....

....

Κάθε ασθενοφόρο και κορδέλα…


Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι κυβερνητικές εκδηλώσεις για την παραλαβή ασθενοφόρων από δωρεές φιλανθρωπικών (τα εισαγωγικά ή όχι, επιλογή σας) ιδρυμάτων, οι οποίες συχνά θυμίζουν υποδοχή… αρχηγού κράτους!
Όπως πληροφορούμαστε, κάθε φορά που παραδίδεται ένα ασθενοφόρο σε περιφερειακή πόλη, πραγματοποιείται αληθινός διαγκωνισμός ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές και πολιτευτές -αλλά και σε αυτούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης- για το ποιος θα εκφωνήσει λόγο ευχαριστώνας τον ευεργέτη ή θα βρεθεί σε καλύτερη θέση κατά την αναμνηστική φωτογραφία. Αποκορύφωμα η προσέλευση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας (!) το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Ανώγεια για ένα όχημα 4×4.
Τέτοια γεγονότα δεν δείχνουν ούτε πρόοδο, ούτε συγκροτημένη πολιτική υγείας. Τουναντίον, αποδεικνύουν πως στους καιρούς των μνημονίων, με τα δημόσια αγαθά και το κοινωνικό κράτος να μην αποτελούν προτεραιότητα, η υποδομή της δημόσιας υγείας έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος και έχει παραδοθεί στην ελεημοσύνη των «ευεργετών» και των χορηγών. Κι όπου μιλάμε για ευεργεσίες, ας μη γελιόμαστε, εννοούμε προγράμματα δημοσίων σχέσεων και διαμόρφωσης κοινωνικού προφίλ μεγάλων εταιρειών, μελετημένες στρατηγικές «εταιρικής ευθύνης», οι οποίες αργότερα θα αποφέρουν στους χορηγούς πολλαπλάσια και πολυεπίπεδα επιχειρηματικά οφέλη.
Τέλος, παραμένει ζητούμενο το ποιοι θα στελεχώσουν τα νέα οχήματα. Διότι όλοι ξέρουμε πως ασθενοφόρα υπήρχαν και πριν τις δωρεές. Προσωπικό να τα λειτουργήσει δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν αρδανή ή να είναι δύο μέσα (στο γκαράζ) – μία έξω όπως οι υπηρεσίες στο στρατό.
Υ/Γ: Προφανώς το παραπάνω σχόλιο περί «ευεργετών» δεν αφορά τους εκατοντάδες πραγματικούς ευεργέτες, τους μικροδωρητές σε όλη τη χώρα που προσφέρουν από το υστέρημά τους χωρίς να προσδοκούν επιχειρηματικά ανταλλάγματα ή φωτογραφίες με τον υπουργό.
πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.