....

....

Γιατί «έφυγαν» οι μηχανές του ΕΚΑΒ από τη Λάρισα;


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ : Πάνω από 40 λεπτά αιμόφυρτος τραυματίας περίμενε χθες το απόγευμα το ΕΚΑΒ στο παζάρι

Είναι αρκετός καιρός που δεν βλέπουμε τις δύο μηχανές του ΕΚΑΒ να επιχειρούν στην περιοχή της Λάρισας, κυρίως σε τροχαία και άλλα περιστατικά. Αυτές έφταναν έγκαιρα στο συμβάν πριν το ασθενοφόρο μαζί με γιατρό και πρόσφεραν άμεσα τις πρώτες βοήθειες.
Όμως από την περασμένη Άνοιξη οι μηχανές με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΚΑΒ δεν είναι πλέον στην Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάκλησή τους έγινε καθώς δε συμμετείχαν σε μεγάλο όγκο περιστατικών. Κι όμως οι γνωρίζοντες λένε πως η συμμετοχή τους ήταν κομβική σε σοβαρά περιστατικά που έχριζαν άμεσης επέμβασης και μάλιστα σε σημεία όπου το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει εύκολα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα-λένε- είναι και το περιστατικό με το ηλικιωμένο στο παζάρι της Λάρισας που έχασε τις αισθήσεις μέσα σε έναν διάδρομο γεμάτο κόσμο και το οι διασώστες δεν μπορούσαν εύκολα να προσεγγίσουν. Αν υπήρχαν οι μηχανές τότε ο γιατρός θα ήταν έγκαιρα στο σημείο ακόμη κι αν το ασθενοφόρο αργούσε να προσεγγίσει λόγω της κίνησης και της κοσμοσυρροής.
Π.Γ
Πηγή : larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.