....

....

Μήλον της έριδος η δωρεά Νιάρχου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας


Μήλον της έριδος… μεταξύ Βόλου και Λάρισας τα νέα ασθενοφόρα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Από τα 17 συνολικά ασθενοφόρα με τα οποία θα ενισχυθεί ο τομέας ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, το παράρτημα Βόλου του ΕΚΑΒ διεκδικεί να δοθούν στη Μαγνησία: μια κινητή μονάδα με σύγχρονο εξοπλισμό, τρία ασθενοφόρα απλά και ένα 4Χ4, που θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τον στόλο του.

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι πληροφορίες που φτάνουν στον Βόλο και προκαλούν προβληματισμό μεταξύ των εργαζομένων, «ψαλιδίζουν» τις προσδοκίες τους κατά ένα ασθενοφόρο, με την επίκληση ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες στη γειτονική Λάρισα, η οποία και χρήζει μεγαλύτερης ενίσχυσης.

Σημειώνεται πως ένα μεγάλο μέρος του στόλου του ΕΚΑΒ στον Βόλο όχι απλώς είναι παλιός αλλά έχει συμπληρώσει τα χρόνια της ζωής του. Από τα 13 οχήματα τα εννιά είναι μάχιμα χωρίς μεγάλες βλάβες. Στα υπόλοιπα όμως έχουν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα λόγω της πολυχρησίας, για αυτό μέσω των συντηρήσεων γίνεται προσπάθεια ώστε να μπορούν να είναι ετοιμοπόλεμα για διακομιδές.

Η δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» έγινε αποδεκτή με μεγάλη ανακούφιση από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Το Ίδρυμα, εκτός από τα πλήρως εξοπλισμένα οχήματα αναλαμβάνει την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια.

Υπολογίζεται, πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση και των 17 ασθενοφόρων, ενώ ήδη ξεκίνησε η εκπαίδευση των πληρωμάτων πάνω στην τεχνολογία του ιατρικού εξοπλισμού των νέων οχημάτων.

«Για εμάς η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου με νέα οχήματα είναι μάννα εξ ουρανού. Ο στόλος των ασθενοφόρων είναι πεπαλαιωμένος και πρέπει σταδιακά να αντικατασταθεί, ώστε να μπορούμε αξιοπρεπώς και με ασφάλεια να κάνουμε τις απαραίτητες διακομιδές των ασθενών», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού του ΕΚΑΒ Παν. Δαριώτης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγή : taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.