....

....

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη παρελήφθη το ασθενοφόρο 4χ4 στο ΕΚΑΒ Καλαμπάκας

20 Μαρτίου 2018, 13:42
Πρόκειται για τέσσερα ασθενοφόρα 4χ4 για την Θεσσαλία , που είναι πλήρως εξοπλισμένα και προορίζονται για την μεταφορά ασθενών σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Τα νέα ασθενοφόρα είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΕΚΑΒ που αφορά στην προμήθεια 143 υπερσύχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρηση τους για 8 χρόνια.
Όπως τόνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κα. Βασιλική Αυγέρη τα νέα ασθενοφόρα προστίθενται σε αυτά που είχε παραλάβει το προηγούμενο διάστημα από τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (συνολικά στη Θεσσαλία παρελήφθησαν 17 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα τέσσερα 4χ4). Σύμφωνα με την κα. Αυγέρη τα νέα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιηθούν  για τις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα για την Ελασσόνα, το Πήλιο, την Καλαμπάκα και το Μουζάκι.
«Με την παραλαβή των τεσσάρων νέων ασθενοφόρων ενισχύεται σημαντικά η δύναμη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και καλύπτουμε τις ανάγκες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Ήδη ξεκίνησε η εκπαίδευση των πληρωμάτων πάνω στην τεχνολογία των ιατρικού εξοπλισμού των νέων ασθενοφόρων και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του 2018 να έχουμε και τα 13 ασθενοφόρα μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Συγχρόνως προσπαθούμε να συντηρήσουμε τις υπάρχουσες μονάδες και σε περίπτωση που δεν επισκευάζονται οι βλάβες που παρουσιάζουν να αποσύρονται».
Σχετικά με την κάλυψη των κενών σε προσωπικό η κα. Αυγέρη υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν κυρίως στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.
Παρελήφθη στην Καλαμπάκα
Η παραλαβή του Ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Καλαμπάκας που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 01.00 μετά το μεσημέρι , παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, των βουλευτών του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α Νομού Τρικάλων, στελεχών του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α., του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σινάνη, του Αντιπεριφερειάχρη κ. Μπουτίνα, του Αντιδημάρχου κ. Δήμου,του προέδρους της Τ.Κ. Καστρακίου κ. Γιάννη, της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κυρία Αυγέρη, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. και φυσικά του προσωπικού του ΕΚΑΒ κ.α.
Το Ασθενοφόρο αυτό δεν ήταν βέβαια αυτό  που θα έπρεπε να βρίσκεται στην περιοχή προ πενταετίας(κάτι το οποίο τόνισε και ο κ. Σιμορέλης)  και είχε δωρίσει η Ιερά Μονή Βαρλαάμ ( και αγνοείται η ύπαρξη του αφού η Μονή πλήρωσε τα χρήματα  ) , αλλά σίγουρα θα είναι ένα εργαλείο χρήσιμο για τους κατοίκους του Δήμου Καλαμπάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.