....

....

Εκλογές αντιπροσώπων για την ΠΟΠ ΕΚΑΒ Σωματείου Εργαζομένων Θεσσαλονίκης





Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς .

Η λαϊκή ρύση που αποτυπώνει επακριβές την  διαπίστωση ότι οι άνομες συνδικαλιστικές πρακτικές εκεί στο σωματείο της Θεσσαλονικής δυστυχώς δεν αλλάζουν όποια κι αν είναι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Είχα μία φρούδα  ελπίδα ότι το νέο ΔΣ που στελεχώνεται από έμπειρους συνδικαλιστές θα άλλαζε τα πράγματα αλλά!

Πώς θα γίνονταν βέβαια αυτό αφού αυτοί οι ίδιοι είναι που έχουν βάλει βαθιά τις ρίζες  του δέντρου  της ανομίας και δεν μπορεί να το αποψιλώσει κανείς, αλλά και το χειρότερο από όλα είναι ότι έχουν γαλουχήσει και έτσι τα μέλη του σωματείου που και αν κάποιος προσπαθήσει να κόψει έστω κάποιο κλαδί ή παρακλάδι να λιθοβολείτε ως ο παραβιάζων τους ηθικούς (ανήθικους) κανόνες τους.

Και για να έρθουμε στο προκείμενο, που είναι οι εκλογές για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΠ ΕΚΑΒ και να δούμε το τι συνέβη και το τι μέλει γενέσθαι.

Στις 8-5-2018  το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωση του καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΚΑΒ-2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΡΟΔΟΣ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ – ΠΥΛΑΙΑ Τ.Κ 55535
ΤΗΛ.- FAX : 2310344478  

 Θεσσαλονίκη 8/05/2018                       
           Προς: Μέλη Σωματείου
Θέμα : Συνέλευση
Συνάδελφοι έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου μας ορίστηκε Συνέλευση στις παρακάτω ημερομηνίες: 14/5/2018 στις 10:30 , σε περίπτωση μη απαρτίας ορίστηκε η δεύτερη στις 16/5/2018 στις 22:00 και σε περίπτωση πάλι μη απαρτίας ορίστηκε η τελευταία ημερομηνία την Τρίτη 22/5/2018 και ώρα 10:30.
Συνάδελφοι  όλοι μας βιώνουμε την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων , μια κρίση που έχει επηρεάσει τόσο την προσωπική και οικογενειακοί μας ηρεμία  όσο και την εργασιακή μας ζωή.
Με στόχο λοιπόν πως πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να πορευτούμε και να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα , σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά  στα εργασιακά θέματα που θα μας απασχολούν συμμετέχοντας ενεργά στις Γεν. Συνελεύσεις μας .
Θέματα Γενικής Συνέλευσης
         Πρόγραμμα  Δράσης
         Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη συνέδρων για την ΠΟΠΕΚΑΒ και για την ανάδειξη Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας.
         Έγκριση της Συνέλευσης για διενέργεια Καταστατικής Συνελεύσεως
         Ημερήσια Αποζημίωση σε εργαζομένους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης όταν κινούνται για κάλυψη σε άλλων Νομό
         Έγκριση για εξουσιοδότησης της Συνέλευσης  προς το Δ.Σ για την δυνατότητα να προκηρύξει οποιαδήποτε κινητοποίηση εάν γίνει αλλαγή στο ισχύων πρόγραμμα και τις καλοκαιρινές άδειες.
          Να οριστούν επιτροπές εργασίας από την συνέλευση με την συμμετοχή μέλους του Δ.Σ του Σωματείου μας .
         Αναθεώρηση του τρόπου αξιολόγησης των εργαζομένων
         Μη χρήση Συνδικαλιστικών αδειών σε περιόδους κινητοποιήσεων
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δυστυχώς όμως η πρώτη γενική συνέλευση του νέου διοικητικού συμβουλίου δεν είχε την συμμετοχή που αναμένονταν παρά τα σημαντικά θέματα που ήταν προς συζήτηση  και παρά τις οι εξαγγελίες του πλειοψηφούν συνδυασμού προεκλογικά  ότι θα πνεύσει νέος άνεμος ότι θα συσπειρώσει τους εργαζόμενους   ότι οι εργαζόμενοι θα είναι το κέντρο των αποφάσεων ( και όχι μια μικρή φατρία) και άλλα πολλά.

