....

....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Π. ΠΟΛΑΚΗ.





 




Αθήνα 16-05-2018
 Αρ. πρωτ: 147

 

                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη

Την Τρίτη 15/5/2018 πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη, μετά από αίτημα μας,  στην  οποία συζητήθηκε η μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιατρών του ΕΚΑΒ.
Αναπτύξαμε τα επιχειρήματα μας (τεχνογνωσία δεκαετιών, κλινικό έργο το οποίο εκχωρείται στο μη υγειονομικό ΕΚΕΠΥ, κατάλληλο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό το οποίο είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε ζήτημα που προκύπτει στην διαχείριση των ΜΕΘ, ταυτόσημος ελεγκτής και διαχειριστής κ.α.).
Προτείναμε στον κο Αν. Υπουργό να κρατήσει το ΕΚΑΒ την διαχείριση και να αναλάβει το ΕΚΕΠΥ τον ελεγκτικό μηχανισμό των κενών κλινών ΜΕΘ. Αρνήθηκε και επιμένει στην απόφαση του. Προτείναμε στον κο Αν. Υπουργό να αναβάλει για ένα τρίμηνο την απόφαση. Και πάλι αρνήθηκε.
Επισημάναμε στον κο Αν. Υπουργό ότι «ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, είναι κατά της μεταφοράς της διαχείρισης των ΜΕΘ και ότι θα προσπαθήσει να το πείσει» κάτι το οποίο μας είχε δηλώσει σε συνάντηση που είχαμε και τα δύο σωματεία μαζί του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε ανάμεσα στον Αν. Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ο τελευταίος το διέψευσε… και ανέφερε ότι «ανεξάρτητα από το τι πιστεύω εγώ, είναι απόφαση του Υπουργού. Πολιτική απόφαση.»
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το ΕΚΑΒ παραχωρεί εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άλλον φορέα. Είναι η πρώτη φορά που διοίκηση στο ΕΚΑΒ συμφωνεί και παραμένει απαθής στην συρρίκνωση του οργανισμού. Θυμίζουμε ότι επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (2008) με νομοθετική πρωτοβουλία η μεταφορά υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Οι εργαζόμενοι αλλά και η διοίκηση αντιστάθηκαν και η πολιτική ηγεσία υποχώρησε.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη αφορά την μεταφορά και την διαχείριση των ΜΕΘ από άλλο φορέα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας
Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

πηγή somatioekab166.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.