη και για ασήμαντα προβλήματα των παιδιών τους.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών κ. Κώστας Αθανασίου, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της 5ης ΥΠΕΕ κ. Νέστορα Αντωνίου και τον ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, χωρίς όμως να μπορεί να πάρει απάντηση επί του θέματος. Περιμένουμε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να λειτουργήσει ξανά η κλινική.

Για το ίδιο θέμα, επισκέφτηκε το νοσοκομείο αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον πρόεδρό του κ. Σωτήρη Κουλουκτσή και τον αντιπρόεδρο κ. Αριστοτέλη Σπάνια, όπου συνομίλησαν με τον Διοικητή κ. Βάιο Βαρελά και του ζήτησαν να γίνουν όλα όσα απαιτούνται για να συνεχίσει η κλινική την λειτουργία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρελάς δεν είπε λέξη στα ΜΜΕ για το σοβαρότατο αυτό συμβάν, κάτι που μόνο φυσιολογικό δεν είναι.



Εμφανή είναι τα χτυπήματα και στο γραφείο της διευθύντριας κ. Χριστίνας Μπάρκα.

Θέμα ασφάλεια του νοσοκομείου

Από το περιστατικό αυτό, τίθεται πλέον καθαρά θέμα ασφάλειας του νοσοκομείου που θύμισε ξέφραγο αμπέλι. Άραγε, η ασφάλεια που πλέον πέρασε από τους ιδιώτες στο δημόσιο και πληρώνεται αδρά για να παρέχει τις υπηρεσίες της, πως δεν κατάφερε να περιορίσει το συμβάν και το κυριότερο αποτρέψει την φυγή των δραστών;
Η γιατρός της παιδιατρικής που έτυχε να εφημερεύει σε ένα άτυχο συμβάν, βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο μιας και οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι και κανείς δεν ξέρει αν θα επιχειρήσουν να της επιτεθούν στο σπίτι της ή αλλού. Ένα άτυχο συμβάν και ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ως ιδιαίτερα βαρύ, οδηγεί μια γιατρό ακόμη και στα όρια της παραίτησής της από το νοσοκομείο.
Μετά το περιστατικό το νοσοκομείο φυλάσσεται από την αστυνομία και ένα περιπολικό και αρκετοί αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Αυτό όμως θα έπρεπε να γίνει από την Δευτέρα που έγινε η πρώτη προειδοποίηση και όχι κατόπιν εορτής.

Αυτό, δεν θυμίζει σε τίποτα μια ευνομούμενη πολιτεία στην οποία οι οποιεσδήποτε διαφορές κρίνονται στα δικαστήρια και όχι με αυτοδικίες.



Το γραφείο των αδελφών νοσοκόμων με συρτάρια και πόρτα σπασμένη.




Η είσοδος του νοσοκομείο τώρα φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά είναι δυστυχώς αργά.




Ένα περιπολικό είναι πλέον αραγμένο στην πύλη του νοσοκομείου που οι υπεύθυνοι φύλαξης του ιδρύματος δεν έκαναν τον κόπο να αποκλείσουν για να εγκλωβίσουν τους δράστες μέσα στον προαύλιο.




Στο γραφείο της προϊσταμένης έσπασαν τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή, καρέκλες και γραφεία.




Αναποδογυρισμένα γραφεία και σπασμένες καρέκλες στο γραφείο της προϊσταμένης.  

πηγη alithianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.