Πώς τώρα θα γίνονταν αυτά είναι ένα ερώτημα όταν είναι αυτοί οι ίδιοι (εδώ και 30 χρόνια) που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στο να απαξιώνουν τα συλλογικά τους όργανα και να μην συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις;

Βέβαια πλανάται και ένα άλλο ερώτημα πως γίνεται όταν υπάρχει εκλογική διαδικασία αυτοί οι ίδιοι να δύνανται  να κινούν μηχανισμούς και καταστάσεις και να συγκεντρώνουν (σχεδόν το 100% του σώματος ) ώστε να τους εκλέξει,  και να μην δύνανται να συγκεντρώσουν το 1/5 για να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις και να υπάρχουν ψηφίσματα για αποφάσεις;

Ο Πρόεδρος του ΔΣ έληξε άμεσα και  χωρίς περιστροφές την πρώτη γενική συνέλευση του σωματείου λόγω μη απαρτίας και είπα όπα ναι κάτι πάει να αλλάξει κρίνοντας και συγκρίνοντας  το απερχόμενο ΔΣ που πραγματοποιούσε γενικές συνελεύσεις και έπαιρνε ψηφίσματα  με 20 παρουσίες .

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις με διέψευσαν ( τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ) ανοίγω στο σπίτι το mail μου και η κατραπακιά ήρθε: Aνακοίνωση του Διοικητικού συμβουλίου.

Ανακοίνωση
Συνάδελφοι επειδή δεν υπήρχε απαρτία βάση καταστατικού μας , η συνέλευση σήμερα 22/5/2018 δεν πραγματοποιήθηκε.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι με βάση την ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚΑΒ θα πρέπει να διεξάγουμε εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων – Συνέδρων  από το Σωματείο μας , για τον λόγο αυτό όσοι επιθυμείτε να στελεχώσετε την εφορευτική επιτροπή των εκλογών να δηλώσετε την συμμετοχή σας στον Γραμμ. Του Σωματείου έως την Παρασκευή 25/5/2018 .
Σημειωτέον ότι εκτός από εκλογές συνέδρων της  ΠΟΠΕΚΑΒ θα γίνουν την ίδια ημέρα και εκλογές εκπροσώπων για την Υγεία και Ασφάλεια.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου στα παλιά μας τα παπούτσια οι νόμοι του κράτους  στα παλιά μας τα παπούτσια το καταστατικό του σωματείου στα παλιά μας τα παπούτσια οι εργαζόμενοι.
Έτσι λοιπόν ορίστηκε δοτή εφορευτική επιτροπή  χωρίς εκλογή χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία χωρίς την συμμετοχή των εργαζόμενων , εφορευτική οποία μάλιστα κήρυξε ήδη και τις εκλογές με ανακοίνωση της.




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΚΑΒ-2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΡΟΔΟΣ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ – ΠΥΛΑΙΑ Τ.Κ 55535
ΤΗΛ.- FAX : 2310344478  

                                                                                                   Θεσσαλονίκη:29-05-2018
                                                                                                    Προς: μέλη σωματείου

Θέμα: «Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής»

Συνάδερφοι την Παρασκευή 08/06/2018 θα διεξαχθούν εκλογές από τις 07:00 έως 19:00, για την ανάδειξη συνέδρων για την ΠΟΠΕΚΑΒ και εκπροσώπων για την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Όσοι εκ των συναδέλφων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στα παραπάνω όργανα να το δηλώσουν στην εφορευτική επιτροπή έως την Δευτέρα 04/06/18 και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Η συνέλευση - παρουσίαση των ψηφοδελτίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06/06/18 και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

        ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Και για να δούμε μέχρι ποιο βαθμό θα φθάσει η ανομία στην διεξαγωγή αυτής της εκλογικής διαδικασίας;

Τι έχει γραφεί στα πρακτικά της γενικής συνέλευσης που δεν πραγματοποιήθηκε;

Tι πρακτικό γενικής συνέλευσης εκλογής εφορευτικής επιτροπής θα επιδώσουν στον δικαστικό αντιπρόσωπο (αριθμό ψηφισάντων, υποψηφιότητες,εκλεγέντες, κα) ώστε να διεξαγάγει τις εκλογές;

Γιατί υπάρχει τόσο τρέμουλο και βία για εκλογή αντιπροσώπων από την ΠΟΠ ΕΚΑΒ  όταν έχει ήδη πάει πίσω την διεξαγωγή συνεδρίου κατά ένα εξάμηνο αναμένοντας το νέο καταστατικό;

Ποια θα είναι η αντίδραση της μειοψηφίας του ΔΣ : (προς ενημέρωση ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΑΒ 6 έδρες ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 έδρα)

Ποια θα είναι η αντίδραση μέλος του ΔΣ του πλειονοψηφήσαντος συνδυασμού που διαρρήγνυε τα ιμάτια του ότι δεν θα επιτρέψει τέτοιες πρακτικές; θα παραμείνει στις επάλξεις; ειδικά μάλιστα και μετά την επίθεση που δέχτηκε από μέλος του ΔΣ της ΠΟΠ ΕΚΑΒ ή θα βάλει την ουρά στα σκέλια και θα την κοπανήσει προς ΧΑΒΑΗ;

ΙΔΩΜΕΝ.

 Σ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.