....

....

Συνάντηση εργαζομένων ΕΚΑΒ με Πολάκη για τις ΜΕΘ


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη είχαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. 

Οι εργαζόμενοι πρότειναν στον κ. Πολάκη να κρατήσει το ΕΚΑΒ την διαχείριση και να αναλάβει το ΕΚΕΠΥ τον ελεγκτικό μηχανισμό των κενών κλινών ΜΕΘ. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε εμμένοντας στην αρχική απόφαση του. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το ΕΚΑΒ παραχωρεί εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άλλον φορέα. Είναι η πρώτη φορά που διοίκηση στο ΕΚΑΒ συμφωνεί και παραμένει απαθής στην συρρίκνωση του οργανισμού. 

Θυμίζουμε ότι επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (2008) με νομοθετική πρωτοβουλία η μεταφορά υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Οι εργαζόμενοι αλλά και η διοίκηση αντιστάθηκαν και η πολιτική ηγεσία υποχώρησε. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη αφορά την μεταφορά και την διαχείριση των ΜΕΘ από άλλο φορέα».


Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.