....

....

Ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου στο δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας από το Σεπτέμβρη ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο Σταμάτης Βαρδαρός- Πώς θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι- Τι θα γίνει με τα πληρώματα…

http://www.eviakosmos.gr/media/k2/items/cache/104dff23ef9521f6a7e5bdd91edd96aa_XL.jpg


Με αφορμή την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και την ενημέρωση που ακολούθησε στη συνέχεια στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, ο αν. Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός την Τετάρτη 25 Απριλίου, την Πέμπτη το πρωί μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «τάδε έφη…» με την Έφη Ντίνη, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας τον Σεπτέμβριο.
«Από το Σεπτέμβρη στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας, θα υπάρχει και ειδικότητα διασώστη πληρώματος ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ. Είναι μία πολύ σημαντική κίνηση γιατί στα πληρώματα που έχουμε, περίπου 70 άτομα σε όλη την Εύβοια, οι περισσότεροι είναι άνθρωποι πουν κατάγονται από άλλες περιοχές» δήλωσε ο κ. Βαρδαρός και συνέχισε:
«Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να βγάλουμε πληρώματα από την Εύβοια, ώστε να έχουμε και μία δεξαμενή ανθρώπων που θα τροφοδοτούν τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ»
Ο κ. Βαρδαρός αναφέρθηκε στη λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το οποίο βγάζει βάρδιες όλο το 24ωρο. Στόχος όπως είπε είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
«Χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται και άλλα άτομα. Αυτό δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε το 2018 αλλά το 2019, το ΕΚΑΒ θα έχει προτεραιότητα. Και με κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις, με ανθρώπους από την περιοχή που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε σταδιακά από άλλα σημεία της Χώρας θα μπορέσουμε να το καλύψουμε αυτό ακόμα καλύτερα. Έχουμε επάρκεια σε ασθενοφόρα και καινούργια ασθενοφόρα και από δωρεές και από πόρους που αξιοποιήσαμε από Κοινοτικά Χρήματα» είπε ο κ. Βαρδαρός και συνέχισε:
«Υπενθυμίζω ό,τι δύο φορές στο παρελθόν είχε αποφασισθεί η ίδρυση σταθμού και Τομέα του ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι. Την πρώτη, οι προσλήψεις πήγαν στη Ρόδο και τη δεύτερη στη Λακωνία» είπε ο κ. Βαρδαρός και συνέχισε:
«Ο Τομεάρχης του ΕΚΑΒ, ο κ. Κόκκος το πάει σφαίρα και μακάρι να είχαμε και σε άλλες περιοχές της Χώρας αντίστοιχους Κόκκους και αντίστοιχους Γεωργίου βέβαια. Διότι οι άνθρωποι που είναι αυτή τη στιγμή στο τιμόνι των δομών υγείας της Εύβοιας, είναι άνθρωποι που δε θα πω ό,τι πιστεύουν στο πολιτικό μας σχέδιο. Θα πω ό,τι σκοπεύουν σε ένα υγιή και επαρκές Εθνικό Σύστημα Υγείας».

 πηγή: eviakosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.